שתף קטע נבחר
 

בנט החליט להגביל את יכולתו שלו להטיל מכסים

מעתה ואילך שר הכלכלה יהיה מחויב להתייעץ עם ועדה מקצועית, לפני שיוכל להטיל מכסי מגן על מנת להגן על תוצרת ישראלית. לדבריו, "מטרת הנוהל החדש היא להעריך השלכות של היטל אפשרי גם על התחרותיות בשוק"

שר הכלכלה, נפתלי בנט, הודיע היום (ד') כי הוא ישנה את התקנות המעניקות לו סמכות בלעדית להטיל מכסי מגן על מנת להגן על תוצרת ישראלית. בעקבות השינוי, מעתה ואילך שר הכלכלה יהיה מחויב להתייעץ עם ועדה מקצועית המורכבת מנציגי ממשלה ונציגי המגזר העסקי לפני קבלת החלטה בנושא.

 

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

"להחלטה על הטלת היטל עשויות להיות השלכות רוחביות על המשק", הסביר בנט. "גם כאשר קיים צידוק כלכלי להטלת ההיטל, כאשר החקירה מוכיחה קיום היצף או סבסוד. מטרת הנוהל החדש היא להעריך השלכות של היטל אפשרי גם על התחרותיות בשוק, התעסוקה והתעשייה בכללותה. לאחר שכל השיקולים יילקחו בחשבון, תתקבל החלטה האם להטיל היטל ובאילו תנאים״.

 

מכסי מגן הינם מכסים שכל מטרתם היא להפוך את יבואו של מוצר מחו"ל ללא כדאית מבחינה כלכלית. כך מגינה המדינה על היצרן המקומי, ועל מקומות עבודה של אזרחיה שלה. מכסי המגן נחשבים לפסולים בעיני אלו המאמינים כי הם גורמים להיווצרות מונופולים ולהתייקרויות מיותרות. מנגד, יש המצדדים בקיומם הן בשל הצורך להגן על מקומות עבודה של האזרחים והן בשל החשש מתופעה הנקראת "היצף".

 

"היצף" הינה תופעה שבה גורם מסחרי בינלאומי חזק מנצל את גודלו על מנת למכור מוצרים בארץ כלשהי במחירי הפסד

לאורך זמן ממושך, רק כדי לגרום לכל התחרות המקומית להיסגר עקב חוסר יכולת להתחרות במחיריו הנמוכים. לאחר שהתחרות מחוסלת, יכול הגורם הבינלאומי החזק להתחיל להעלות מחירים ללא הגבלה, עקב היעדר תחרות. 

 

יחידת היטלי סחר במשרד הכלכלה ממונה על ניהול חקירות והוצאת המלצות להטלת היטלים במקרים של חשד ליבוא במחירי היצף או כאשר במדינת מקור היבוא קיים סבסוד למוצר. לצד ההחלטה על חובת התייעצות עם הוועדה, הורה גם שר הכלכלה לממונה על היטלי סחר לעשות מאמצים להרחבת בסיס הנתונים והעובדות שעל בסיסם מתבצעת החקירה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
נפתלי בנט
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים