הבית היהודי: גם ביהודה ושומרון יש עניין תיירותי
הצו לעידוד השקעות במפעלי תיירות הוארך היום עד 2015 ע"י ועדת הכספים, כשח"כ ניסן סלומינסקי רמז כי רצוי לכלול במפת אזורי העדיפות הלאומית את יהודה ושומרון, שכרגע בחוץ
ועדת הכספים האריכה היום (ב') פה אחד את תוקף הצו לעידוד השקעות הון במפעלי תיירות, עד לסוף שנת 2015.
הצו קובע מפה של אזורי עדיפות לאומית להשקעות במיזמי תיירות והוא מאריך את המצב הקיים,
שאושר לפני שנתיים במטרה להעלות את יעד התיירות מחו"ל מ-3.5 מיליון תיירים כיום ל-5 מיליון עד 2015, כולל מענק של 20% על השקעה במיזם תיירותי ופטור ממסים למשך שנתיים.
יו"ר הוועדה, ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), רמז כי רצוי לכלול במפת העדיפות את יהודה ושומרון שמחוץ למפה הנוכחית. "גם בשטחים אלה יש עניין תיירותי", אמר וח"כ חנין זועבי (בל"ד) הגיבה מיד, "החוק הישראלי לא חל על אזורים כבושים. אם אתה רוצה, תספח גם את התושבים ואז תעשה מה שאתה רוצה". סלומינסקי ענה שכוונתו היתה "רק לשם הגילוי הנאות".
תל-אביב מחוץ למפה
מנכ"ל משרד התיירות, נועז בר ניר, ציין שלמפה נוספו ב-2011 העיר אילת ואזורי הגליל התחתון וים המלח. לדבריו המפה מתבססת בעיקר על צורכי תיירות החוץ, שיקולים ביטחוניים שמשפיעים על קצב התיירות הזרה ועל פוטנציאל הקרקעות הפנויות,
שניתן לנצל לבניית מלונות ומיזמים תיירותיים בשנים הקרובות.
עידוד התיירות מתמקד בנקודות המשיכה של התיירים, בעיקר סביב המקומות הקדושים באזורי הפריפריה, כגון ירושלים, נצרת, טבריה, הגליל והנגב. "תל-אביב מחוץ למפה כי היא לא יעד בהיבט שלנו", אמר בר ניר.
ראש עיריית אילת, מאיר יצחקי הלוי, ניצל את הדיון כדי לשכנע את חברי הוועדה שלא יתמכו בביטול הפטור ממע"מ על עירו, אם כאשר האוצר יבקש זאת בחוק ההסדרים. "מיום שאילת נוספה למפת העדיפות, לפני כשנתיים, יש בעיר תנועה ערה של יזמים. אבל לאחרונה ניכרת האטה בגלל החשש מביטול הפטור ממע"מ. מי שדואג לפיתוח התיירות באילת שיוריד מהר את הגזירה הזאת מסדר היום".