שתף קטע נבחר

תקועים בארץ ובעולם בגלל השביתה: "כעס וייאוש"

30 הצעירים מצרפת שמחפשים מקום ללון בישראל, התיירת מגרמניה שנשארה בלי כסף, שתי השוויצריות שמחכות ליד עמדת המודיעין הנטושה, והבחור הישראלי שנשאר על הקרקע במדריד. מתרחבת שביתת חברות התעופה וההסתדרות במחאה על הסכם "שמיים פתוחים" והנוסעים משלמים מחיר כבד

השביתה הגדולה בעקבות אישור הממשלה של הסכם "שמיים פתוחים ": רק כמה מטוסים בודדים של חברות זרות המריאו אתמול אחר הצהריים ואמש (יום א') מנמל התעופה בן גוריון ליעדים בעולם. לוח הטיסות נצבע באדום כיוון שכל הטיסות של החברות הישראליות בוטלו. בחברת אל על הודיעו כי כל הטיסות בוטלו עד להודעה חדשה ואילו בחברת ארקיע הודיעו על ביטול הטיסות עד יום שני בערב. למרות זאת טיסה 001 של אל על מתל אביב לניו יורק יצאה הלילה כמתוכנן ולפנות בוקר המריאו מנתב"ג טיסה לציריך ב-5:00 וטיסה למדריד ב-6:00 בבוקר. אחר הצהריים תמריא טיסה לפריז. במקביל הכריזה ההסתדרות על שביתה ברשות שדות התעופה, שתחל ביום שלישי ב-5:00 בבוקר ותימשך כמה שעות. בשל השביתה המתוכננת פנו נציגי התאחדות התעשיינים לבית הדין הארצי לעבודה על-מנת שיוציא צווי מניעה לעובדים.

 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

רוב הנוסעים שהיו אמורים לטוס אתמול לחו"ל לא הגיעו לנתב"ג לאחר שקיבלו הודעה על ביטול הטיסות שלהם. למרות זאת נשארו נוסעים

בנמל התעופה, בתקווה למצוא טיסות חלופיות שיביאו אותם ליעדיהם. בין הנשארים גם תיירים רבים שסיימו את חופשתם בישראל והתכוונו לטוס בחזרה למולדתם, אך נתקעו בארץ בשל השביתה. כל כמה דקות נשמעות בכריזה הודעות שלפיהן הטיסות של שלוש החברות הישראליות - אל על, ארקיע וישראייר - מבוטלות עד יום שלישי, ושהנוסעים מתבקשים לעזוב את שדה התעופה.

 

סערת השמיים הפתוחים - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

בנתב"ג המתינו אמש בעיקר תיירים. 30 צעירים בני 22-21 מצרפת, מארגון EDHEC ISRAEL ישבו באחת המסעדות בשדה וחיפשו בכל דרך למצוא טיסה לארצם או לחלופין מישהו שיארח אותו אצלם.

 

נשיאת הארגון, דיאנה אבן צור, סיפרה: "הגענו להתרשם מהארץ, לראות את המדינה בעיניים אחרות. הצעירים בילו כאן במשך שבוע וביקרו בירושלים, תל אביב, חיפה ומצדה. בילינו, אבל כרגע התבשרנו שהטיסה שלנו בוטלה. זו בעיה גדולה כי אין לנו כסף לכרטיס טיסה חלופי ואנחנו מחפשים כעת מכרים בארץ שיכולים לארח אותנו. אנחנו עייפים, מיואשים וכועסים. מזל שאין לנו לימודים, אחרת זה היה אסון".

 

חברי קבוצת EDHEC ISRAEL. "אנחנו בבעיה גדולה" (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
חברי קבוצת EDHEC ISRAEL. "אנחנו בבעיה גדולה"(צילום: בני דויטש)

 

מנסים לדלות פרטי מידע. "מחפשים מכרים בארץ" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מנסים לדלות פרטי מידע. "מחפשים מכרים בארץ"(צילום: מוטי קמחי)



 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

תיירת אחרת, שהגיעה לישראל מגרמניה, נראתה כעוסה מאוד: "אני לא יודעת מה לעשות עכשיו. אין לי מלון, כסף או מכונית, ואני רוצה לחזור הביתה. כעת נאמר לנו שלא יהיו טיסות עד יום שלישי. מה אעשה? זאת הפעם האחרונה שאני טסה עם החברה הזו".

 

בשורה אחת טובה קיבלו 25 נערים מירוחם, שאמורים לצאת הלילה בטיסת אל על כדי לייצג את ישראל בתחרות רובוטיקה בארצות הברית. ועדת חריגים של ההסתדרות אישרה לטיסתם להמריא.

 

העמדות נשארו מיותמות

אתמול בשעות אחר הצהריים נשארו עמדות הקבלה של חברות התעופה הישראליות מיותמות לחלוטין. מאות הממתינים שצבאו עליהן בחלקו הראשון של היום התבשרו שהשביתה נמשכת ולא נותר להם אלא לחזור לבתיהם.

 

נתב"ג. "תחושה של חוסר אונים" (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
נתב"ג. "תחושה של חוסר אונים"(צילום: בני דויטש)

 

"למה אף אחד לא אומר לנו כלום?" (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
"למה אף אחד לא אומר לנו כלום?"(צילום: בני דויטש)

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

גם עמדת המודיעין של אל על, שבמהלך שעות היום אתמול הייתה מלאה בנוסעים כעוסים שביקשו תשובות, נשארה סגורה. רק כמה תיירים שנותרו ללא טיסה חלופית נמצאים בסביבה. ביניהם נמצאות כריסטין וחברתה, שהגיעו לביקור בישראל משוויץ. "כרגע אנחנו ממתינות", היא אומרת. "כל אחד אומר לנו משהו אחר ואנחנו לא יודעות יותר מדי. אנחנו נישאר כאן כרגע ונתחיל לחפש טיסות אחרות. העבודה והמשפחות מחכות לנו וזה נורא מכעיס. אני יכולה להבין שהטיסות מבוטלות, שיש שביתה ושיש סיבה לכך, אבל אף אחד לא אומר לנו כלום".

 

"השאלה היא אם נקבל פיצוי מאל על"

ויש גם ישראלים שלא יכולים לחזור לארץ. אחד מהם הוא אביב, שהיה אמור לחזור בטיסת אל על ממדריד לישראל, אך בשל השביתה הטיסה שלו בוטלה. כתוצאה מכך הוא נאלץ להזמין חדר במלון ללילה אחד נוסף לפחות, וצפוי להפסיד ימי עבודה. בשיחה עם ynet הוא סיפר שהתחושה העיקרית שממנה הוא סובל היא חוסר ודאות: "אני חש חוסר אונים ולא יודע מה לעשות. הודעתי בעבודה שלא אוכל להגיע ככל הנראה ושאני לא יודע מתי אוכל להגיע".

 

האם הנוסעים יפוצו על הטיסה האבודה? (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
האם הנוסעים יפוצו על הטיסה האבודה?(צילום: בני דויטש)

 

מול משרדי אל על. רוצים תשובות (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
מול משרדי אל על. רוצים תשובות(צילום: עופר עמרם)

 

כתבות נוספטת בערוץ החדשות של ynet:

  

אביב מציין שנתקל בקושי רב להשיג את חברת התעופה על מנת להתעדכן במתרחש, והיה עליו להיעזר באביו שנמצא בארץ: "רק היום בצהריים קיבלנו הודעת טקסט שהטיסה מבוטלת. מיד התקשרנו לשאול מה לעשות אבל הצלחנו להשיג אותם רק לאחר 40 דקות של המתנה. נכון לעכשיו נקבעה טיסה אחרת למחר בבוקר,

אבל אמרו שאם תהיה שביתה – גם היא תבוטל".

 

בבירור שערך נמסר לאביב שיש מקום על טיסה של חברת התעופה הספרדית איבריה שממריאה לישראל, אך לדבריו באל על לא מאפשרים לו להמיר את הכרטיס: "על אף שיש מקומות בטיסה, לא דואגים לנו. אני מפחד שייקח זמן עד שימצאו לי טיסה בחזרה".

 

אין זו הפעם הראשונה שבה אביב נתקע מעבר לים עקב שביתה: "בפעם הקודמת זה קרה כי נתב"ג לא פעל בגלל שביתה במשק. הייתי שם עם אחי, שאמור היה להגיע לארץ בחברת תעופה אמריקנית, והם דאגו לו למלון, בעוד שאותי השאירו לדאוג לעצמי. לקח לי אז חמישה ימים לחזור לארץ. גם עכשיו ההרגשה לא שונה בהרבה. אני מקווה שלפחות יפצו אותי בדיעבד על ההוצאות, ושחברת התעופה, שמגדירה את עצמה 'לאומית', לא תנטוש אותנו".

 

אביב מוסיף שהוא לא חש הזדהות עם עובדי חברות התעופה הישראליות: "ההתנהלות שלהם לא במקום. הם מכריזים על השביתה ברגע האחרון אפילו שיודעים על הסוגיה כבר הרבה מאוד זמן. מעבר לכך, הייתי מאוד מופתע לראות עד כמה ההנהלה דוחפת לשביתה של העובדים. המבחן יהיה כיצד תתנהג אל על בדיעבד: אם יתנו פיצוי כמו שצריך ויטפלו בנו לאחר מכן".


פורסם לראשונה 21/04/2013 23:06

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היום בנתב"ג. "עייפים, מיואשים וכועסים"
צילום: בני דויטש
מומלצים