שתף קטע נבחר

 

מיצג ראשי החיות הכרותים בת"א: נעצרו חשודים

צוות חקירה מיוחד של מרחב ירקון איתר עשרה פעילי זכויות בעלי חיים שחשודים בהנחת ראשי חיות בתל-אביב ובחולון בחודש שעבר. המשטרה תבקש לשחררם בתנאים מגבילים

המשטרה עצרה עשרה פעילי זכויות בעלי חיים שחשודים בהנחת ראשי חיות כרותים בחודש שעבר באזורים שונים בתל-אביב ובחולון. עם זאת, מכיוון שהעבירה שמיוחסת לחשודים (היזק לרכוש ופגיעה בבעל חיים) אינה מסכנת לפי החוק את הציבור, הוחלט במשטרה שלא לבקש להאריך את מעצרם ולשחררם בתנאים מגבילים. חומר החקירה יועבר לפרקליטות שתבחן אם ונגד מי יוגשו כתבי אישום.

 

דיווחים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

בתחילת חודש מרס נמצאו ראשים כרותים בכמה מקומות ציבוריים ברחבי תל-אביב. באזור כיכר דיזנגוף אותר ראש של עז שחוטה ולידו הונח שלט עם כיתוב בצבע אדום: "נגד שחיטות בעלי חיים". זמן קצר לאחר מכן התקבלה הודעה במוקד המשטרתי על ראש פרה שחוטה שנמצאה ברחוב אבן גבירול וגם לידו שלט בגנות "בית המטבחיים". שם נצבעה גם המזרקה באדום.

 

בהמשך נמצא ראש של כבש נוסף במתחם נגה ביפו והמזרקה הסמוכה נצבעה אף היא באדום. יומיים לאחר מכן הבחינו תושבים בחולון כי אלמונים השחיתו מזרקה בגן הרצל ברחוב חומה ומגדל בעיר, צבעו את המקום באדום והשליכו לתוך המזרקה 15 דגים מתים. על קיר סמוך רוססה כתובת גרפיטי: "בתי המטבחיים הפכו שקופים".

 

המיצג המדמם בתל-אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המיצג המדמם בתל-אביב(צילום: מוטי קמחי)

הפסל של אגם בכיכר דיזנגוף נצבע באדום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הפסל של אגם בכיכר דיזנגוף נצבע באדום(צילום: מוטי קמחי)

כתובות מחאה שהתגלו לצד הראשים הכרותים (צילום: הילה בסון) (צילום: הילה בסון)
כתובות מחאה שהתגלו לצד הראשים הכרותים(צילום: הילה בסון)

 

כבר מהרגע הראשון העריכו במשטרה כי חובבי בעלי חיים עומדים מאחורי הקמפיין המזעזע, מאחר שבאזורי השחיטה הופיעה כתובת הגרפיטי "FREE 269" - פעילים למען בעלי חיים שמוחים נגד שחיטתם במשקים המתועשים. אחרי חשיפת השחיטה פרסמה התנועה הודעה בעמוד הפייסבוק שלה על אודות המיצג המדמם. "בכל רגע נתון, בישראל ובעולם, מיליארדי בעלי חיים מעונים ונרצחים, כולם פרטים שרצו לחיות בשלום ובשלווה", נכתב בהודעה.

 

בעקבות ריבוי המקרים הוחלט במרחב ירקון על הקמת צוות חקירה מיוחד שבראשו עמדה  רב-פקד רונה פינגלאי-מורד. צוות החקירה סימן מלכתחילה פעילים למען בעלי חיים ובשבועות האחרונים פעלו החוקרים באופן סמוי לאיתור החשודים, והיום הפכה החקירה לגלויה. צוותי בילוש פשטו על בתיהם של החשודים, בהם שמונה גברים ושתי נשים. במהלך החיפוש אותרו אצל כמה מהחשודים אמצעי לחימה, ציוד צבאי וכן ראיות שקושרות אותם למעשים.

 

פעילי זכויות בעלי חיים: "השוחטים אינם נחשדים"

פעילים למען בעלי חיים טענו כי המשטרה השתילה סוכנים סמויים בהפגנות. עוד טענו הפעילים כי "המיצג נועד להעלות על סדר היום את הטבח היומיומי בבעלי חיים בתעשיית המזון".

 

עדי וינטר, דוברת העמותה נגד ניסויים בבעלי חיים, אמרה כי "באופן אבסורדי, נחקרים העצורים אף בחשד לפגיעה בבעלי חיים, זאת בזמן ששוחטים שמהם נלקחו ראשי בעלי החיים אינם נחשדים בעבירה כלל. בעיניהם של השוטרים, עצם ההשתייכות לתנועה לזכויות בעלי חיים קושרת אדם לביצוע עבירה''.

 

עבודות הניקוי לאחר ההשחתה בחולון (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
עבודות הניקוי לאחר ההשחתה בחולון(צילום: עופר עמרם)

 

עו"ד יוסי וולפסון, אף הוא פעיל בתנועה לזכויות בעלי חיים, אמר כי "התגובה המשטרתית לפעולת המחאה היצירתית של 269 היא חסרת פרופורציות. משטרת ישראל הפכה את עצמה מגוף שתכליתו למנוע אלימות כלפי בני אדם ובעלי חיים למשטרת מחשבות שמבקשת לדכא את הביקורת על הטבח היומיומי בבעלי חיים".

 

עו"ד וולפסון הוסיף כי "קשה להאמין שרק מקרה הוביל לכך

שבפרשת ההתעללות המחרידה בבית-המטבחיים של תנובה לא נעצר איש, בעוד שפעילים שמקדמים חמלה וצדק נעצרו מבתיהם לפנות בוקר ונחקרו, בין היתר, על הבחירה שלהם באורח חיים צמחוני וטבעוני".

 

נטע אלון, חברה בתנועת 269, ציינה כי "רק היגיון מעוות יוביל למעצרם של אלו הנאבקים לסיום הגיהינום שהוא חייהם של בעלי החיים במשקים - וחקירתם בחשד של פגיעה בבעלי חיים, לא פחות - בזמן שמיליוני בעלי חיים נשחטים בישראל מדי שנה. לא נוכל לתת לשוחטים להסתתר מאחורי כתפיו הרחבות של חוק מעוות המתיר התעללות ואוסר את המאבק בה. נמשיך לזעוק את זעקתם של אלו שקולם אינו יכול להישמע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעצר בעקבות המחאה (ארכיון)
צילום: הילה בסון
מומלצים