שתף קטע נבחר

 

הקצין ששוחח עם המתלונן בפייסבוק: "נער אמיץ"

הוריו של בן 14 מחיפה נעצרו לאחר שפרסם פוסט ברשת החברתית שבו תיאר כיצד התעללו בו. רפ"ק שרון ימינחה מספר איך דובב אותו. "כשאישר אותי כחבר שלו, זה היה קל יותר. הוא ילד מדהים, התמימות שלו הרגה אותי". מחלקת הרווחה בעירייה: המלצנו לא לעצור את ההורים

"הילד שידר מצוקה מאוד רצינית. מצד אחד הוא מאוד אוהב את ההורים שלו ואת המשפחה. מצד שני הוא פשוט רצה שמישהו יבוא ויגיד להם שככה לא מחנכים. שהאלימות הזו חצתה כל גבול", כך סיפר הבוקר (יום א') רפ"ק שרון ימינחה, קצין המשטרה ששוחח בליל שבת עם נער בן 14 מחיפה, שפרסם פוסט בפייסבוק על כך שהוריו היכו אותו באכזריות והתעללו בו נפשית ומילולית במשך שנים.

 

עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet

 

בליל שבת פנה הנער למשטרה, באמצעות עמוד הפייסבוק המשטרתי. "שלום, אני בן 14. כבר מגיל 8 הוריי היו מרביצים לי באופן קבוע", כתב הנער בפייסבוק. "תמיד כשהיה ריב במשפחה ולא הייתי קשור אליו והייתי יוצר קשר עם אבי הוא היה מתעצבן וחבט בי מכות חזקות ולפעמים גם עם חגורות".

 

רפ"ק ימינחה, האחראי במשטרה על נושא "המדיה החדשה", קיבל את המסר והחל לדובב את הנער ולנסות להגיע אליו ואל הוריו.

 

"הוא ילד מדהים, עם המון אומץ. זה לא פשוט לבוא לפתוח נושאים כאלה. מה שהרג אותי זה התמימות שלו. למרות כל הקושי שהוא עבר, זה ילד שפשוט רצה שמישהו יטפל בו ויגיד להורים שלו שמה שהם עושים לא בסדר", סיפר רפ"ק ימינחה.

 

קטע מהפוסט שפרסם הנער בפייסבוק ()
קטע מהפוסט שפרסם הנער בפייסבוק

 

הוא הוסיף כי ככל השיחה בינו לבין הנער נמשכה גדל האמון שנתן בו. "בשלב מסוים ביקשתי ממנו לאשר אותי כחבר בפייסבוק הפרטי שלו. ברגע שהוא אישר, כבר היה לי קל יותר לאתר אותו, על פי השם, בית הספר שבו הוא לומד ופרטים נוספים".

 

השיחה האינטרנטית בין קצין המשטרה והנער ארכה קרוב לשעה. "אתה כותב לו ומחכה לתשובה, אי אפשר להאיץ את זה כי אתה בונה אמון. כתבתי לו שיש לו אומץ לב. שלעשות דבר כזה זה לא פשוט.

 

"מצד אחד הוא מאוד רצה פיתרון. מצד שני הוא חשש שתהיה פדיחה למשפחה, ושהוא עצמו ייכנס לטראומה מזה שיראה את ההורים שלו נאסרים ונאזקים. שאלתי אותו באיזשהו שלב: 'אז מה אתה מצפה ממני שאעשה'. הוא רצה שנחכה עוד יום יומיים אבל חששתי לגורלו".

 

עוד ב-ynet:

בן 48 נרצח בגליל, טענות לנקמת דם

ב"ביג בן" לא מסתכנים: מתקשרים לשעון הדובר

 

ממה שסיפר הנער לקצין המשטרה, עולה כי למרות חששו פנה עם סיפורו ליועצת החינוכית בבית ספרו, וכן פנה לעזרה לסבתו, לאחיותיו ואף להוריו, וביקש מהם שיחדלו להכותו. "הוא פנה גם לער"ן, אבל בסופו של דבר הפנייה למשטרה הייתה המוצא האחרון שלו", אמר רפ"ק ימינחה. הוא המליץ לשוטרי משטרת חיפה שהגיעו אל ביתו של הנער שילבשו בגדים אזרחיים כדי להפחית את הלחץ.

 

מפקד משטרת חיפה, ניצב משנה אבי אדרי, סיפר שקצין סיור נשלח לבית ולאחר ששוחח עם הילד, נעצרו שני ההורים והועברו לחקירה בהפרדה, כדי שלא יוכלו לתאם עדויות ביניהם. גם הנער הועבר לתשאול במשטרת חיפה ותיאר התעללות ממושכת שכללה לדבריו בין השאר מכות בחגורה ובמקל של מטאטא, ולצד האלימות הפיזית גם אלימות מילולית.

 

במשטרה ציינו כי ההורים לא הכחישו את הטענות. "האבא אמר בפירוש שהוא היכה את הנער כדי שלא יידרדר לעולם הפשע", סיפר נצ"מ אדרי, "והאמא גיבתה אותו". קצין החקירות בתחנה, רב-פקד רמי חורי, אמר כי ההורים הכחישו עם זאת את האלימות הקשה שכללה מכות בחגורה ובמקל, אם כי אישרו כי היכו את בנם "לצרכי חינוך". לדבריו, "עצם הפנייה, הזעקה של הילד לעזרה, מראה שיש דברים בגו".

 

"רוצה להיפגש עם הנער"

רפ"ק ימינחה אחראי, כאמור, במטה הארצי של המשטרה על כל כלי המדיה החדשה, כולל אתר האינטרנט של הארגון, עמוד הפייסבוק, יו-טיוב, טוויטר ואינסטגרם. לדבריו, גולשים לעמוד הבית בפייסבוק של הארגון יותר ממיליון משתמשים ביממה, והוא הפך לכלי מרכזי בתקשורת בין הציבור למשטרה.

 

"מקרה ספיציפי כמו זה אני לא זוכר, אבל אנשים פונים כל הזמן בשאלות ובמצוקות. לפני זמן מה פנתה אישה שסיפרה כי נאנסה לפני חודש, ושאלה מה עליה לעשות. האינטרנט הופך את הכל זמין ונגיש יותר".

 

לדברי ימינחה, השיחה עם הילד הותירה בו את חותמה. "אני מרגיש מאוד טעון מהאירוע הזה. יש לי גם שני ילדים קטנים, ואני לא מפסיק לחשוב עליהם, הרי החגורה היחידה שהם יראו היא חגורת הבטיחות באוטו. זה לא פשוט להתמודד עם המידע ששמעתי ממנו.

 

"אני מאוד מעוניין להיפגש איתו, אבל צריך לתת לו זמן להתאושש ממה שקרה. ההורים שלו עצורים כרגע, אני עוד לא יודע מה יהיה, אבל אני בטוח שהמצב שלו לא יחזור לקדמותו".

 

במחלקת הרווחה בעיריית חיפה אמרו הבוקר כי משפחתו של הנער לא הייתה מוכרת להם. בנוסף התייחסו לטענות לפיהן ניסו עובדי הרווחה לעכב את מעצר ההורים בליל שבת ואמרו כי חוקרי הנוער של האגף תחקרו את הילד לבדיקה ראשונית.

 

"המצב שהתגלה היה של סיטואציה רגישה מאין כמותה, כאשר הילד נמצא במצב חרדה", אמרו ברווחה. "במצב זה עדיפה הייתה חקירה משטרתית הדרגתית ואיטית כדי לבדוק את הנושא לעומק אך המלצת האגף ברוח זו לא התקבלה ע"י המשטרה".

 

סנגורם של ההורים, עו"ד יפים וקסלר, אמר כי גם השופט בדיון אתמול טען שייתכן שהילד טופל עלילות שווא על הוריו. "ההורים מעולם לא הכו את הילד או נקטו בשיטות חינוך אלימות" טען הסנגור, "הם מכחישים את כל מה שהילד כתב למשטרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: ויז'ואל/פוטוס
התלונן דרך פוסט בפייסבוק
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים