כפות רגליים: הטיפולים שיגרמו להן להיראות טוב
כפות הרגליים שיוצאות לאור לאחר ההסגר שנכפה עליהן בחורף, זקוקות לטיפוח מפנק וחיוני לפני שהן מתחילות את קדנציית הקיץ. מהי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, למה חשוב להקפיד על שלמות העור, איך בחירת הנעליים יכולה להשפיע על בריאותכם ולמה מומלץ לעשות הפסקה לפעמים עם מריחת לק על אצבעות הרגליים
אחד מסממני האביב והקיץ המגיע מיד אחריו, הוא החופש הפתאומי שמקבלות כפות הרגליים. אחרי חודשים בהם הן היו חנוטות בנעליים, גרביים ומגפיים, הן יוצאות לאור. אבל יש לכך מחיר. כפות הרגליים שספגו חודשים של הזנחה, זקוקות לטיפוח וטיפול יסודיים.
- עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
לפני שאנחנו נכנסים בצעד בטוח לכפכפים שילוו אותנו לכל אורך הקיץ, כדאי להתכונן כראוי לחשיפה הראשונה לאוויר העולם. הפעולה הראשונה היא הסרת העור הקשה - "קאלוס". מדובר בעור שהגוף מצמיח בכפות הרגלים בעיקר סביב העקב בגלל שזה אזור שלא מוזרם אליו דם כראוי.
עוד כתבות בערוץ פארם נט
- בשביל הסנדלים: 5 כללים לשמירה על כפות הרגליים
טיפול מקדים
לפחות בטיפול הראשון לאחר החורף, כדאי להסיר את העור בצורה יסודית. לאחר מכן אפשר לשמור על שלמות כף הרגל עם התכשירים הקיימים להסרת העור הקשה. מומלץ להשתמש בתכשירים המסירים את העור ללא סכין (תכשירים ממיסים). בכל מקרה כדאי להקפיד על כמה פעולות בסיסיות במהלך הקיץ.
הזנה: קרם לחות לרגל הוא מוצר חובה, בדיוק כמו קרם לחות לפנים. הרגליים הרי צריכות לשאת את משקלנו באלפי הצעדים שאנחנו צועדים מדי יום. קרם לחות לרגל הוא מוצר חובה, בדיוק כמו קרם לחות לפנים. הרגליים הרי צריכות לשאת את משקלנו באלפי הצעדים שאנחנו צועדים מדי יום.
בין הקרמים שיכולים לעזור ניתן למצוא רול און מסדרת "ביוטי-פיט" של חלאבין, קרם אובליפיחה מבית שיק להזנה עמוקה של כף הרגל וקרם הזנה משקם של ג'ויה.כמו כן, ניתן להשתמש בפלקסיטול איזי סטיק לכף הרגל, מוצר בצורת סטיק לטיפול בעור יבש, קשה ומחוספס בכפות הרגליים, עקבים, ועור מעובה (מרפקים וברכיים).
המוצר היחיד בעל צורת שימוש נוחה,שאינה מלכלכת (אין צורך להשתמש בידיים על מנת למרוח את הקרם) ומעניק תוצאות נראות לעין בתוך 3 ימים.
שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם, מסבירה כי קרמים רבים להזנת הרגל מכילים מרכיבים צמחיים בעלי פעולה טיפולית. כמו למשל קרם אקילן סופראקטיבי המועשר בתמציות צמחים המעניקות רעננות ולחות לעור, קרם של לייף לריכוך העור, קרם מסדרת מורז וקרם יו - לקטין, המיועד בעיקר לחולי סוכרת.
"כל אלה מרככים את העור ומאפשרים הסרת העור הגס והקשה בקלות. לטיפול מניעתי, כדאי פעם בשבוע לפחות לגרוב גרבי כותנה לאחר מריחת הקרם ולהשאיר את הגרביים למשך כל הלילה", אומרת קטרון.
פילינג אנטי אייג'ינג: פילינג ייחודי לרגליים, שבנוסף לרכיבי הפילינג הרגילים, מכיל גם חומצות אלפא הידרוקסיות, שמן זית ועוד.
מוצרים שיכולים לעזור הם:
- קרם גרגרים לעור יבש של "אקילן" - יש לעסות את כפות הרגליים להסרת שכבת עור קשה וסדוק.
- קרם פילינג של אוריאל.
- קרם של מורז - לריכוך העור הקשה, מבוסס על צמח הפוליגונום.
- קרם של קמילוטרקט - כף קל - מבוסס על אובליפיכה ופפאיה.
- קרם של לייף לריכוך העור.
תמיסת השריה: מדובר בתמיסה עשירה במינרלים, מגנזיום ואלקטרוליטים לאיזון וריכוך העור. היא מיועדת להבהרה והלבנה של העור ושל הציפורן ולמניעת הצהבה וכן להבהרה של כתמי הגיל. קטרון מסבירה כי ניתן לקנות כטיפול משלים, כמעין "ג'קוזי" ביתי להשריית הרגליים, אליו ניתן להוסיף שמנים ארומטיים.
טיפול בסרום משקם: מכיל בדרך כלל אנטי אוקסידנטים וחומצות אלפא הידרוקסיות, לשיקום העור, הבהרה והזנה. לרוב, מכילים הסרומים תמצית ליקוריץ, שמן זרעי ענבים, להחדרת לחות וויטמינים לבניית תאי העור, כמו ויטמין C, E.
קטרון מוסיפה: "מומלץ להשתמש כטיפול משלים בסבון אנטיספטי לרגליים, כדי למנוע חדירת לכלוך לעור שעלול לגרום לזיהומים. בכל מקרה, כדאי להקפיד על טיפול מונע יומיומי הכולל: השריית הרגל באמבט, אחר כך הורדת העור הקשה באמצעות פצירה או אבן מיוחדת (ניתן להשיג אבן להסרת העור של שול או אריאל)".
בחירת הנעליים המתאימות
לפני שרצים לחדש את מלתחת נעלי הקיץ, חשוב להבין איך לבחור נכון. ד"ר זהבה לבר, מומחית לרפואת עור ודרמטולוגיה קוסמטית, מסבירה מהם הנזקים האפשריים לרגליים בבחירת נעליים לא מתאימות.
כפכפים וסנדלים
הבעיה: עור כפות הרגליים חשוף לשמש, חום, לחות ואבק.
הנזק הנפוץ: העור מתייבש ונסדק בעקבים, בצדי הרגל ובאצבעות.
כיצד מטפלים?
1. באזורים שבהם העור גס, משפשפים ומשייפים באבן מיוחדת או במשייף ייעודי. במקרים של סדקים עמוקים במיוחד, מומלץ לשקול פדיקור מקצועי.
2. מורחים את כפות הרגליים בקרם לחות מתאים, באותה תדירות שמורחים את הפנים, הידיים ושאר הגוף.
נעלי שפיץ צרות
הבעיה: דחיסה של האצבעות.
הנזקים הנפוצים: יבלות כואבות בין האצבעות (במיוחד בין הרביעית לחמישית). לאורך זמן עלולים להיגרם עיוותים של האצבעות, בעיקר של האצבע הקטנה ושל הבוהן, או מצב בו האצבעות "עולות" זו על זו.
לחץ הנעל יכול לגרום לסדקים זעירים בציפורניים, שיכולים לגרום בהמשך לזיהומים פטרייתיים, עיוות הציפורן והחמרת מצב קיים של ציפורן חודרנית.
כיצד מטפלים?
1. משתדלים לנעול נעליים בעלות אימום רחב.
2. מסירים את היבלות אצל פדיקוריסטית, אם הבעיה לא נפטרה פונים לרופא.
3. מפרידים בין האצבעות באמצעי חבישה.
4. ציפורניים זקוקות לקרם לחות, כמו זה שמיועד לכפות הרגליים. רצוי לטפל בהקדם בציפורניים פגומות כדי למנוע תהליכים בלתי הפיכים של עיוות וזיהומים פטריתיים.
5. כדי למנוע התפתחות ציפורן חודרנית יש לגזור את הציפורן בקו ישר ו"לא להיכנס לפינות". במידה והנזק קיים כדאי לפנות לטיפול רפואי.
6. טיפול בעיוותים של האצבעות מצריך התייעצות עם רופא אורתופד.
נעליים בעלות סוליות דקות, שטוחות וקשות
הבעיה: סוליות שטוחות וקשות, אינן מרפדות את כפות הרגליים.
הנזק הנפוץ: עור קשה וגס בכריות האצבעות ובעקבים עד כדי כאבים בדריכה ובהליכה.
כיצד מטפלים?
1. נועלים נעליים בעלות סוליות מרופדות.
2. משתדלים לקצר ככל הניתן את משך נעילת הנעליים האלו.
3. מורחים קרמים המיועדים לכפות הרגליים ומשפשפים את העור באבן מיוחדת או במשייף ייעודי.
נעליים סגורות וגבוהות ונעלי ספורט
הבעיה: נעילת נעליים סגורות גורמת להזעה מוגברת בכפות הרגליים ופגיעה במרקם העור בעיקר בין אצבעות הרגליים.
הנזק הנפוץ: התפתחות פטריות על העור בצדי הרגל, בסוליה, בין האצבעות ובציפורניים.
כיצד מטפלים?
1. מאווררים את הרגל בכל הזדמנות.
2. במידה שהופיעה פטרת רצוי לטפל מיידית בעזרת משחות אנטי פטרייתיות.
3. במידה והפטרת התפשטה גם לציפורניים מטפלים בעזרת תכשירים מקוריים כגון טיפות אגיספור, תמיסת אמטריקס ולקים שונים כדוגמת בטרפן, מיקונל או לוסריל. במידה והזיהום מפושט לציפורניים רבות רצוי להיוועץ ברופא עור, ולשקול טיפול בכדורים דרך הפה.
עקבים גבוהים
הבעיה: עומס על כריות האצבעות וכפות הרגליים ולחץ על האצבעות.
נזקים נפוצים: שלפוחיות ועור קשה וגס, יבלות בין אצבעות הרגליים, עיוות של הציפורניים והאצבעות עד כדי גרימת כאב בדריכה, כאבי גב.
כיצד מטפלים?
1. משתדלים לצמצם את משך נעילת העקבים הגבוהים למינימום ולהימנע ככל הניתן מעקבים גבוהים במיוחד.
2. מרככים את העור בקרמים שיש בהם ריכוז גבוה(30%-40%) של אוריאה וחומרי ריכוך נוספים(כגון "אקסרה פוט", "קרטוספור", "יו לקטין" ואחרים), המיועדים לכפות הרגליים.
3. בזמן המקלחת, כשהעור מתרכך, משפשפים באבן מיוחדת או במשייף ייעודי לכפות הרגליים. לא מומלץ להסיר את העור הגס בסכין, כי הוא יצמח במהירות בחזרה.
4. השלפוחיות נספגות בדרך כלל מעצמן ולא כדאי לדקור אותן מחשש לזיהומים.
5. במידה והופיעו יבלות בין האצבעות מומלץ לפנות לפדיקוריסטית או רופא עור.
6. במידה ונגרם נזק לציפורניים - להיוועץ ברופא עור.
איך תשמרו על הרגליים מטופחות לכל הקיץ?
1. החליפו נעליים לעתים קרובות. כל נעל תופסת ולוחצת את הרגל בצורה שונה, לכן כדאי לשנות, גם כשמדובר בנעל הנוחה ביותר.
2. אוורור מתאים. חלצו נעליים ואווררו את כפות הרגליים בכל הזדמנות.
3. הקפידו על ייבוש. לאחר המקלחת - לייבש היטב בין אצבעות הרגליים.
4. אל תלכו לישון בגרביים. הלילה הוא זמן מצוין לתת לכפות הרגליים לנשום.
5. אל תזניחו. אם מתחילות צרות כמו עור יבש, יבלות, פטריות- טפלו בהן מיד. זה לא יסתדר מעצמו.
6. עשו הפסקה במריחת הלק. מדי פעם עשו הפסקה, הסירו את הלק והמתינו כמה ימים כדי לראות האם הציפורניים שלמות ומה צבען. אם הציפורניים סדוקות ומבוקעות, אם צבען צהבהב-ירקרק, או שהן מעובות ומעוותות, ייתכן שיש עליהן פטרייה. רצוי לפנות בהקדם לרופא.
7. נעלו נעליים חדשות בהדרגה. כדאי שיהיו נוחות כבר בקנייה, לא להמתין "שיתרחבו", מומלץ לנעול אותן בהדרגה, כדי לתת לרגל להתרגל לנעל ולמנוע שפשופים ויבלות. פלסטרים ומדבקות אולי ימנעו את המשך הנזק, אבל אם אתם נזקקים להם זה בעיקר סימן שצריך לתת הפוגה לרגליים מהנעליים הבעייתיות לרגליים לנוח בנעליים ישנות ונוחות.
אמצעי זהירות שאסור לשכוח
ענת בקר, קוסמטיקאית ופדיקוריסטית מ"הברבור, המרכז לקוסמטיקה מדעית", מסבירה:
כלים נקיים: זכרו כי השימוש בכלים אישיים כמו למשל פצירה וכל מה שבא במגע עם העור הוא אישי ואין להשתמש בציוד על בני משפחה אחרים, אלא אם הכלים עברו חיטוי ועיקור כדי למנוע הדבקה של נגעים מאדם לאדם (למשל פטרת).
ריכוך. מרחו מרכך עור על קשת העור שמסביב לציפורניים ודחפו בעדינות את העור עם דוחף עור, כדי להגדיל את לוחית הציפורן. את עודפי העור יש להסיר בעדינות יתרה ובזהירות כדי לא לפצוע. סורינה הרשקוביץ , הכימאית הראשית בחברת 'חלאבין' מציינת כי: 28% מהאוכלוסייה סובלים מבעיות של עור יבש וגס בעקבים ובכפות הרגלים. במקרים של העדר טיפול ויובש קשה במיוחד עלולים להיווצר סדקים וחתכים עד כדי דימום".
הסירו שאריות של לק ישן. השתמשו במסיר לק נטול אצטון, היות שהאצטון מייבש את הציפורניים ואת העור שמסביבן. כדי להקל את המלאכה, הספיגו פיסת צמר גפן במסיר לק, ובתנועות סיבוביות צמודות על הציפורן להסיר את הלק.
גזירה ישרה. גזרו את הציפורניים ישר, אבל הקפידו לא לגזור יותר מדי, מומלץ להשאיר מעט בקצה (פס לבן בקצה הציפורן) של כ-3 מ"מ כדי להימנע מציפורן חודרנית וכדי למנוע אפשרות של חדירת פטרת מתחת לציפורן.
הסרת עור קשה. אם אתם סובלים מעור קשה וגס בעקבים - חשוב להקפיד על שיוף כפות הרגליים במשייף לכף הרגל במקלחת פעמיים עד שלוש בשבוע ואפילו ניתן ורצוי להשתמש בפילינג גרגרי לפני הכניסה למקלחת.
חתכים בעור. במידה והעקבים בכף הרגל סובלים מיובש קיצוני עד למצב של חתכים, פיצוצים וסדקים מומלץ פעמים בשבוע לפני השינה, לטבול את העקבים בשמן זית אשר חומם קלות, להספיג בנייר סופג (לא לייבש) ולגרוב גרב כותנה.
שמן הזית אשר ידוע בסגולותיו לריכוך והזנה עמוקה של העור יחולל פלאים לעקבים כאשר הגרב משמש זרז בפעולת השיקום של העקב.
היזהרו מפטריות. חשוב לזכור כי רוב הפטריות בעור ובציפורניים נגרמות עקב הדבקה. לכן, יש להקפיד על נעילת נעלים במקומות ציבוריים (בריכות שחיה, מקוואות, מקלחות משותפות).
יש לייבש היטב את כפות הרגלים ובין האצבעות בעזרת מגבת אישית. שימו לב, במידה ושטח הציפורן שינה את מרקמו ואת צבעו סביר כי הציפורן נגועה בפטרת הציפורן.