שתף קטע נבחר

גרמן לא מתקפלת: "ההפלרה מסוכנת - והיא תופסק"

סערת הפלואור במי השתייה מסרבת לשקוע: למרות התנגדותם של רופאי הילדים להחלטת שרת הבריאות להפסיק את הפלרת המים, כפי שנחשף ב-ynet, לא יהיה שינוי בהחלטתה. למרות זאת הודיעה: "אנו עובדים על תוכנית נקודתית להפלרת המים בקרב אוכלוסיות שזקוקות לכך"

הפסקת הוספת הפלואור למי השתייה בישראל תתקיים כמתוכנן: כך הודיעה היום (ג') שרת הבריאות יעל גרמן במכתב ששלחה לאיגוד רופאי הילדים. גרמן פנתה אל האיגוד בעקבות חשיפת ynet כי הרופאים מתנגדים להפסקת ההפלרה והודיעה להם כי בכוונתה להמשיך בתוכניתה. "אני סבורה שהמשך ההפלרה המאסיבית של 100% המים הייתה מעשה בלתי נכון", כתבה.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

פלואור במי השתייה - התומכים והמתנגדים:

רופאי הילדים: "מתנגדי ההפלרה הטעו את גרמן"

שרת הבריאות הכריעה: תופסק הפלרת מי השתייה

מהנדס מש' הבריאות האחראי להפלרה: "טעיתי"

 

רק לפני כשבועיים הודיעה גרמן, שכבר בתקופתה כראשת העיר הרצליה הביעה התנגדות עזה להוספת פלואור למי השתייה בישראל, כי החליטה שתוך שנה תופסק ההפלרה. בעקבות ההפלרה, וכפי שנחשף ב-ynet, פנו אתמול יושב ראש איגוד רופאי הילדים פרופ' אלי סומך ומזכיר האיגוד ד"ר צחי גרוסמן במכתב לרופאי הילדים בישראל בו הדגישו כי הוספת פלואור אל מי השתייה בטוחה וכי אין עדות לנזק מערכתי כתוצאה מכך. עוד טען פרופ' סומך כי ברשת האינטרנט הופצו סילופים והטעיות המציגים לכאורה את הפלרת המים כלא בטוחה.

 

לדברי פרופ' סומך בדיון קודם עם שרת הבריאות לא נתקבלו טענות איגוד רופאי הילדים והדרג המקצועי במשרד הבריאות והוחלט בכל זאת על הפסקת ההפלרה. לפיכך, כתבו, בכוונת האיגוד לפנות במכתב לשרה בו הם יביעו דאגתם "מההחלטה להפסיק את ההפלרה בניגוד להמלצות לדרג המקצועי במשרד הבריאות".

 

לדברי האיגוד מכתב הביא תגובות רבות מצד הרופאים, וחלק גדול מהם תומך בפניה. "התמיכה המסיבית הזו הראתה שוב את מחוייבותם ורגישותם של רופאי הילדים לצרכי ובריאות הילד", אמר פרופ' סומך.

 

כאמור, היום הגיבה גרמן לדברים במכתב תגובה שנשלח לראשי האיגוד. "שמעתי בקשב רב את כל הצדדים", כתבה. "מדינת ישראל היא אחת המדינות היחידות בעולם שחייבה הפלרת מים. החלטתי להפסיק את חובת ההפלרה נבעה מכך שמדינת ישראל הפלירה את כל המים לשימוש התושבים. למעשה, פחות מ- 2% מהמים משמשים לשתייה. הפלרת מי הכביסה, מי המדיח, האמבטיה, האסלה והשקיית הגינה הינן פעולות שאין בהן היגיון.

 

"רופאים ציינו בפניי כי ההפלרה עלולה לפגוע בנשים בהריון, באנשים הסובלים מבעיות בבלוטת התריס ובקשישים. נחשפתי למחקרים המעלים את החשש כי מינון גבוה מדי של פלואוריד עלול לפגוע הן בשיניים והן בעצמות. במצב הקיים אנו מקבלים פלואוריד ממספר גורמים: במי השתייה, במשחת השיניים, במי הבישול, בירקות המושקים במים מטוהרים ומופלרים ואין לדעת מהו המינון הנספג בגופנו. ארגון הבריאות הבינלאומי פרסם מחקר המראה כי אין הבדל ברמת העששת של התושבים במדינות בהן מפלירים את המים לעומת מדינות בהן אין הפלרה.

 

"אי לכך, במכלול השיקלים ובאיזון בין האינטרסים, אני סבורה שהמשך ההפלרה המאסיבית של 100% המים הייתה מעשה בלתי נכון ורבים אף חושבים כי הוא פוגע בזכויות היסוד ובחופש הבחירה".

 

גרמן הוסיפה כי היא אינה חולקת על חשיבות ההפלרה לאוכלוסיות מסויימות, ולכן מנכ"ל המשרד מתכנן בימים אלה תוכנית נקודתית לאותן אוכלוסיות הזקוקות להפלרה. בכך, לדבריה, נמצא האיזון בין הזקוקים להפלרה מלאכותית לבין הפלרה מיותרת של 100% של המים והתנגדות גורמים הסבורים שאין זה תפקיד המדינה להכניס חומרים רפואיים למים.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פלואור במי השתייה. שנוי במחלוקת
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים