שטרודל תפוחים של שבועות
לרגל שבועות, העוגה האוסטרית הכי מפורסמת מקבלת שדרוג גבינות, במתכון פשוט וקל להכנה של ברק חי חורש. במילה אחת: וונדרבַּה!
פירוש המילה שטרודל בגרמנית הוא "מערבולת" והעוגה הזו קרויה כך מאחר ופרוסותיה נהנות מצורת ספירלית מילוי ובצק פריך. מקורו של המאפה המוכר במטבח האוסטרי, והוא עשוי מבצק גמיש ודק במיוחד, שבמתכון שלפניכם מוחלף בפילו. מלית התפוחים היא המלית הקלאסית לשטרודל, אך לרגל שבועות הוספנו לה במתכון הזה גם גבינות.
שטרודל תפוחים וגבינה
המרכיבים:
לשטרודל:
3 עלי בצק פילו
1 כף חמאת עיזים
1 גליל גבינת מה עז 9%, חתוכה לטבעות
חופן אגוזי פקאן מסוכרים
גרירת לימון מלימון אחד
3 כפות גבינת תבור לאפייה 5%
טימין טרי, בלי הגבעול
לתערובת התפוחים:
4 תפוחי עץ גרנד סמית, קולפים וחתוכים לקוביות
1 כף חמאת עיזים
1 כפית קינמון
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים את תערובת התפוחים: מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את קוביות התפוחים, סוכר וקינמון ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים מעט ומקבלים גוון שחום.
- מכינים את השטרודל: מניחים עלה פילו אחד על משטח נקי ומורחים את חלקו העליון בחמאה מומסת. מניחים מעליו עלה פילו נוסף ושוב מורחים בחמאה מומסת את חלקו העליון. מעליו מניחים את עלה הפילו האחרון ומורחים את חלקו העליון בחמאה מומסת.
- מניחים את תערובת התפוחים לרוחבו של בצק הפילו ולהשאיר 2.5 סמ ללא תערובת.
- מסדרים על תערובת התפוחים את טבעות גבינת מה עז ותבור. מוסיפים על הגבינות אגוזים, טימין וגרידת לימון, מגלגלים את הבצק עם המילוי ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 20 דקות או עד להזהבה של הבצק.
שטרודל
צילום: שי אפגין
מומלצים