צפו: הוריקן ענק מעל שבתאי
מדענים מעריכים שכבר שנים מתחוללת סופה בקוטר אלפיים קילומטרים בקוטב הצפוני של שבתאי. כעת פורסמו תמונות שלה באור, לאחר שתם החורף הממושך של כוכב הלכת
תמונות מרתקות מרכב החלל קסיני (Cassini) של נאס"א מספקות מבט קרוב ראשון וברור של סופת הוריקן אימתנית שמתחוללת בקוטב הצפוני של שבתאי. על פי נאס"א, הקוטר של עין הסערה הוא 2,000 קילומטרים – פי 20 יותר מעין הסערה הממוצע של הוריקנים על פני כדור הארץ. הסופה מסתחררת במהירות 531 קילומטרים בשעה, ובשוליה נראים עננים.
חדשות נוספות בעמוד הפייסבוק של ynet
עוד על שבתאי- שר הטבעות חוזר
לא ברור כמה זמן כבר משתוללת הסופה אבל מדענים מעריכם כי היא פעילה כבר מספר שנים לפחות. אמצעי המיפוי והספקטומטרים של קסיני איתרו מערבולת אדירה כבר ב-2004, אבל לא היה ניתן לצלם תמונות מוארות וברורות מפני שהקוטב הצפוני של שבתאי היה חשוך מכיוון שהיה אז חורף באזור הקוטב הצפוני של כוכב הלכת.
החל מאוגוסט 2009 אפשר היה לראות את ההוריקן באור, לאחר נקודת השוויון והצפת הקוטב
הצפוני באור שמש.
מדענים ישתמשו במידע על ההוריקן של שבתאי כדי להבין טוב יותר את ההוריקנים על פני כדור הארץ. ההוריקנים המקומיים שלנו ניזונים ממי אוקיינוס חמימים, אך מתחת להוריקן השבתאי אין כל אוקיינוס ולא נמצאו מים בעננים המרכיבים אותו. אחת התעלומות שהמדענים מנסים לפתור היא כיצד נוצר ההוריקן. הם מקווים שמחקר על האופן שבו סופות בכוכב הלכת השני בגודלו משתמשות באדי מים יתרמו להבנה של תהליך ההיווצרות של הוריקנים ארציים.