פרסום ראשון: גדי סוקניק העיד נגד עמנואל רוזן
אחרי שטען שכל העדויות על הטרדות מיניות הן עובדות ו"זה רק קצה הקרחון", איש התקשורת מסר במשטרה עדות על שורת המעשים שמיוחסים לעמיתו לשעבר. המשטרה אמורה להחליט בקרוב אם לפתוח רשמית בחקירה פלילית
פרשת עמנואל רוזן עולה שלב: ל-ynet נודע שאיש הטלוויזיה גדי סוקניק מסר עדות במשטרה בפרשה וסיפר על מקרים שהובאו לידיעתו במהלך שנות העבודה המשותפות לצד רוזן, על הטרדות מיניות לכאורה של נשים שעבדו איתו.
עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet
שלשום הודיעה המשטרה כי תפתח בבדיקה על רקע טענותיהן של נשים שעבדו לאורך השנים במחיצתו של איש התקשורת הבכיר, לפיהן נהג להטריד אותן. הבדיקה נערכת באגף החקירות והמודיעין, בפיקוח ראש האגף, ניצב יואב סגלוביץ'. בהתאם לתוצאות הבדיקה תחליט המשטרה אם לפתוח בחקירה. גורמים המעורים בחקירה: "מדובר רק בתחילת הבדיקה. בטרם תיפתח חקירה פלילית יש לבצע עוד מספר בדיקות".
סוקניק אמר לפני כמה ימים בגלי צה"ל כי "תעשיית השמועות
והמעשים האלה, ואני מדגיש המעשים, התנהלה לאורך שנים. אני מאשר את כל מה שטוענות העיתונאיות האלה. אני מוכן לשים את ידי באש שזה רק קצה הקרחון, ואלה רק מעשים בקצה הסקאלה - יש חמורים הרבה יותר. אחרי זה יגידו להן הייתה התיישנות, תוכיחי למה ואיך, למה היא צריכה את כל החרא הזה?
"סמכי עליי שלא הייתי עולה לשידור אם לא הייתי יודע בוודאות שזה בגדר עובדות. יש הרבה מאוד מנהלים שעבדו בתקשורת וידעו. לא תמיד הכול, ובגדר שמועות, אבל עם השנים זה הלך והתברר שזה אמיתי ולמרות זאת המשיכו להעסיק אותו. התלוננתי, שאלתי למה, אבל אתה לא יכול לשפוך את דמו של מישהו, אף אחד לא הסמיך אותי. במקרים שזה עבר דרכי, בהחלט טיפלתי מיד. אף פעם לא התעלמתי מזה. היו גם אנשים שיודעים בוודאות שניגשתי אליהם ואמרתי להם: תגידו אתם השתגעתם? כשדמות מסוימת קבלה באוזניי עם דמעות בעיניים – אז טיפלתי בזה כמו שצריך".
להבדיל מחקירה, שבה כל פעולה מתועדת ונרשמת בתיק החקירה ומופעלים אמצעים טכנולוגיים לקראת כתב אישום אפשרי, בדיקה משטרתית נועדה רק לברר חשד ראשוני להיתכנות של עבירה פלילית. בימים האחרונים אספו במשטרה חומר הנוגע לטענות נגד רוזן, כולל כתבות, רשומות מבלוגים, טורים ופרסומים אחרים, כדי לזהות נשים שאליהן רוצים השוטרים להגיע.
גורמים באגף החקירות אמרו כי ברור שעל חלק מהעדויות חל חוק ההתיישנות, אולם חלק אחר שלהן מעניין מאוד את המשטרה. שוטרים כבר יצרו קשר עם חלק מהנשים
שהעידו על התנהגותו של רוזן, ואף גבו מהן עדות.
זימונו של רוזן לחקירה ייעשה רק לאחר גביית העדויות מהנשים, אם אלה יאששו את החשד הראשוני לביצוע עבירות.
בסוף השבוע השעה עצמו עמנואל רוזן מתפקידו כפרשן המדיני של ערוץ 10, בעקבות פרסום טענות של כמה נשים שאמרו כי הטריד אותן במהלך עבודתן לצדו בשנים עברו. בהודעתו אמר רוזן: "במשך עשר שנים מתנהל נגדי מאחורי הקלעים ובאינטרנט מסע הכפשות אנונימי, המציג דמות דמיונית שאינה קיימת במציאות 'עמנואל רוזן מטריד'". רוזן ביקש במקביל לצאת לחופשה גם מעבודתו כמנחה "תיק תקשורת" בטלוויזיה החינוכית וכמגיש ב"רדיו ללא הפסקה".
עלייה בהיקף הפונות
בתוך כך, איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית דיווח היום על עלייה דרמטית בהיקף הפניות מאז שהתפוצצה פרשת רוזן. עוד עלה מנתוני האיגוד כי במהלך 2012 דיווחו כ-800
נשים למרכזי הסיוע כי הוטרדו או נפגעו מינית במקום עבודתם, ורק 20% מתוכן הגישו תלונה במשטרה.
אורית סוליציאנו, מנכ"לית האיגוד, אמרה כי "הטענות שנשמעות הלוך ושוב בכלי התקשורת כלפי הנשים שאינן מעזות להתלונן, מתעלמות מהמציאות הקשה ומההשלכות מרחיקות הלכת של חשיפה אישית של פגיעה מינית. פעמים רבות נפגעות שבוחרות להתלונן נאלצות להתמודד עם יחס מאשים בסביבת העבודה, היעדר גיבוי מצד המעסיקים, ואף לפגיעה בהמשך הקריירה או במקור התעסוקה של הנפגעת. לכן, אל לנו לשפוט עיתונאיות ונשות תקשורת, אשר מודעות היטב למחיר החשיפה ולהשלכותיה ולכן חוששות להתלונן".
Read this article in English