שתף קטע נבחר

דיווח: ארה"ב ביקשה שלא להגיב על חדירת המל"ט

גורם דיפלומטי מערבי בביירות אמר כי כיוון שלא נגרם נזק ובכדי שלא לפגוע במאבק נגד משטר אסד, התבקשה ישראל שלא להגיב באופן מיידי

סגן שר הביטחון הבטיח תגובה - אבל ייתכן שיש כאלו שמנעו אותה: גורם דיפלומטי מערבי בביירות אמר הבוקר (שבת) לעיתון הלבנוני א-נהאר כי ארצות-הברית ביקשה מישראל לשמור על איפוק ולא להגיב באופן מיידי על חדירת המל"ט, שיצא מלבנון ביום חמישי וייורט מעל חופי חיפה.

 

עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet

 

על פי הגורם הדיפלומטי המערבי, הסיבה המרכזית היא שהמל"ט לא גרם לנזק, אפילו שבאותה זמן שהוא טס מול חופי צפון ישראל, ראש הממשלה בנימין נתניהו עשה את דרכו לצפון הארץ במסוק. בנוסף, כך על פי אותו גורם מערבי, בכירים בממשל האמריקני אמרו כי יש לוודא מי שיגר את המל"ט ומה היה היעד שלו - לפני שישראל תגיב.

 

המל"ט נפל בים. החיפושים (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
המל"ט נפל בים. החיפושים(צילום: עידו ארז)

 

בידיעה בעיתון הלבנוני נכתב גם כי ארצות הברית לא רוצה להסיח את דעת קהל העולמית מההאשמות שהיא הפנתה כלפיי נשיא סוריה בשאר אסד, בנוגע לשימוש חלקי בנשק כימי נגד המורדים. לדברי הגורם הדיפלומטי, "הפיקוד הצבאי הישראלי אינו מקל ראש בסוג הזה של המל"טים

 שמשוגרים מלבנון, כיוון שהיעד שלהם עשוי להיות לא רק צילום תמונות, אלא חיסול בכיר ישראלי, פוליטי או צבאי, אם כלי הטייס יפגע בו באופן ישיר".

 

במקביל, בישראל גוברת ההערכה כי מי שעומדים מאחורי שיגור המל"ט הם אנשי משמרות המהפכה של איראן, ולא בהכרח חיזבאללה. הכוחות האיראניים פועלים על אדמת לבנון גם עבור משטרו של בשאר אסד בסוריה, ואחראים - הן מבחינת ידע והן מבחינת ייצור - על פיתוח מערך מל"טים המצוי בידי חיזבאללה. ארגונו של חסן נסראללה הכחיש אתמול את מעורבותו בשיגור המל"ט, וגם דובר צה"ל הקפיד שלא לשייך את האירוע לארגון השיעי.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החיפושים אחר המל"ט מול חופי חיפה
צילום: עידו ארז
מומלצים