שתף קטע נבחר

צילום: ראובן שוורץ

הכתובת הייתה על הקיר / טור

במקום לנצל את הרוב המוחלט שקיבל כדי לתקן פגמים שהוריש לו היו"ר הקודם, הכניס קופל את איגוד הכדורסל לבעיות חמורות בהרבה

את נפילתו של אבנר קופל צפיתי ב-‭.25.1.12‬ בבוקר המינוי שלו ליו"ר זמני של איגוד הכדורסל הזהרתי את חברי הנשיאות שעמדו לבחור בו כי הוא ייאלץ להתפטר באמצע הקדנציה ויבזה את האיגוד. הם בחרו להתעלם, אבל איש מהם לא יכול לטעון היום: לא ידעתי, לא ראיתי, לא שמעתי.

 

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

הכתובת הייתה על הקיר, או ליתר דיוק במדור הספורט של "ידיעות אחרונות‭."‬ הכותרת הייתה: "אין לכם בושה‭"?‬. גילוי נאות: לפני מספר שבועות הגיש נגדי אבנר קופל תביעת לשון הרע. התביעה תתברר בבית המשפט.

 

הטור על מינויו של קופל, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" ב-25.01.12 ()
הטור על מינויו של קופל, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" ב-25.01.12

 

ההתנדבות, ההתפטרות, הנזקים

"מספר סיבות הביאו להתפטרותי", אומר קופל בהודעתו, "אך זה לא הזמן ולא המקום לפרטן. הזכות היחידה ששמורה לאיש ציבור מתנדב, הנותן

באהבה מכישוריו, מרצו וזמנו הפרטי, היא להחליט מי ראוי להם‭."‬ ובתרגום לעברית: זה בדיוק הזמן להסביר למה התפטרתי, רק שעל הסיבות האמיתיות שהביאו להתפטרותי עדיף שלא אדבר, ובטח לא עכשיו.

 

מר קופל היקר, ראשית תודה על שזכינו ליהנות מכישוריך, מרצך וזמנך היקר. יש עוד כמה זכויות ששמורות לאיש ציבור: למשל, למלא אחר הנהלים וההוראות, להתנהל בשקיפות, לשמור על כספי הציבור. את כישוריך עדיף שתיתן במקומות אחרים, כי את הנזקים שגרמת באיגוד הכדורסל ייקח שנים לתקן. נכון שגם קודמך מצוי בעין הביקורת, אבל במקום לנצל את הרוב המוחלט שקיבלת כדי לתקן פגמים שהוריש לך שי שני, הכנסת את איגוד הכדורסל לבעיות חמורות בהרבה.

 

שי שני. כעת האיגוד בבעיות חמורות יותר... (צילום: יובל חן ) (צילום: יובל חן )
שי שני. כעת האיגוד בבעיות חמורות יותר...(צילום: יובל חן )

 

ולגבי ההתנדבות, כבר הבעתי דעתי יותר מפעם אחת: ההתנדבות היא אחד האסונות של ניהול מערכת הספורט. לא רק שאנשים, שחלקם חסרי כישורים ובמקרים מסוימים לא ישרים, גורמים נזקים, אנחנו עוד צריכים לתת להם להדליק משואה ביום העצמאות על הנזקים שגרמו בגלל שעשו זאת על חשבון זמנם הפנוי.

 

גם חברי נשיאות איגוד הכדורסל מחויבים לחשבון נפש. אם שמעון מזרחי, ששולט בנעשה באיגוד כבר 40 שנה, נאלץ לבקש מקופל שידווח לפני שהוא עושה דברים על דעת עצמו, זה מראה איך דברים התנהלו בשנה האחרונה.

 

עומרי כספי. למישהו היה ספק שהוא יהיה בנבחרת? (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
עומרי כספי. למישהו היה ספק שהוא יהיה בנבחרת?(צילום: ראובן שוורץ)

 

קופל התלונן שהאופוזיציה נלחמה נגדו. מה הוא ציפה, שהאופוזיציה תתמוך בהתנהלות שלו כשאפילו התומכים בו הפנו לו עורף? למה שמישהו יעמוד מאחוריו כאשר עוד לפני שחימם את כורסת היו"ר כבר טס לפגישות עם עומרי כספי וג'ורדן פרמאר בניו־ג'רזי. אלפי דולרים שנזרקו סתם, כאשר באיגוד עושים חשבון לצירוף פיזיותרפיסט לנסיעה של נבחרת צעירה.

 

לשם מה הייתה הנסיעה? היה ספק שכספי ישחק בנבחרת? אי אפשר לדבר עם פרמאר בטלפון? קופל עשה במינהלת הליגה כרצונו, והאמין אולי שיוכל להמשיך באיגוד באותו סגנון. לזכותו אפשר להגיד שהוא יודע לעשות עבודת שיווק וגיוס כספים. חבל שבאיגוד הוא לא התמקד בדברים שהוא טוב בהם.

 

ההסכם של מינהלת הליגה. התערבות קופל הייתה מוצדקת (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
ההסכם של מינהלת הליגה. התערבות קופל הייתה מוצדקת(צילום: ראובן שוורץ)

 

דווקא ההתערבות של קופל בסכסוך בין מינהלת הליגה לארגון השחקנים הייתה מוצדקת. להחלטה על מספר הזרים יש השלכות חמורות על נבחרות ישראל בכל הגילאים, והאספקט הזה כלל לא עלה לדיון בין המינהלת לבין ארגון

השחקנים. אילו בראש האיגוד היה עומד אדם בעל שיעור קומה וחסר פניות, הוא לא היה מחכה ששמואל פרנקל יחזור מהטיול המשפחתי בתאילנד ובסין, אלא לוקח את העניינים לידיו וסוגר עניין. אגב, הצעת הפשרה שקופל העלה הייתה יכולה להתקבל, אלמלא בעיה קטנה: קופל הוא שהציע אותה.

 

מה עושים עכשיו

מינוי קופל נולד בחטא הפוטש של קודמו, שי שני. חברי הנהלות כל איגודי הספורט הם שליחים של המרכזים. הקריטריון היחיד לכהונת חבר בהנהלת איגוד הכדורסל או ההתאחדות לכדורגל היא הנאמנות שלו למרכז הפועל, מכבי, אליצור או בית"ר. במקרה של קופל, הוא יו"ר איגוד הכדורסל, חבר מזכירות ההתאחדות לכדורגל, חבר הנהלת הוועד האולימפי וגם יו"ר מרכז בית"ר. הוא נושא בתואר מנכ"ל, כי ליו"ר מרכז אסור לכהן גם כיו"ר איגוד ספורט. משרד הספורט דרש ממנו להתפטר משלל תפקידיו. אז דרשו.

 

אז מה עושים?

‭.1‬ למנות מיד נציגי ציבור (שלישי) להנהלות איגודי הספורט והוועד האולימפי. הספורט לא שייך להפועל, מכבי, אליצור, אס"א ובית"ר, אלא לציבור. אילו היו נציגי ציבור אמיתיים בהנהלת האיגודים, ולא נציגי מרכזים, קופל לא היה יכול להתנהל בצורה כזאת.

 

‭.2‬ להקים ועדה לאישור דירקטורים במוסדות הספורט.

 

‭.3‬ לבדוק ולרענן את הנהלים בכל איגודי הספורט.

 

שמעון מזרחי. אז מה עושים עכשיו? (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
שמעון מזרחי. אז מה עושים עכשיו?(צילום: אורן אהרוני)

 

‭.4‬ קופל חייב להתפטר גם מיתר תפקידיו. אם לא יתפטר, הנהלות

הארגונים צריכות לסלק אותו.

 

‭.5‬ אם חברים בנשיאות האיגוד או בעלי תפקידים כמו המנכ"ל, היועץ המשפטי והאחראים על הכספים סרחו, יש להטיל עליהם אחריות אישית. אם נגרמו נזקים, להגיש תביעות אישיות.

 

‭.6‬ להסדיר את היחסים בין איגוד הכדורסל למינהלת הליגה.

 

‭.7‬ את האנשים שקופל מינה ל"משרות אמון‭,"‬ לשחרר!

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
אבנר קופל
צילום: אורן אהרוני
מומלצים