"הלוחמים נקרעים וההטבות הולכות לג'ובניקים"
לפני חזרתם לבסיס, הביעו לוחמים ברכבת מרכז מורת רוח מהחלטת הצבא לאפשר לחיילים לעבוד. "הלוחמים קורעים את התחת והפריבילגיות הולכות למי שבתפקיד פחות משמעותי"
דעות מעורבות בקרב לוחמים סביב ההיתר להעניק לחיילים לעבוד. משיחות שקיים ynet בתחנת רכבת מרכז בתל אביב, הביעו חלקם מורת רוח מהפער בתנאי השירות, בעוד אחרים הבהירו כי אם הדבר אינו פוגע בשאר החיילים, הרי שהמהלך חיובי.
לפי ההחלטה, חייל ביחידה עורפית שיוצא מדי יום הביתה יוכל לעבוד בעוד חבריו הלוחמים לא יורשו - מתוקף שירותם בבסיס סגור ואופי השירות התובעני והממושך. בעבר, לוחם ביחידה עורפית שהיה רוצה לעבוד במהלך שירותו היה צריך להמציא למפקדי הבסיס ולגורמי תנאי השירות אישורים ומסמכים שמעידים על מצב כלכלי בעייתי בבית בתהליך שיכל להימשך בין ימים בודדים לשבועות ארוכים. התהליך הזה יבוטל עבור חיילים עורפיים, ויתאפשר גם לחיילים ללא רקע סוציו-אקונומי נמוך לקבל היתר תעסוקה.
עדכונים שוטפים בעמוד הפייסבוק של ynet
"הרבה חיילים צריכים את הדבר הזה כדי לעזור בבית מבחינה כלכלית", אמר לוחם מחטיבת הצנחנים. "מבחינתי שימשיכו לעזור ולתרום בעוד
דברים". לוחם אחר הוסיף כי "אם הג'ובניק רוצה לעבוד, וזה לא פוגע בתפקוד הצבאי שלו, שיעשה זאת, אבל צריך גם לתת ללוחם את האפשרות". חברו התלונן כי "זה יכול לגרום לאנשים יותר לחתור לת"ש ולצאת לג'וב ופחות לחתור ללוחם", ואילו לוחם אחר תקף כי "הלוחמים קורעים את התחת שלהם והפריבילגיות הולכות למי שבתפקיד פחות משמעותי".
בצה"ל אמרו כי הצגת ההחלטה כמפלה יוצרת עיוות של המציאות. לדברי גורמים בצבא, חל כיום תיעדוף מוחלט בהקצאת תקציבי סיוע ללוחמים. "מוענקות להם מלגות לימודים גבוהים, מימון ללימודים לפסיכומטרי ולימודים להשלמת בגרויות במהלך השירות הצבאי ועל חשבון הצבא", אמר גורם צבאי. "אלו הטבות אדירות שלוחמים מקבלים בלי שהם יעבדו, ובכל מקרה, היתר העבודה הפרטית תקף לכלל חיילי צה"ל, ונועד לקצר תהליכים בירוקרטיים ולמנוע ניירת. אם בכך נסייע לאלפי משפחות בהם משרת חייל עורפי שעכשיו יוכל לעבוד בקלות גם אם משפחתו לא מרקע סוציו-אקונומי נמוך - מה טוב".