לחיאני יגיש בג"ץ: "למה הפרקליטות מתעכבת?"
לחיאני, שמכהן כראש העיר בת ים משנת 2003, סבור כי בפרקליטות עיכבו את ההחלטה אם להגיש נגדו כתב אישום כדי לפגוע בו בתקופה שבה יתקיימו בחירות לראשות העיר. במקביל, בפרקליטות מתכוונים לזמן אותו לשימוע לפני הגשת אישום
ראש העיר בת ים שלומי לחיאני מתכוון להגיש מחר (ב') בג"ץ בשל הסחבת בתיק החקירה נגדו, שהחלה בדצמבר 2009. במקביל, מתכוונת הפרקליטות לשלוח ללחיאני זימון לשימוע כבר בימים הקרובים, לאחר שהוחלט להגיש נגדו כתב אישום.
עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
עוד דיווחים בחדשות ynet:
ההסתדרות: נתב"ג יושבת לכמה שעות ביום שלישי
לבני וגרוניס: לבדוק את "השופט הסקסיסטי"
התיק של לחיאני הועבר לפרקליטות מיסוי וכלכלה במחוז תל אביב לפני כמה שנים. עם זאת, על רקע של אי הסכמות הוחלף צוות התביעה ועד לאחרונה נמסר כי בתיק עוד לא נתקבלה החלטה. "אם היה לפרקליטות משהו לא הייתה להם סיבה להתעכב וכל הזמן הזה דחו את ביקשתי לקדם את החקירה", אמר לחיאני. "חמש שנים הם חוקרים ובודקים ואין להם כלום מלבד המצאות ופרשנות מעוותת של העובדות".
לחיאני שמכהן כראש עיריית בת ים משנת 2003 סבור כי בפרקליטות עיכבו את ההחלטה אם להגיש נגדו כתב אישום כדי לפגוע בו בתקופה שבה יתקיימו בחירות לראשות העיר ולטענתו "יש בכך רצון לחבל בהליכים דמוקרטיים", אמר ראש העיר בת ים. "מה עם זכות הציבור לדעת, מה הם מצאו אחרי חמש שנים. סיפרו לציבור סיפורים. הם צריכים לפרוע את החוב הזה לציבור כבר מזמן. אם היה אמת במה שאמרו עליי הייתי עוצר את עצמי, מזנק על עצמי ב-5:00 בבוקר לעיניי מצלמות טלוויזיה שהייתי מזמין".
במקביל לבג"ץ של לחיאני, בפרקליטות החליטו להגיש כתב אישום בגין עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים - כל זאת בכפוף לשימוע. בשימוע יצטרך לחיאני להוכיח כי במעשיו לא היה דבר.
עו"ד קנת מאן, המייצג את לחיאני, אמר ל-ynet: "מדובר בשיהוי בלתי סביר בעליל ופגיעה בלתי מידתית בנבחר ציבור, כמו גם בכל אזרח אחר. לפיכך, נגיש עתירה על מנת שבית המשפט העליון יאמר את דברו אודות מצב בלתי תקין זה ושיחייב את הפרקליטות לתת מענה למר לחיאני ללא עיכוב נוסף".
מעצר לעיני המצלמות
לחיאני נעצר בדצמבר 2009, בחשד לעבירות של אי סדרים, הפרת אמונים, מינהל לא תקין, עבירות של טוהר מידות ועבירות של תכנון ובנייה. בנוסף ייחסו לו גם עבירות של העלמת מס. יחד עמו נעצרו בכירים בעיריית בת ים. בהמשך אף הצהירה המשטרה כי בידיה די ראיות להגיש נגדו כתב אישום, אך שנה לאחר מעצרו הוא עתר לבג"ץ בבקשה לחייב את המשטרה להעביר לפרקליטות את חומר החקירה בעניינו. לטענתו, השיהוי בהחלטה בעניינו גרמה לו לעינוי דין קשה ולפגיעה בתדמיתו ובמעמדו. "אני זכאי לטיפול מהיר ולא לסבול ולהתענות", אמר ל-ynet, "אין שום סיבה שזה ככה יתקע אותי".
בהמשך נחשף הקשר הבעייתי של לחיאני בשבתו כראש עיר, לשופט העליון, יורם דנציגר. מתברר שהשופט קיבל בהיותו עורך דין 823 אלף שקלים מהעירייה, ובמקביל קיים קשרים עסקיים עם לחיאני. דנציגר נחקר במשטרה ואף יצא לחופשה עקב כך, אך לבסוף נסגר התיק נגדו בשל חוסר אשמה.