ב-NBA כבר יש הומו מוצהר, ומה אצלנו?
מנהל המרכז הגאה בתל אביב סבור שבישראל, בכדורגל למשל "קשה יותר לקבל ערבי מאשר הומו", אבל קפטן אלופת הכדורעף שיצא מהארון יודע: לכדורגלן יהיה קשה יותר
כותרות כלי התקשורת בארה"ב חגגו אתמול (יום ב') את הכרזתו של שחקן ה-NBA ג'ייסון קולינס כי הוא יוצא מהארון. קולינס הפך לספורטאי הפעיל הראשון מבין הגברים בליגה מקצוענית בענף מוביל בארה"ב, שמספר קבל עם ועולם שהוא הומוסקסואל. מה צריך לקרות כדי שספורטאי ישראלי בליגה פופולרית יחוש בנוח כדי לצאת בהצהרה דומה?
עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
עוד דיווחי חדשות ב-ynet
ג'ניה דודוצקין (27), קפטן אלופת המדינה ומחזיקת הגביע בכדורעף הפועל מטה אשר-עכו, הוא הומוסקסואל מוצהר. לדבריו, "המקרה שלי שונה ממקרים אחרים. יצאתי מהארון בגיל 21, ומאותו רגע לא קיבלתי שום תגובה שלילית. כל הקיבוץ שבו אני גר, כל עולם הכדורעף וכל האוהדים יודעים שאני הומו, ואחרי שיצאתי הכול הפך להיות יותר קל".
דודוצקין התוודה כי החששות שהיו לו לגבי קבוצות שלא יוכל לשחק בהן, התבדו. "שחקן ה-NBA קולינס אמיץ מאוד. טוב שהוא העלה את זה לדיון ציבורי בארה"ב, שם הנושא עולה מדרגה באחרונה בגלל שיש דיון בבתי המשפט על נישואי גאים. אל תופתעו אם יהיו שחקנים פוטבול אמריקנים שייצאו בקרוב מהארון".
הוא הוסיף כי להבדיל, "בארץ, אם שחקן כדורגל ייצא מהארון, תעלה השאלה אם הקהל יקבל את זה או שישירו לו שירים ויקללו. אני מניח שיהיו לו יותר קשיים משהיו לי, אבל ייתכן שיקבלו אותו באהדה. בכל זאת, לפני 10 שנים זה היה טאבו".
יובל אגרט, מנהל המרכז הגאה בגן מאיר בתל-אביב, הסביר כי "לצאת מהארון זו בחירה פרטית. אני פעיל בקהילה 25 שנה וכל אדם נוסף שיוצא מהארון סולל את הדרך לאחרים. אנשים מפורסמים - אנחנו עשינו אותם כאלה, ויש להם אחריות ציבורית ככאלו. אבל לכל אחד יש דרך משלו".
אגרט הוסיף כי "לא בטוח שלצעיר מהפריפריה קל יותר לצאת מהארון ביחס לאדם מפורסם. מבחינת ספורט, מי שאוהב כדורגל, רואה כבר שרוב הכדורגלנים הם כבר לא כל כך מצ'ואיסטים כמו שהיו פעם, אלא יותר מולטי-סקסואלים, והם גאים בזה. כך שמי שיצא שם מהארון אולי יזכה לבדיחות, אבל עדיין יהיה להם יותר קשה לקבל ערבי מאשר הומו. בתחום כדורסל נשים למשל, זה מאוד לא מוסתר".
מיקי זאידל (36) משחק בקבוצת הכדורגל הגאה "ריינבול", שהוקמה לפני 10 חודשים וחרתה על דגלה מאבק באלימות. בקבוצה כ-60 שחקנים המתחרים זה בזה וכן נגד קבוצות אחרות. על מדי הקבוצה מתנוסס הלוגו של המרכז הגאה, והקבוצה מזמינה לשורותיה שחקנים גאים וסטרייטים כאחד. "עד כה אנחנו מקבלים אך ורק תגובות חיוביות משחקני קבוצות אחרות שאנחנו משחקים מולן. אנחנו אפילו נוסעים לבלגיה לייצג את ישראל בשבוע משחקים", סיפר זאידל.
"אני מבטיח לך שבכל קבוצת כדורגל יש לפחות שחקן גאה אחד. זה הגיוני סטטיסטית. לדעתי שחקני כדורגל מאוד חוששים לצאת מהארון כי מדובר במשחק מאוד מצ'ואיסטי. יש חשש ששחקנים אחרים יסתכלו עליהם בצורה עקומה, וזה עוד לפני שהגענו לאוהדים, שראינו מה הם עושים לצ'צ'נים מסכנים", אמר זאידל. "אני מכיר סיפור על שחקן בריטי שיצא מהארון בשנות ה-70' ואולץ לפרוש (ג'סטין פאשנו - ג"מ), ובסופו של דבר התאבד".