שתף קטע נבחר

 

ראש עיר יש רק שניים - בקריית מלאכי

לאחר התקופה הקשה של מוטי מלכה, שוב מוצאת את עצמה עיריית קריית מלאכי בבעיה. לפני שבוע, בעקבות ישיבה חמקמקה אחת, צצו שני טוענים לכס ראש העיר. הכהונה היא זמנית, רק עד הבחירות באוקטובר, אך הנצים הגיעו עד לבית המשפט. ומה עם התושבים?

מרוב ראשי עירייה לא רואים את העיר. מאז התפוצצות פרשת מוטי מלכה, ראש העיר שהורשע בהטרדה מינית והפרת אמונים והתפטר, מתקשה עיריית קריית מלאכי לתפקד באופן סדיר. בימים האחרונים טוענים שניים לתפקיד ראש העיר – מישל טפירו ויוסי סולימני, שהיה ממלא מקומו של מלכה. בית המשפט המחוזי בבאר שבע יידרש היום (יום ד') לסוגייה בעתירה מנהלית, שהוגשה על-ידי עורכי הדין ערן חרמוני ושלומי אוחנה, ויצטרך להתמקד בישיבה מעוררת מחלוקת במועצת העיר.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

במשך קרוב לשנה התנהלה העירייה בזמן שראש העיר שלה, מלכה, היה נתון במעצר ואחר כך במעצר בית. היא נוהלה על ידי ממלא מקום, ושוב על ידי מלכה, עד שזה התפטר במסגרת עסקת הטיעון בסוף מרס.

 

מלכה. לא הורשה להתמודד בבחירות הקרובות (צילום: זאב טרכטמן) (צילום: זאב טרכטמן)
מלכה. לא הורשה להתמודד בבחירות הקרובות(צילום: זאב טרכטמן)

 

מאז התקשו 12 חברי המועצה וראש העיר הזמני להתכנס ולקבוע מי ימלא את מקומו של מלכה עד הבחירות לראשות העיר בחודש אוקטובר הקרוב. בינתיים המשיך סולימני למלא את התפקיד וקבע ישיבה בנושא ביום רביעי שעבר. אולם חמישה חברי מועצה ביקשו לדחות את הישיבה עד לאחר ספירת העומר. לאחר התייעצות עם הממונה על המחוז במשרד הפנים, אבי הלר, הודיע סולימני על דחיית הישיבה לאתמול.

 

אך שבעת חברי המועצה האחרים הפתיעו – הם התכנסו במועד המקורי שבו נקבעה הישיבה, ובחרו פה אחד בטפירו לראש העיר הזמני.

 

חברי המועצה האחרים פנו לעורכי הדין ערן חרמוני ושלומי אוחנה והגישו את העתירה בטענה שהחלטת חבריהם לא חוקית ולא דמוקרטית. ואילו טפירו טוען שהבקשה לביטול הישיבה היא שאינה חוקית וכי בכל מקרה רוב חברי המועצה בחרו בו.

 

סולימני. ההחלטה לא חוקית ולא דמוקרטית ()
סולימני. ההחלטה לא חוקית ולא דמוקרטית

 

שני הנצים אמרו כי יכבדו את החלטת בית המשפט, אך עיריית קריית מלאכי כבר הכריעה, ומסרה בתגובה כי "ראש העיר הוא מישל טפירו" וכי "הוא מכהן בתפקידו באישור משרד הפנים". משרד הפנים לא רצה להתייחס לנושא שכן הוא נדון בבית המשפט.

 

"השתלטו לנו על העיר"

ההתקוטטות בין ראשי העיר הפוטנציאליים לא מועילה בינתיים לתושביה של קריית מלאכי. "יש לנו מלחמה בין הפוליטיקאים המקומיים שכל הישגיהם הם להיות חברי מועצה שהשתלטו לנו על העיר", קבלה באוזני ynet תושבת העיר דבורה מצליח.

 

"בשיחות עם חברים אני שומעת על האכזבה של התושבים שרוצים לעזוב ולא לחיות כאן יותר. לי יש שתי בנות שעזבו את העיר כדי לגור במושבים מסביב כי הן לא מוצאות את עצמן פה. יש המון אנשים איכותיים בקריית מלאכי וחבל שככה ראשי העיר מתנהגים ולא מנסים לפעול על מנת לשמר אותם כאן".

 

ייתכן שתושבים רבים מתעניינים במאבק בין חברי המועצה, אך כמו בכל עיר, הנושאים הבוערים באמת שעל הפרק הם סוגיות כמו חינוך, דיור וסביבה עירונית.

 

"במערכת החינוך למשל, אין אופציות לתלמידים אצלנו בעיר", מעידה מצליח, "אין מקצועות נוספים שיכולם לתת מענה לתלמידים עם תחומי עניין נוספים. מה שנותנים לך זה מה שתלמד ובגלל זה אלו הם פני העיר".

 

סוגיית החינוך עלתה גם מתוך פילוח נתוני הזכאות לבגרות בקיץ האחרון. אז נרשמה ירידה של תשעה אחוזים בשיעור הזכאים לבגרות בין תלמידי י"ב החיים בעיר, שעמד על 38.43 אחוזים. מנהל אגף החינוך בעירייה, שמעון עמר, הסביר אז כי הסיבה היא התחרדות העיר שמביאה לכך שתלמידים רבים שגרים בעיר לא לומדים בה.

 

אך זה איננו הנושא היחיד שטורד את מנוחת התושבים. "כמעט ואין בעיר דירות חדשות שמתאימות לזוגות צעירים, והאמת שגם אין שום דבר שימשוך אותם לכאן", מתאר מור מיכאלי את קריית מלאכי.

 

"אין בעיר מקומות בילוי ומקומות פנאי, אין מה לעשות עם הילדים. אין פה פאבים, בית קולנוע או תיאטרון.

בפארקים אין הרבה בשביל הילדים, בעיקר חול שהופך לבית שימוש לחתולים וכלבים. אין מה לעשות בעיר עם הילדים מלבד אירועים שעושים במתנ"ס, כמובן בתשלום, שמקשה על הרבה הורים. בשביל לשבת בבית קפה תושבי העיר נוסעים לאזור התעשייה של באר טוביה. העסקים בעיר הם בעיקר חנויות בגדים, תכשיטים, צעצועים ומזון. אין משהו מעבר לכך".

 

כשתיפתר המחלוקת המשפטית בין חברי המועצה וראשי העיר הפוטנציאליים הם יתפנו בוודאי לעסוק בנושאים אלה ואחרים, חשובים לא פחות. יש לקוות שלא יפנו את כל מרצם לבחירות, שיתקיימו בעוד חצי שנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים