שתף קטע נבחר

 

ילדים מעיראק יטופלו בישראל: "מצילים ממוות"

עמותת "הצל לבו של ילד", שמתאמת ניתוחים מצילי חיים לילדים ממדינות מתפתחות, ארגנה את הגעתם של 3 ילדים לוולפסון. ע"פ הארגון, בעשור האחרון הגיעו 180 ילדים מעיראק לניתוחים בישראל: "הסיוע לאנשים ממדינות אויב אינה מובנת מאליה"

בימים הקרובים יגיעו מעיראק לישראל שלושה ילדים לצורך טיפול רפואי מציל חיים בבית החולים וולפסון. הגעת הילדים – בני שנה, ארבע וחמש - היא יוזמה של עמותת "הצל לבו של ילד", והיא התאפשרה לאחר ששר הפנים גדעון סער חתם היום (א') על אישור כניסה מסיבות הומניטאריות. את ההחלטה קיבל השר אחרי התייעצות עם גורמי ביטחון וגורמי המקצוע ברשות האוכלוסין וההגירה.

 

 

שאמה ואמה. הגיעו מעיראק בסיוע עמותת "הצל לבו של ילד" (צילום: שילה שלהבת) (צילום: שילה שלהבת)
שאמה ואמה. הגיעו מעיראק בסיוע עמותת "הצל לבו של ילד"(צילום: שילה שלהבת)

מוחמד ואמו. ילד עיראקי שטופל לאחרונה בוולפסון  (צילום: שילה שלהבת) (צילום: שילה שלהבת)
מוחמד ואמו. ילד עיראקי שטופל לאחרונה בוולפסון (צילום: שילה שלהבת)

 

"הצל לבו של ילד" (Save a Child's Heart) הוא מיזם הומאניטארי בינלאומי שבסיסו בישראל ומטפל בילדים חולי לב ממדינות מתפתחות. עד כה ארגנה העמותה ניתוחים מצילי חיים בכל העולם לכ-3,000 ילדים מ-44 מדינות. ל-ynet נודע שמאז 2004 הגיעו לטיפול רפואי בישראל כ-180 ילדים מעיראק – מתוכם 50 רק בשנתיים האחרונות. בימים אלה נמצאים בישראל ילדים נוספים מעיראק, מהרשות הפלסטינית, טנזניה, זנזיבר, גאנה, אתיופיה, קניה, רומניה וסין. בישראל נמצאים גם רופאים ואחיות מטנזניה, אתיופיה, הרשות הפלסטינית וגרוזיה, והם לוקחים חלק בתכנית ההכשרה של הפרויקט.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

העמותה, שנוסדה ב-1995 על ידי ד"ר עמי כהן, מממנת את הניתוחים מתרומות ובעזרת תקציב שהגיע מהמשרד לשיתוף פעולה אזורי בראשותו של סילבן שלום. "זו עבודה עם סיפוק שקשה לתאר במילים", אמר מנהל מחלקת ניתוחי לב וחזה בבית החולים וולפסון, ד"ר ליאור ששון, שהוא גם המנתח הראשי של העמותה. "אתה זוכה להציל ילדים שבתסריט אחר היו מתים כי לא היה שום גורם אחר שהיה מטפל בהם. היכולת לעזור להורים ממדינות שמוגדרות 'ארצות אויב', ולהשיב להם את התקווה אחרי שכבר איבדו אותה,

היא לא מובנת מאליה".

 

לדבריו, גם בשנים הקשות של האינתיפאדה השנייה טופלו במסגרת הפרויקט ילדים פלסטינים מהרשות: "למרות האיבה, הערוץ הזה נשאר פתוח. הוא מפיל מחיצות".

 

ד"ר ששון, בעצמו בן להורים ילידי עיראק שעלו לארץ עם הקמת המדינה, לא מפספס את הפיקנטריה: "מבחינתי זה סוג של מעגל שנסגר. אנחנו למעשה זורעים זרעים של שלום עם המדינה שההורים שלי עזבו. אב לילד עיראקי שטופל כאן ב-2005 התקשר אליי במהלך מלחמת לבנון השנייה כדי לבדוק שהכול בסדר. הוא התעניין בשלומנו ודאג לכל הצוות הרפואי. זה היה מפליא בעיניי".

 

מנכ"ל העמותה, סיימון פישר: "הפרויקט המורכב של הבאת הילדים ממדינות המוגדרות ארצות אויב תלוי בשיתוף פעולה של הצוות הרפואי עם משרדי הממשלה וגורמי הביטחון. אבל בסופו של דבר הוא מוכיח שחיי אדם הם מעל לכל. הם בונים גשרים ושוברים סטריאוטיפים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'ואנה ושאידה. ילדות עיראקיות שטופלו בשנים האחרונות בבית החולים וולפסון
צילום: שילה שלהבת
גדעון סער. התייעצות עם רשות האוכלוסין וההגירה
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים