שתף קטע נבחר

 

גיוס חרדים? מחלוקת בין שרים על ישיבות ההסדר

ועדת פרי שדנה בחוק הגיוס לחרדים תתכנס היום בפעם הרביעית. במוקד הדיון צפויים לעמוד חיילים מהזרם הציוני-דתי. השר עמיר פרץ: "לא הגיוני שחרדים ישרתו יותר מחיילי ישיבות ההסדר". השר אורי אריאל: "אין סיבה לשנות את ההסדר הקיים"

תנאי השירות של חיילי ישיבות ההסדר צפויים לעמוד במוקד המחלוקת בדיון שתקיים היום (יום ד') ועדת פרי הדנה בחוק הגיוס לחרדים. השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ (התנועה), דורש לבחון מחדש את התנאים וטוען כי לא הגיוני שבסופו של דבר החרדים ישרתו יותר זמן מחיילי יחידות ההסדר. מנגד, שר השיכון אורי אריאל (הבית היהודי) טוען כי אין סיבה לשנות את ההסדר הקיים.

 

 

תפקיד הוועדה שתתכנס היום בפעם הרביעית הוא להציג הצעת חוק מוסכמת על השותפות הקואליציוניות כבר בשבועות הקרובים. ראש הוועדה, השר יעקב פרי (יש עתיד), מתכוון לגבש את הצעת החוק תוך כשבועיים לקראת הצבעה בוועדה.

 

השר פרץ דורש לשנות את תנאי השירות של ישיבות ההסדר, כך שהשירות הצבאי של החיילים שלמדו בישיבות יוארך מ-16 חודשים כיום, לקרוב לשלוש שנים בעתיד. "המצב של 16 חודש לא יכול להמשך", אמר השר פרץ ל-ynet. "אם עושים סדר בכל הקבוצות ובכל אותו אי שוויון שקיים, אי אפשר להשאיר קבוצה אחת מחוץ לבחינה מחדש".

 

שר הביטחון לשעבר עמיר פרץ (צילום: ערן יופי כהן) (צילום: ערן יופי כהן)
שר הביטחון לשעבר עמיר פרץ(צילום: ערן יופי כהן)

 

פרץ הוסיף ואמר: "אם נצליח עם החרדים, אז לא הגיוני שהחרדים ישרתו יותר מחיילי ישיבות ההסדר. אין לי כוונה להתפשר על הדרישה הזו. מדובר בלא מעט חיילים, בין 1,200 ל-1,500 איש. 16 חודשים זה לא שירות אפקטיבי. התרומה של החיילים קטנה".

 

השר אורי אריאל מהבית היהודי מתנגד נחרצות לדרישה זו. לדבריו, "מערך ישיבות ההסדר הפרוש בכל חלקי הארץ מממש בצורה הטובה ביותר את חזון הציונות תוך שילוב ספרא וסייפא, תוך הוכחה כי הדבר גם אפשרי וגם מוצלח. אין חולק שבני ישיבות ההסדר תורמים ומובילים בכל רובדי החברה. אין שום סיבה לשנות את ההסדר הקיים, ואפעל על מנת שלא תהיה פגיעה בציבור שהוכיח את תרומתו לחברה".

 

השר אורי אריאל (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
השר אורי אריאל(צילום: מוטי קמחי)

 

הנושא השני שצפוי לעלות בדיון בוועדה הוא הדרישה של השר לביטחון הפנים, יצחק אהרונוביץ' (ישראל ביתנו), לקבל לשירות בשב"ס, במכבי האש ובמשטרה לפחות אלף חרדים שיבחרו במסלול של שירות אזרחי. בוועדה אומרים כי עד כה, מאז 2007, רק 82 חרדים בחרו במסלול של שירות אזרחי ביטחוני. רוב החרדים שבחרו בשירות אזרחי, שירתו בתוך מוסדות של הקהילה החרדית, דבר שיצר קושי רב לפקח על שעות השירות ועל טיב השירות של אותם חרדים.

 

השר פרץ הציע גם להקים מנגנון שיקבע מי הם אותם 1,800 חרדים שיקבלו פטור בעתיד. פרץ הציע להקים ועדה בין משרדית שתחליט בשנתיים הקרובות מי אותם מקבלי פטור – בשיתוף פעולה עם ראשי החרדים. בוועדה מציינים כי ככל שהחרדים ישתפו פעולה טוב יותר, כך יוכלו להשפיע על זהותם של מקבלי הפטור.

 

בוועדה מעוניינים גם לקצר את תקופת המעבר מארבע שנים לשלוש שנים. כלומר, לקבוע יעדים לגיוס ב-2016, כאשר המספרים בשנים הקרובות יהיו כדלקמן: ב-2013 יתגייסו 3,300 חרדים, מתוכם 2,000 לשירות צבאי, והשאר לשירות אזרחי. שנה לאחר מכן, יגדל המספר ל-3,800 וב-2015 יגויסו 4,500 חרדים. ב-2016 יגויסו 5,600 חרדים. בכל שנתון יש 8,000 חרדים מועמדים לגיוס, והמטרה היא כי כבר ב-2017 רק 1,800 חרדים יקבלו פטור. בדיון צפויים להשתתף גם נציגי איגוד ישיבות ההסדר ורבנים בראשות הרב דרוקמן.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 30/04/2013 23:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
טירונים בבקו"ם
צילום: שאול גולן
מומלצים