מעשים מגונים בנערה = חצי שנת עבודות שירות
בן 53 סחט בת 16 וביצע בה מעשים מגונים. השופט העדיף את שיקולי השיקום למרות חומרת העבירות, קבע כי מדובר בנאשם "בעל פוטנציאל להפקת תועלת מהטיפול", וגזר עליו תשלום פיצוי בסך 60 אלף שקל
חצי שנת עבודות שירות. זה העונש שנגזר אתמול (יום ב') על תושב הצפון, בן 53, שביצע מעשים מגונים בנערה כבת 16. "ראוי לחרוג ממתחם העונש ההולם - בין 3 ל-6 שנות מאסר - ולהעדיף שיקולי שיקום", קבע שופט בית המשפט המחוזי בחיפה רון שפירא.
עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
הפרשה החלה עוד לפני שלנערה מלאו 16. הנאשם התחבר לאתר שיחות באינטרנט בזהות בדויה, והציג עצמו כצעיר יותר. במהלך השיחה שכנע אותה להתפשט מול המצלמה ושמר את התמונות. במועד מאוחר יותר, כאשר לנערה כבר מלאו 16, סחט את הנערה ואיים עליה כי אם לא תגיע להיפגש עמו יפיץ את תמונותיה, וכאשר נפגשו ביצע בה מעשים מגונים. השופט עצמו ציין בגזר הדין כי "מדובר בקטינה הנמנית על העדה החרדית, בעוד שהנאשם הוא מהמגזר הערבי, נשוי ובעל משפחה".
התוקף הודה במהלך המשפט במיוחס לו. המרכז להערכת מסוכנות קבע כי רמת הסיכון שיחזור על המעשה היא נמוכה-בינונית, ושירות המבחן העריך כי "מדובר בנאשם בעל פוטנציאל להפקת תועלת מהטיפול במסגרת תוכנית שגובשה עבורו".
הפרקליטות ביקשה שגזר הדין יהיה שש שנות מאסר בפועל, בנוסף למאסר על תנאי ולפיצוי. הנערה עצמה הגישה בקשה להחמיר בעונשו ותיארה במכתב את "תחושת האימה וחוסר האונים" שליוותה את התנהגותה, ואת הפגיעה במשפחתה. לדבריה, בעת המעשים היא "פעלה כרובוט" ולא יכלה להתרכז בלימודים.
השופט הודה כי העונש ההולם הוא אמנם כבד בהרבה, אך במקרה זה יש להעדיף את שיקולי השיקום. הוא ציין כי הנאשם כבר החל בטיפול אצל פסיכיאטר פרטי, ואמר כי מבלי להמעיט בחומרת העבירה, "העמדה בפיקוח של שירות המבחן מאפשרת לבית המשפט לעקוב אחר ההליך הטיפולי. ככל שהנאשם לא יעמוד בהתחייבויותיו ולא ישתלב בהליך, אז ניתן להחזיר את עניינו לדיון בבית המשפט ולגזור עליו עונש נוסף".
לדברי השופט, "הביטוי הנכון להשתתפות הנאשם והחברה בכאבה של נפגעת העבירה הוא רמת הפיצוי לנפגעת על הסבל שנגרם לה". במסגרת ההליך הפלילי, הוא חייב את הנאשם לפצות את הצעירה בסכום של 60 אלף שקל. מלבד עבודות השירות והפיצוי, גזר השופט על הנאשם מאסר על תנאי של שנה וחצי, והורה כי יעמוד בפיקוח שירות המבחן בתקופה המקסימלית האפשרית - שלוש שנים.