שתף קטע נבחר

 

פרץ: 500 חרדים וערבים יפקחו על הסביבה

השר להגנת הסביבה התחייב להקים יחידה חדשה שתקלוט מאות אזרחים מהמגזר החרדי והערבי לשירות לאומי. בין התפקידים שיוצעו: פיקוח במסגרת אגף ים וחופים ופיקוח על הדברה ברשויות המקומיות. עוד הבטיח: להשיג מהממשלה 70 מיליון שקל להעתקת מיכל האמוניה לדרום

המשרד להגנת הסביבה עתיד להקים יחידה חדשה שתקלוט מאות אזרחים מהמגזר החרדי והערבי לשירות לאומי . כך הודיע היום (ג') השר להגנת הסביבה, ח"כ עמיר פרץ, בישיבת הפתיחה של ועדת הפנים והגנת הסביבה בכנסת.

 

דירוג הערים: למי יש חוף ים "ירוק" יותר

התנהגות סביבתית: הישראלים מדורגים נמוך

ערים בחשיכה: האורות כובו והצריכה ירדה ב-4%

 

השר הודיע כי הורה להנהלת משרדו להכין תוכנית לקליטת 500 בני שירות אזרחי ממגזרים אלו. בין התפקידים שיוצעו: פיקוח על הפעילות בים במסגרת אגף ים וחופים, פיקוח על הדברה ברשויות המקומיות ומניעת הדברות לא חוקיות שעלולות לצאת משליטה ולפגוע בבריאות האדם. 

 

ההצעה צפויה לקבל את אישור מינהלת השירות הלאומי וכן ועדת השרים לשוויון בנטל, שהשר חבר בה. "אני רואה בבני השירות הלאומי שליחים שימלאו שורה של תפקידים משמעותיים שיסייעו להם להיקלט בעבודה גם בתום שירותם", אמר. "מהלך זה יסייע גם לסביבה, גם לאותם משרתים שיעלו את סיכויים למצוא עבודה מתגמלת וגם לקהילות המקומיות שייהנו מפועלם"

 

השר ציין כי במסגרת זו ייבנו מסלולי הכשרה מהירים ויעודיים לבני המגזר החרדי והערבי, וייפתחו תפקידים שישפרו את סיכוייהם למצוא תעסוקה בעתיד. לדבריו, מאפיינים אלה ישנו באופן משמעותי את המאזן המגדרי בשירות האזרחי, שכן רוב המשתתפים בו כיום הן נשים.

 

עוד על הכוונת: חומרים מסוכנים

ישיבת הוועדה הוקדשה לסכנות מפעל האמוניה במפרץ חיפה, שהומחשו באסון שפקד לאחרונה את טקסס. השר פרץ התחייב במהלכה להשיג בהקדם מהממשלה 70 מיליון שקל למימוש מהיר את התוכנית להעתקת המיכל לנגב, שם יקום מפעל לייצור החומר מהגז הטבעי. הוא הוסיף כי הורה כבר לראשי משרדו להקים גוף מתאם מיוחד, שייבחר יזם ויטפל בהקצאת השטח הדרוש להקמת המפעל החדש.

 

היו"ר החדש של הוועדה, ח"כ מירי רגב (ליכוד-ביתנו), אמרה כי "מיכל האמוניה הוא פצצה מתקתקת שתעיר את כולנו רק לאחר שיגרום לאסון". רגב הזכירה לפרץ, כי הוועדה הבין-משרדית בראשות הרצל שפיר שהוקמה לאחר מלחמלת לבנון השנייה, הטילה על המשרד שבראשו הוא עומד כיום את האחריות להעתיק את המפעל המסוכן מהאזור המאוכלס בצפיפות כדי למנוע אסון המוני במקרה של פיגוע ביטחוני או תקלה רצינית.

 

כפי שנקבע, על המשרד לתאם בין כל הגורמים הממשלתיים הקשורים לנושא (ביטחון, תעשייה, בריאות, מנהל מקרקעי ישראל). פרץ התחייב לפעול בהקדם כדי לקדם את יישום התכנית. כן נמסר לוועדה, כי שרי התמ"ת והגנת הסביבה הקודמים, שלום שמחון וגלעד ארדן, החליטו לפני כשנה להקים את המפעל בנגב והיו אמורים לבחור יזם עד סוף 2012, אך הם לא בחרו בעקב הקדמת הבחירות.

 

האמוניה משמשת את תעשיות הדשנים וחומרי נפץ ואת מתקני הקירור של מחסני מזון ומפעלים גדולים. עמותת צלול הזכירה לוועדה כי המיכל הוקם ללא רישיון במסוף המכלים בנמל הקישון, איננו מוגן נגד רעידת אדמה והפגזות, וכל אסון שיקרה בו יגרום למאות הרוגים ופצועים ולנזקים בהיקף מאות מיליוני שקלים. זאת בשעה שפוליסות הביטוח של המיכל אינן מספקות כיסוי לנזקים סביבתיים לגוף, לרכוש ולבריאות.

 

הוועדה החליטה לקיים דיוני מעקב בנושא ולדרוש תוך 30 יום מהמשרד להגנת הסביבה ומפיקוד העורף דו"חות מפורטים הכוללים תרחישים של ממדי האסון הנשקף מהאתר. "נדהמתי נוכח עומק המחדלים הכרוכים באתר המיכל וחומרתם", אמרה רגב. "לא אקבל את המשך הזלזול בביטחונם האישי ובריאותם של תושבי האזור בגלל משרדי ממשלה שגלגלו את האחריות המוטלת עליהם, לא יישמו מסקנות של ועדות חקירה ובזבזו שנים על עבודת מטה ללא תכלית".

 

בדיון השתתפה גם מנכ"ל עמותת "צלול", מאיה יעקבס, שהדגישה את הסכנה הנשקפת לתושבים וכי האחריות לקידום הקמת המפעל בנגב נמצאת בידי משרד הכלכלה. "הכרזתו של עמיר פרץ שיקח אחריות היא פריצת דרך משמעותית, אך אין בה דבר ללא הקצאת משאבים להקמת מפעל בדרום", אמרה.

 

בדיון עלתה גם אפשרות כי הקמת תחנת הכוח באזור התעשייה בבאר טוביה תיעצר: ראש המועצה האזורית דרור שור, ביקש במהלכו לעצור את התקדמות בניית תחנת הכוח ויו"ר הוועדה רגב נענתה לבקשתו והבטיחה כי תעצור את התקדמות הבנייה עד לסיום הדיון בנושא בוועדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דלית מוהר
פקחי המשרד בפעולה
צילום: דלית מוהר
מומלצים