לבן על לבן: עוגת גבינה עם שוקולד לבן
לכבוד חג השבועות שבא עלינו לטובה - מתכון מושקע של עוגת גבינה עם בסיס פריך וגם ציפוי שוקולד לבן ומהמם שאי אפשר לעמוד בפניו. מתכון ומדריך מצולם
עוגת גבינה של סאני דרעי (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)
לפני ההכנה: חשוב לוודא שיש תבנית קפיצית קוטר 26 ס"מ או 8 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ.
המרכיבים:
לבסיס בצק פריך:
80 גרם סוכר
2 ביצים
1 כוס של שמן "אפיולה", בטעם חמאה (150 גרם שמן)
280 גרם קמח
100 גרם שוקולד לבן, מומס
למלית:
500 גרם שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
450 גרם גבינת שמנת 30%
400 גרם שמנת חמוצה
מעט תמצית וניל איכותית
לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שמנת מתוקה
לכל שאר המתכונים של "עוגה לשבת"
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: שמים בקערה את הביצים והסוכר ובוחשים. מוסיפים קמח ושמן בהדרגה.
- מעבדים הכל יחד עד לקבלת בצק פריך. עוטפים בניילון ושמים בקירור למשך שעה.
- מכינים את המלית: מקציפים יחד שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים פנימה גבינת שמנת וגם את הווניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה ויציב.
- מכינים את הציפוי: מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים מעל שוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.
- מרכיבים את העוגה: מרדדים את הבצק הפריך באופן חופשי ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 20 דקות בערך, עד לקבלת בצק זהוב. (כמו עוגיה).
- כאשר הבצק אפוי מרסקים אותו לפירורים. שופכים מעליון את השוקולד הלבן המומס (שמשמש כדבק) ומשטחים את המסה שנוצרה בתחתית התבנית לגובה של 1 סנטימטר בערך.
- יוצקים מעל התבנית את מלית הגבינה. ממלאים כמעט עד הסוף משאירים מעט מקום לגנאש השוקולד הלבן.
- מקררים את העוגה במשך שעה.
- מכינים את גנאש השוקולד הלבן ויוצקים אותו מעל מלית הגבינה ומעבירים חזרה להתייצבות ללילה שלם.
טיפ: אם נשארו לכם פירורים מהתחתית אפשר להוסיף אותם מעל שכבת השוקולד הלבן.
- המתכון הינו חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה נפלאים של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים אשר שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
- המתכון באדיבות השף קונדיטורית של מסעדת "טוטו", סאני דרעי
עוגת גבינה לבנה עם ציפוי
צילום: חגי דקל
מומלצים