פיתוח ישראלי: הסדין שהוריד זיהומים בבית החולים
אחת הבעיות המרכזיות בבתי חולים היא זיהומים, שגורמים למקרי מוות ותחלואה רבים. במרכז הרפואי-שיקומי רעות בתל-אביב ערכו מחקר במסגרתו הכניסו לשימוש סדינים וחלוקי רופאים עשויים מסיבי נחושת. התוצאה: ירידה של עשרות אחוזים בזיהומים אצל מאושפזים שהשתמשו בטקסטיל החדש
פריצת דרך במניעת זיהומים: מאות אלפי אנשים ברחבי העולם מתים כתוצאה מזיהומים שונים בבתי חולים. מחקר שערך בית החולים "רעות" שבת"א, תוך שימוש בסדינים וחלוקים מבד שמשולבים בו סיבי נחושת, הראה הפחתה של עשרות אחוזים בזיהומים החיידקיים בקרב המאושפזים.
- עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
המחקר שערך המרכז הרפואי-שיקומי רעות בתל-אביב, נמשך למעלה מחצי שנה, במהלכם נעשה שימוש במוצרי טקסטיל המכילים סיבי נחושת הידועים כחומר אנטי חיידקי רחב טווח. הטקסטיל בו נעשה שימוש מבוסס על טכנולוגיה יחודית של חברת קופרון הישראלית. בניסוי נבחנו פרמטרים שונים של זיהום נרכש, במטרה לבדוק האם שימוש במוצרי טקסטיל אלה מסייעים בהפחתתו.
עוד כתבות בערוץ הבריאות :
- הזיהומים שעלולים לתקוף בהריון - ואיך לטפל בהם
- פיתוח ישראלי: צמיד רוטט יזכיר לרופא לחטא ידיים
- מחקר: גם חשיפה קצרה לאוויר מזוהם מסוכנת ללב
ירידה של 21% בשימוש באנטיביוטיקה
מהתוצאות עולה כי חלה ירידה של 24% באירועי זיהומים נרכשים לכל 1000 ימי אישפוז, ירידה של 47% בעליות חום גבוה אצל המאושפזים, וירידה של 21% בצורך בשימוש באנטיביוטיקה.
בבית החולים מעריכים כי השימוש בטכנולוגיה הביא גם לתועלת כלכלית, בהפחתה של 10% בעלות השימוש באנטיביוטיקה ובציוד מתכלה. תוצאות הניסוי יוצגו בכנס בינלאומי של האיגוד האירופי למיקרוביולוגיה קלינית ומחלות זיהומיות שייערך בסוף החודש בגרמניה.
"המצעים מספקים הגנה לחולים"
"זוהי נקודת מפתח במניעת זיהומים בבתי החולים", אומר דני לוסטיגר, מנכ"ל חברת קופרון, "הטקסטיל מבוסס הנחושת יספק שכבת הגנה נוספת לכל מאושפז במוסד רפואי באשר הוא".
"נוכח התוצאות המרשימות של הניסוי הקליני ההחלטה להשתמש בטקסטיל היתה מתבקשת", אומר ד"ר ניסים אוחנה מנהל המרכז הרפואי-שיקומי רעות בתל-אביב, שרכש סדינים וחלוקים מהחברה הישראלית עבור כל המחלקות במוסד. "השימוש במוצרים האלה הוא קל ופשוט ואינו מצריך התייחסות מיוחדת. מתברר כי מוצרים בסיסיים הנמצאים בשימוש יומיומי יכולים להפוך למיוחדים ולהעניק סביבה בטוחה יותר עבור החולה".