שתף קטע נבחר
 

פועלים פלסטינים: לא נשלם על כניסה לביתר עילית

מאות פועלים פלסטינים וקבלנים הפגינו נגד עיריית ביתר עילית, במחאה על חוק עזר עירוני המחייב כל מעסיק לשלם אגרת שמירה חודשית בסך של 314 שקל לכל פועל. להפגנה הצטרפו גם קבלנים המתנגדים לדרישה: "כתושב ביתר עילית אני משלם 72 שקל לחודשיים עבור אגרת ביטחון - לאן הולך הכסף?"

מאות פועלים פלסטינים יצאו אתמול בבוקר (ד') להפגין יחד עם קבלנים נגד עיריית ביתר עילית. זאת במחאה על חוק עזר עירוני שנחקק לאחרונה, הדורש מהפועלים לשלם עבור האפשרות לעבוד בתחומי העיר.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה :

 

לפני מספר חודשים פורסם ב-ynet סיפורם של פועלים פלסטינים, שבאים לעבוד בתחומי העיר ביתר עילית ונדרשים לשלם לעירייה אל אף שברשותם רישיון עבודה בישראל. בעקבות הכתבה נחקק חוק העזר העירוני שקבע בחוק כי מעסיק שירצה בשירותיו של עובד פלסטיני יחוייב לשלם אגרת שמירה חודשית בסך של 314 שקל. במקביל, נקבע גם תעריף יומי, שבועי, ודו-שבועי.

 

צילום ועריכה: אלי מנדלבאום

צילום ועריכה: אלי מנדלבאום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בהודעה שפרסמה העירייה לציבור נטען, כי הנוהל החדש מוזיל את עלויות האבטחה באופן משמעותי, שכן הנוהל הקודם חייב העסקת שומר דרך חברת אבטחה מאושרת לכל 10 פועלים, בעלות של כ-8,000 שקל לחודש.

 

לעירייה אומנם נדרש אישור של משרד הפנים על מנת לגבות את התשלום, אך היא פתרה את הבעיה בצורה מקורית. "לפני כשלושה חודשים המועצה החליטה שבהתאם לחוק עזר עירוני, נדרשים הקבלנים לשלם עבור הפועלים כשבפועל הדבר הוא ללא סמכות, כי נדרש אישור משרד הפנים", אמר ל-ynet עו"ד ואליד אבו טאל, אשר לדבריו מייצג חלק מהפועלים. "בפועל הם שלחו מכתב למשרד הפנים, וברגע שהמשרד לא הגיב לפניה, הם פרשו את זה כאילו מותר להם להפעיל את החוק".

 

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

 

חליד מנאסרה, שעובד כבר שנים רבות בתחומי ביתר עילית, מתרעם על הדרישה. "אם אני מקבל 150 שקל ביום, אז לוקחים מזה תשלום. על מה ולמה? מה אני מרוויח מזה?".

 

"לא מוכנים לממן בטלנים"

בהפגנה התברר כי גם תושבים בביתר עלית עצמה מתנגדים להחלטת העירייה. שמעון קדוש, אחד הקבלנים שהשתתפו בהפגנה, אמר ל-yent כי בתור תושב העיר הוא משלם ממילא אגרת ביטחון, כך שמדובר בכפל מס.

 

"אני כתושב ביתר עילת משלם 72 שקל לחודשיים אגרת בטחון, וכפול 7,000 בתי אב זה כ-3 מיליון שקל לשנה. לאן הולך הכסף? למה אני משלם תשלום נוסף?", אמר, "החלטנו שאנחנו לא מוכנים לממן בטלנים. אין דבר כזה, כל החוק הזה נועד לכך ש-12-10 אנשים יקבלו משכורות".

 

דובר עיריית בית"ר עילית מסר בתגובה: "העירייה מחויבת על פי צו אלוף לאכוף שמירה על כל פועל שנכנס לעיר. לא ייתכן שנאכוף את זה בלי שיינתנו לנו הכלים לזה. עד היום זה נעשה באופן וולונטרי, והיום זה בצורת חוק. הם צריכים להודות לעירייה שעשתה את זה בצורה מסודרת ומאורגנת".

 

ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "בהתאם לחוק, לרשות המקומית סמכות לקביעת חוקי עזר שונים. משרד הפנים לא נדרש לאשר אותם, אלא אם מדובר בסמכות לעכב חוק עזר כאשר עולה כי החוק איננו יכול להיות מאושר או דורש התאמות ותיקונים על פי דינים שונים. בסמכות הרשות המקומית להטיל אגרות שמירה על התושבים ועל קבלנים שעובדים בתחומה לשם מימון פעולות שמירה שהרשות מבצעת.

 

"העירייה הסבירה שהיא מחויבת בהתאם להנחיות אלוף הפיקוד לתגבר את השמירה באתרי בנייה. גובה האגרות עצמן נבדק על ידי המשרד ולא נמצא לנכון לעכב את חוק העזר. יש לציין כי אגרת השמירה איננה חלה על הפועלים אלא על המעסיקים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
צילום: אלי מנדלבאום
צילום: אלי מנדלבאום
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים