שתף קטע נבחר

כבר 20 שנה: קצינים במיל' מתגייסים למען הנוער

תא"ל במיל' רן פקר הוא אחד מגיבורי חיל האוויר, אבל יותר מכל הוא מתגאה בפרויקט "ידידות צהלה" ומתנדביו. הם מלווים אלפי בני נוער שלא זוכים להזדמנויות, והופכים אותם לחיילים ולאזרחים תורמים. "אין דבר חשוב מזה"

"לפני כ-20 שנה, כשסיימתי את תפקידי כקונסול בלוס אנג'לס וחזרתי לישראל, החלטתי לקפוץ למים הקרים של העסקים הפרטיים", מספר תת-אלוף במילואים רן פקר. "אבל תוך זמן קצר חשתי שאני רוצה לתרום למדינה. החלטתי לחדור לתחום החינוך, פניתי לעיריית תל אביב ואימצתי 12 נערים בני 14. בתום ארבע שנות עבודה הנערים ניגשו לבחינות הבגרות והתנדבו ליחידות קרביות בצה"ל. היום, 20 שנה אחרי, אנחנו כבר 140 מתנדבים שמטפלים בו זמנית בכ-1,300 נערים ונערות מגילאים 14-18, סך הכול 8,000 בני נוער מקריית שמונה ועד אילת עברו דרך הפרויקט שלנו 'ידידות צהלה'. כשאני חושב על המספר הזה אני מתמלא גאווה".

 

עוד חדשות בפייסבוק של ynet

 

ברזומה של פקר יש לא מעט סיפורים מרתקים. הוא היה אחד מבכירי טייסי הקרב ומפקדי חיל האוויר, לזכותו נרשמו לא פחות משבע הפלות של מטוסי אויב, הוא לחם בעוז במלחמות ישראל, אבל דווקא בסיפור של "ידידות צהלה" הוא מתגאה ביותר. הפרויקט הצנוע שבו החל לפני כ-20 שנה בתיכון עירוני ז' ביפו הפך עם השנים לפרויקט חייו וחוגג בימים אלו יום הולדת.

 

"הרעיון שעומד מאחורי הפרויקט הזה הוא לתת הזדמנות לנערים ונערות שלא היו מקבלים את ההזדמנות הזו, בתוך המסגרות הפורמליות", מסביר פקר. "לרוב החניכים שלנו מגיעים מבתים קשי יום, משפחות ממעמד סוציו אקונומי נמוך, חלקם נפלטו ממסגרות חינוכיות. היעד של צהלה הוא לייצר אזרחים טובים יותר למדינת ישראל וזאת על ידי הצגת לימוד וגיבוש עקרונות החברות, אהבת הזולת, זכותנו על ארץ ישראל, חשיבות השירות בצה"ל, ערך התרומה למדינה. אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם בתי הספר, המורים בוחרים את בני הנוער ומפנים אותם אלינו ואנחנו מלווים אותם מכיתה ט' ועד לשכת הגיוס".

 

לב לבו של פרויקט "צהלה" הם המתנדבים עצמם, רובם קציני צה"ל במילואים שגויסו על ידי פקר ופועלים במסירות וללא כל תמורה, על חשבון זמנם הפרטי. כיום פועלות עשרות קבוצות "ידידות צהלה" ברחבי הארץ. כל קבוצה מודרכת על ידי מתנדב שנפגש עם החניכים אחת לשבוע, מנחה ומלווה אותם עד גיוסם לצה"ל. פעילות המתנדבים בשטח נתמכת על ידי צוות היגוי מקרב המתנדבים עצמם המתכנס תקופתית, מתווה מדיניות, ומוודא ביצוע של יעדי הפרויקט.

 

"המטרות שלנו הן חינוך לערכים, טיפוח מעורבות חברתית, טיפוח מנהיגות וחינוך לאזרחות טובה", מפרט היוזם. "היום החניכים שלנו עושים שירות משמעותי, מתנדבים בעצמם, חלקם אף הפכו לקצינים בכירים בצה"ל".

 

את כל המימון לפעילות הפרויקט מגייס פקר בעצמו, מתורמים בארץ ובעולם,

 ובשנים האחרונות זכה הפרויקט להישגים בולטים כשקיבל את פרס יגאל אלון למעשה מופת חלוצי, פרס מוסקוביץ' לציונות ועוד.

 

לדברי פקר, "בימים אלו אנו עוסקים במספר פרויקטים רבי חשיבות, שהינם נושאי חינוך טהורים ומושקעים אך ורק בנערים ובנערות עצמם. הוא מוסיף ש"הפעילות הזו דורשת השקעה רבה ואני מקווה שרבים יגיעו כדי לחגוג איתנו את חגיגות ה-20 מבחינתי האישית לפחות. זה יהיה מרגש והזדמנות מצוינת לומר תודה ולפרגן לכל המתנדבים והמתנדבות שלנו, כי כשאתה רואה את התוצאות עם בני הנוער, אתה מבין שאין דבר חשוב מזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים