שתף קטע נבחר

 

לילה בשק שינה: 'הביקור בישראל נגמר בטעם רע'

לקראת סגירת שדות התעופה מחר נצפו בנתב"ג תיירים שזעמו על השביתה: "רואים על הפנים את הקושי 'לבלות' כאן שעות ארוכות כל-כך", קונן תייר מצרפת. ובחו"ל, ישראלים מתגעגעים לילדיהם שנותרו בארץ: "בן שנתיים וחצי לא מבין איפה אנחנו"

"אין לנו מושג כיצד נחזור הביתה ומתי השביתה תסתיים". ז'אק וחבריו, תיירים מצרפת, עשו את הלילה בשקי שינה. הבוקר (יום ב') נכנסה שביתת עובדי חברות התעופה הישראליות ליומה השני ולפי שעה עדיין לא נמצא פתרון למאבק שצפוי להחריף מחר בעקבות הכרזת ההסתדרות על שביתה מלאה של רשות שדות התעופה. המשמעות: סגירה הרמטית של שדות התעופה בישראל ביום שלישי. "אפשר לראות על הפנים שלנו את הקושי 'לבלות' כאן שעות ארוכות כל-כך. הביקור בישראל הסתיים בטעם רע", קונן ז'אק.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

הטיסות בוטלו, הנוסעים כועסים ומבולבלים    (צילום: אלי מנדלבאום)

הטיסות בוטלו, הנוסעים כועסים ומבולבלים    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מול דלפק אל על, היום בנתב"ג (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מול דלפק אל על, היום בנתב"ג(צילום: גיל יוחנן)

 

השביתה נמשכת לאחר שאתמול אישרה הממשלה את הסכם "שמיים פתוחים". חברת "אל על" הודיעה כבר אמש כי כל הטיסות בוטלו עד להודעה חדשה ואילו בחברת "ארקיע" הודיעו על ביטול הטיסות עד היום בערב. בנמל התעופה בן גוריון אפשר היה לראות הבוקר עוד נוסעים מיואשים שהמתינו לטיסות חלופיות. ג'ורג', מדריך קבוצת התיירים מצרפת, הביע זעם: "'אל על' פגעה במוניטין שלה, יש כאן אנשים שהפסידו את ההמשך שלהם באירופה ולא יודעים מה לעשות עכשיו. אנחנו מאוד מאוכזבים".

 

מרבית הנוסעים הישראלים נותרו היום בבתיהם לאחר שקיבלו הודעות על ביטול הטיסות, אך בבית הנתיבות ניתן היה גם למצוא כאלה שהמתינו שעות ארוכות לטיסות חלופיות או לטיסות שהתעכבו. אחד מהם, צבי ניב, סיפר כי "אני לא מתכוון לטוס יותר ב'אל על'. בשעות הערב ניתקו את הטלפונים ולא ענו. הבלגן חוגג, השביתה בלתי מוצדקת, 'אל על' חייבת להתייעל ולהוריד מחירים".

 

לוח הטיסות. "הבלגן חוגג" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
לוח הטיסות. "הבלגן חוגג"(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

מנכ"ל "אל על" אליעזר שקדי אמר היום כי "החברה מכבדת את ממשלת ישראל ואת החלטת ממשלת ישראל בנוגע להסכם 'שמיים פתוחים'. פנינו ואנו פונים לממשלת ישראל על מנת שתפעל באופן מיידי להסדרת הנושאים השונים שיאפשרו תחרות הוגנת ושוויונית ובראשם השתתפות המדינה במלוא הוצאות הביטחון של חברות התעופה הישראליות".

 

על-רקע דבריו של שקדי אמר היום שר האוצר יאיר לפיד כי הוא הורה לאנשי אגף התקציבים למצוא דרכים חדשות לסייע לחברות התעופה עם הוצאות האבטחה שלהן. "'שמיים פתוחים' הם עובדה מוגמרת. זהו הסכם טוב ונכון לאזרחי ישראל, לכלכלה הישראלית ולתיירות הישראלית", אמר שר האוצר. "יחד עם זאת, יש להתייחס לבעיות המיוחדות של החברות הישראליות, הנובעות בעיקר מצורכי האבטחה הייחודיים שיש להם, ואותן ניתן לפתור".

 

"השביתה מיותרת גם כעת" 

לפיד אמר עוד כי "הוריתי לצוותים המקצועיים במשרדי להביא לפתרון שיסייע לחברות התעופה הישראליות במציאות המתחדשת של השמיים הפתוחים. השביתה הזו הייתה מיותרת מתחילתה והיא מיותרת גם כעת".

 

מנכ"ל חברת "ארקיע", גדי טפר, העביר אמש מכתב לשר התחבורה, שר האוצר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, מנהל רשות התעופה האזרחית, יו"ר ההסתדרות ומנכ"לי חברות התעופה, שבו הוא קרא לצדדים לקיים פגישה דחופה במטרה לבנות אמון הדדי שיביא לסיום השביתה. לדבריו, "השביתה הנמשכת גורמת לנזקים כלכליים למשק הישראלי בכלל, לציבור הנוסעים ולחברות התעופה הישראליות בפרט".

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

ובינתיים, השביתה ממשיכה לפגוע גם בישראלים שנמצאים בחו"ל. גילי וישי גרנית היו אמורים לחזור אמש בטיסת "אל על" מרומא לישראל, אחרי חופשה בת ארבעה ימים. "יש לנו ילד בן שנתיים וחצי שלא מבין איפה ההורים שלו, למה אנחנו לא חוזרים. זו הפעם הראשונה שאנחנו עוזבים אותו וזה הופך לסיוט", סיפרו בני הזוג גרנית.

 

השניים לא קיבלו הודעה רשמית על ביטול הטיסה והניחו כך מפרסומים בתקשורת. לדבריהם, "אף אחד לא הודיע לנו, עד עכשיו לא אמרו לנו מילה. אנחנו נעזרים בהורים בארץ כדי להבין מה קורה. מרוב ייאוש התחלנו לחפש כרטיסים פנויים בחברות תעופה זרות, אפילו עם טיסות המשך דרך ירדן, העיקר שנוכל לחזור".

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

זמן מנוחה. נתב"ג, הבוקר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
זמן מנוחה. נתב"ג, הבוקר(צילום: מוטי קמחי)

 

אלון פיתאל אמור להתחיל מחר עבודה חדשה, אך נכון לעכשיו אין לו ולרעייתו לוסי כיצד לחזור לישראל מחופשתם בברלין. "אתמול בלילה הבנו שיש בעיה", סיפרה לוסי, "התחלנו לברר עם המשפחה בארץ והבוקר קיבלנו הודעה רשמית שכל הטיסות מבוטלות עד להודעה חדשה. אלון אמור להתחיל מחר עבודה חדשה, זה מצב ממש בעייתי".

 

בני הזוג צלצלו לחברת התעופה וביקשו פתרון, ולטענתם זו הציעה להם טיסה חלופית רק בעוד שבעה ימים. לדברי לוסי, "כל יום שאנחנו צריכים להישאר עולה הרבה מאוד כסף, והמקום שבו אנחנו ישנים יכול לארח אותנו רק עוד לילה נוסף. אחרי זה נצטרף כנראה לקחת רכבת לעיר אחרת ולחפש שם. אף אחד לא יכול להבטיח לנו כמה זמן זה ייקח וכמה כסף עוד נוציא".

 

"שנה שלמה אני מחכה לתמונה הזאת"

על טיסת אל על מישראל לאמסטרדם שאמורה לצאת ביום רביעי, אמורים להיות גם 15 נכים בעלי מוגבלויות קשות, בדרך לטיול עליו הם חולמים ומתכננים כבר שנה. "אנחנו לא אנשים רגילים שיכולים פשוט לקום ולנסוע", מספרת ענת, אחת מחברות הקבוצה, "וגם לא יכולים פשוט לקפוץ לשדה התעופה ולהמתין שעות לראות מה יהיה, אנחנו מוגבלים פיזית".

 

הקבוצה, שכוללת 15 נכים בעלי מוגבלויות קשות במיוחד, ו-15 מלווים, אמורה לצאת לטיול חווייתי באמסטרדם ובלונדון, בטיסת אל על ביום רביעי הקרוב. לחברי הקבוצה, שהתכוננו במשך שנה שלמה, קשה לקבל את הבשורה שיתכן וזה לא יקרה.

 

"שנה שלמה אני מחכה לטיול הזה", מספרת ענת, שסובלת מ-100 אחוזי נכות ומרותקת לכיסא גלגלים. "אני לא יוצאת כמעט מהבית, בעלי עובד והילדים בצבא. זו תקווה של שנה שלמה. המזוודה שלי כבר מוכנה, קנו לי את כל מה שצריך, ארגנו לי את כל התרופות. אני עצובה לחשוב שהורסים לי את התכנית היפה שלי".

 

"משתגעת מגעגועים לילדים" 

גם דרור ומאיה מחפשים אחר כל דרך לחזור לישראל מפריז ולהתראות שוב עם ארבעת ילדיהם שנשארו בבית. "ניסיתי לעזור להם מהארץ", סיפר גיל, אחיו של דרור, שמשתתף גם הוא במאמצים לאתר טיסה חלופית. "מחכים להם ילדים קטנים בבית, הקטן בן פחות משנה, זה טירוף. מאיה משתגעת מגעגועים לילדים וזה קלקל את כל החופשה, הם דבוקים לאינטרנט וממש לא יכולים ליהנות כשהם בלחץ הזה".

 

אמש חשבו בני המשפחה לעזור לבני הזוג ולרכוש עבורם כרטיס נסיעה לפראג, כדי שיוכלו לחזור משם לארץ באחת הטיסות של חברות התעופה הזרות, אך הבינו שעלות שני כרטיסי הטיסה היא 900 דולר. ההוצאה הייתה כבדה מדי. לדברי גיל, "חשבנו שזה רעיון טוב לשלוח אותם לפראג ומשם לארץ בטיסה, אבל הבנו ש'אל על' לא מתכוונת לעזור בכיסוי ההוצאות, ובטח יש להם עוד כמה ימים להיות שם ולהוציא כספים שהם לא תכננו, וימי עבודה שהם מפסידים כאן, זה בלתי אפשרי".

 

בהכנת הכתבה השתתפה שחר חי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לוח הטיסות בנתב"ג
צילום: ירון ברנר
זעם גדול על החברות הישראליות. נתב"ג, הבוקר
צילום: רויטרס
מומלצים