בעלי האג"ח של אי.די.בי פיתוח: "להחליף מנהלים"
בעלי האג"ח כתבו לביהמ"ש המחוזי בתל-אביב כי "מצב החברה אינו מותיר סיכוי סביר לכך שבעלי האג"ח יקבלו את מלוא החוב המגיע להם". הגישו תוכנית הבראה, שלפיה החברה תנפיק סדרת אג"ח חדשה של 2.6 מיליארד שקל בריבית שנתית של 7%, כאשר הקרן תיפרע בשנים 2020-2019
בעלי האג"ח של אי.די.בי פיתוח עולים מדרגה במאבקם נגד בעל השליטה בחברה, נוחי דנקנר. הנאמנים למחזיקי האג"ח הגישו הבוקר (א') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב בקשה דחופה למינוי בעלי תפקיד מטעם ביהמ"ש לחברה עד להשלמת ישום תוכנית הבראה שאותה הציגו לבית המשפט.
- דנקנר ובנק לאומי שולטים בבאזז ברשת
- דנקנר: "אפעל להשבת החובות. נגיע להסדר עם הבנקים"
- לפיד ופישר מקימים ועדה לבחינת הסדרי החוב
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
בפניה לביהמ"ש נאמר כי היקף התחייבויות החברה עולה על מצבת נכסיה בשיעור חסר תקדים של למעלה ממיליארד וחצי שקל וכי מצב החברה אינו מותיר סיכוי סביר לכך שבעלי אגרות החוב שלה יקבלו את מלוא החוב המגיע להם המסתכם בכ-3.7 מיליארד שקל.
עוד נאמר כי מצבה של החברה הולך ומידרדר ואם היא תמשיך בפרעון התחייבויותיה השוטפות כסדרן בהגיע מועד פרעון החובות ארוכי הטווח תישאר החברה ללא נכסים כלשהם וללא מקור כספי אחר ממנו תוכל לשלם חובות אלה. לדברי הנאמנים במהלך החודשיים הקרובים אמורה החברה לבצע תשלומים בהיקף של מעלה מחצי מיליארד שקל ועד סוף השנה למעלה ממיליארד שקל.
בבקשה נאמר כי ללא שינוי מיידי בהתנהלות אי.די.בי ובמבנה ההון שלה רק נס יוכל להציל את נושיה מנזק כלכלי הגדול ביותר ולפחות אחד הגדולים בהיסטוריה של נושי חברות במדינה. כמו כן יש לפעול כבר עתה לעצירת תהליך הידרדרות וכל עיכוב נוסף יחמיר עוד יותר את מצב הנושים ובמיוחד את מצבם של מחזיקי האג"ח לטווח הארוך אשר כספם ירד לטמיון בגלל התנהלות כושלת וחסרת האחריות של החברה והנהלתה.
תוכנית הבראה לחברה
על פי תוכנית ההבראה תנפיק אי.די.בי פיתוח סדרת אג"ח חדשה שהערך הנקוב הכולל שלה יעמד על 2.6 מיליארד שקל, כאשר הקרן תיפרע בארבעה תשלומים חצי שנתים בין השנים 2019 - 2020. מדי שנה תשולם ריבית שנתית של 7% בגין החוב והחוב יובטח בהתחייבות של החברה להימנע מרישום שיעבודים על נכסים מהותים של החברה.
על פי תזרים המזומנים החזוי של החברה לאחר תוכנית ההבראה עד לשנת 2017 יוותרו בקופתה בכל רגע נתון לא פחות מ-550 מיליון שקל שיבטיחו כרית בטחון לחברה. בנוסף במסגרת הארגון מחדש יוחלפו חלק מנושאי המשרה בחברה במנהלים מקצועיים אשר יראו לנגד עיניהם את טובת החברה ולא את טובת בעלי השליטה בה כחזות הכל. בנוסף יופחתו הוצאות הניהול בגין נושאי המשרה באורח משמעותי.
לדברי הנאמנים, החלופה לאימוץ תוכנית ההבראה הינה פירוק לפיה כל נושה יקבל החזר שאינו עולה על 73% משוי החוב המגיע לו. מאידך, על פי תוכנית ההבראה המוצעת, כל נושה יהיה זכאי להחזר חוב של כ-45%, אך יתרת החוב שלא תשולם לו תומר בחלקו היחסי בהון המניות של החברה.
השופט איתן אורנשטיין החליט לקבוע דיון בבקשה במעמד הצדדים ביום 28 בחודש וקבע כי המשיבים לבקשה: אי. די. בי, הבנקים, חברות הביטוח ,כונס הנכסים הרשמי ורשות ניירות ערך יגישו את עמדתם לביהמ"ש לא יאוחר מה-25 באפריל.
מאי.די.בי פיתוח נמסר בתגובה: "הפנייה לבית המשפט הינה צעד מרחיק לכת שנעשה בעת הזו על ידי גורמים ציניים בנציגות האג"ח של אי.די.בי פיתוח, על מנת להשתלט על הנכסים המצוינים של החברה תמורת נזיד עדשים ולטרפד כל ניסיון להגיע להסדר בחברה-האם אי.די.בי אחזקות. אי.די.בי פיתוח היא חברה כשרת פירעון, בעלת יתרת מזומנים של כ-1.1 מיליארד שקל בקופתה, המספיקים לה לשרת את חובותיה עד לרבעון הראשון של 2014.
"הנהלת החברה פועלת להשביח את הנכסים המצוינים שלה ולשפר את מצב הנזילות של החברה, על מנת שתוכל להמשיך ולעמוד במלוא התחייבויותיה במועדן בעתיד, כפי שעשתה תמיד. על כך מעידה בין היתר שורה ארוכה של פעולות עסקיות מוצלחות, שנעשו בחודשים האחרונים על ידי הנהלת אי.די.בי פיתוח, ובראשן מכירת אחזקותיה בכלל תעשיות תמורת כ-1.5 מיליארד שקלים, לטובת החברה ולטובת כלל בעלי החוב ובעלי המניות שלה.
"צר לנו, שגורמים פיננסיים שוחרי טרף מנסים לנצל את הוויכוח הציבורי שהתעורר בימים האחרונים סביב מגעים להסדר חוב בחברת גנדן הפרטית, על מנת לנסות ליצור כאוס באי.די.בי פיתוח. פעולה זו מנוגדת לאינטרס האמיתי של מחזיקי האג"ח מן הציבור, הן באי.די.בי פיתוח והן בחברה-האם אי.די.בי אחזקות, שנציגות האג"ח שלה והמומחה המלווה מטעם בית המשפט הסכימו לעקרונות הסדר הנשענים על ההנחה שהחברה-הבת אי.די.בי פיתוח היא חברה כשרת פירעון. בכוונת החברה להציג לבית המשפט את ערכן הנכון של נכסיה ואת האפשרויות העומדות ברשותה לביצוע של מהלכים רבים, שיאפשרו לחברה לעמוד בכל התחייבויותיה והיא מאמינה שבית המשפט לא ייתן ידו למהלך חפוז, שטומן בחובו פגיעה קשה לא רק בנושיה של החברה האם של החברה אלא גם בנושיה של החברה עצמה".