שתף קטע נבחר

 

גם נשים רצו: צפו במרתון פלסטין הראשון

כ-1,000 מתחרים השתתפו במרתון הרשמי הראשון שנערך בתחומי הרשות הפלסטינית. יוזמי המרתון בבית לחם: זה לא אירוע פוליטי, אלא ניסיון לקידום התיירות

אלפים רצו הבוקר במרתון לונדון, אחד החשובים בעולם, אבל ברשות הפלסטינית כל העיניים היו נשואות דווקא לבית לחם: ריצת המרתון הרשמית הראשונה שנערכת בתחומי הרשות יצאה הבוקר (יום א') לדרך מכנסיית המולד בבית לחם. במרתון פלסטין הראשון הוזנקו ארבעה מקצים: מקצה מלא של 42.195 ק"מ, מקצה חצי באורך 21 ק"מ ושני מקצים קצרים באורך עשרה וחמישה ק"מ.

 

עדכונים שוטפים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

רצים ברשות: מרתון בית לחם הראשון    (צלמים: יהונתן צור, ניצן דרור, אבי חי ואבי פרץ)

רצים ברשות: מרתון בית לחם הראשון    (צלמים: יהונתן צור, ניצן דרור, אבי חי ואבי פרץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

את המרתון ארגנה קבוצה דנית שבראשה עומדות סינה פישר ולירקה היין, שחיפשו דרך לחזק את שיתוף הפעולה התרבותי בין דנמרק לרשות הפלסטינית. הן חברו לקבוצה של פעילי ספורט פלסטינים והשיגו את תמיכתה של הרשות בעניין.

 

"אנחנו עושות זאת משום שאנחנו מעוניינות להראות שלפלסטינים יש הרבה מה להציע ושהם בהחלט יכולים לארח מרתון בינלאומי", אמרה פישר. יוזמי המרתון הדגישו כי זה אינו אירוע פוליטי אלא מיזם לקידום התיירות ובריאות הציבור.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

גם נשים רצות. המרתון בבית לחם היום (צילום: EPA) (צילום: EPA)
גם נשים רצות. המרתון בבית לחם היום(צילום: EPA)

 

המרתון הוזנק מכנסיית המולד ולקחו בו חלק כ-1,000 רצים, 218 מהם היו מארה"ב, דנמרק, צרפת, גרמניה, איטליה, פינלנד ועוד. השאר היו אזרחי הרשות הפלסטינית ומדינות ערביות. המשטרה הפלסטינית סגרה את כל הכבישים שבהם עובר המסלול והגשם השוטף שירד בבית לחם לאורך שעות הבוקר לא מנע מתושבי העיר לעודד את הרצים בצידי הדרכים. בשל חוסר היכולת לקיים מסלול אחד באורך 42 ק"מ נאלצו הרצים לבצע ארבע הקפות של אותו מסלול.

 

בנוסף הדגישו מארגני המרתון את חשיבותה של השתתפות הנשים במירוץ, זאת לנוכח ביטול המרתון ברצועת עזה שארגנה סוכנות אונר"א בחודש שעבר בעקבות הוראה של ממשלת חמאס לאסור את השתתפותן של נשים בו. הוועד האולימפי הפלסטיני העביר לישראל בקשה לאפשר ל-25 רצים מרצועת עזה (ובהם גם אישה אחת) להגיע לגדה בכדי להשתתף במרתון אולם במערכת הביטחון סירבו לבקשה והרצים לא הגיעו.

 

ראש עיריית בית לחם ורה באבון, שנבחרה לתפקידה בבחירות המוניציפליות האחרונות ברשות, הדגישה את החשיבות של המרתון להפצת מסר השלום מהעיר. היא ציינה כי העירייה נערכה והגישה את כל הסיוע הדרוש להצלחתו של המרתון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מרתון פלסטין הראשון
צילום: EPA
מומלצים