שתף קטע נבחר

 

למה מצרִים משתלטים על אפיית פיצות באיטליה?

היה אפשר לחשוב שבאיטליה, שבה אוכלים שלושה מיליארד פיצות בשנה, יהיו אופי פיצות רבים מקומיים. ענף הפיצות באיטליה אכן פורח, והביקוש למשולשים הזולים גובר בגלל המצוקה הכלכלית – אך למרבה ההפתעה, דווקא חסרים בה 6,000 אופי פיצות. כך דיווח היום (ב') "הטלגרף" הבריטי.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

האיטלקים נמנעים מעבודה בפיצריות למרות המיתון והאבטלה בגלל השעות הרבות ובגלל השכר הנמוך. הם אמנם נרתעים מללכלך את ידיהם בלישת בצק, אבל יש כאלה שזה מפריע להם פחות, והם ממלאים את הפער הזה. הבולטים שבהם הם מהגרים יוצאי מצרים, המצטיינים באימוץ המלאכה. היום הם אף מנהלים פיצריות רבות בערים גדולות, בהן רומא ומילנו.

 

בלוגוס מהאולפן: כלב מייצב חפצים על האף    (צילום: אבי חי, ניצן דרור ואסי כהן)

בלוגוס מהאולפן: כלב מייצב חפצים על האף    (צילום: אבי חי, ניצן דרור ואסי כהן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחד מהם, אמדאו אל-ויקל, שהיגר מקהיר לרומא לפני 12 שנים, אמר: "אני מעריך ש-80% מהמצרים שבאים לעבוד באיטליה מגיעים להיות אופים בפיצריות. אנחנו טובים בזה כי אנחנו רגילים לעבוד קשה. לעומת זאת, האיטלקים רוצים עבודה משרדית נחמדה שבה יוכלו לעבוד שש שעות ביום חמישה ימים בשבוע במזגן. הם לא מוכנים לעבוד 12-10 שעות ביום".

 

מנהל פיצריה ברומא, אלסנדרו רוסי, מופתע מכך שהאיטלקים נמנעים מלעבוד בתחום שמאפיין כל-כך את מדינתם, בייחוד כיוון ששיעור האבטלה בקרב צעירים במדינה עומד על 35%. הוא מסביר: "האיטלקים חושבים שזה משפיל להיות אופה פיצה, רואים בזה עבודת כפיים. הצעירים רוצים מכוניות ב-40 אלף אירו ובגדים יפים, אבל הם לא מוכנים לעבוד בשביל זה. המצרים ממלאים את הפער שנוצר, וכן ערבים אחרים ופיליפינים". כ-100 מצרים לומדים בכל שנה את המלאכה ב-25 אלף הפיצריות במדינה.

 

מנהל בית ספר ללימודי אפיית פיצה, דיוויד מנדולין, אמר: "פיצה טובה צריכה להיות פריכה וגם נוחה ללעיסה. לא כל אחד יכול לעשות את זה. המצרים יכולים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
3 מיליארד בשנה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים