שתף קטע נבחר

 

פקיסטן: אסירים רצחו "מרגל" בּלְבֵנָה. הודו זועמת

סראבג'יט סינג נעצר לפני יותר מ-20 שנה בפקיסטן, הורשע בריגול למען הודו ובביצוע פיגועי טרור ונידון לעונש מוות. בשבוע שעבר הוא הותקף למוות על ידי שני אסירים ובהודו זועמים על המדינה השכנה שלא שחררה אותו מסיבות הומניטריות

התקרית שתדרדר שוב את יחסי המדינות השכנות-אויבות? הודים רבים קיימו הלילה (יום ה') הפגנות זעם גדולות נגד פקיסטן אחרי שהודי שהורשע בריגול מת מפגיעת ראש, אחרי שהותקף בלְבֵנָה בשבוע שעבר על ידי שני אסירים בבית סוהר פקיסטני.

 

חדשות נוספות בעמוד הפייסבוק של ynet

 

עוד חדשות בעולם :

צפון קוריאה: למה נשלח אמריקני לעבודות פרך?

צפו: 1 במאי בעולם - זעם פועלים ועוד

האימא נעלמה, הוכרזה מתה - וצצה אחרי 11 שנה

 

ראש ממשלת הודו מנמוהן סינג אמר שממשלתו נערכת להביא את גופתו של סראבג'יט סינג בחזרה לארצו וייקבר בהתאם להחלטת משפחתו. "זה מצער לגמרי שפקיסטן לא נענתה לתחנונים לטפל במקרה של האסיר בצורה הומניטרית ואפשרה לו לשוב לארצו אחרי שריצה 20 שנה בכלא", נמסר בהודעת ראש ממשלת הודו.

 

רגעי אבל. הודים מדליקים נרות לזכרו של סראבג'יט סינג  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
רגעי אבל. הודים מדליקים נרות לזכרו של סראבג'יט סינג (צילום: EPA)

 

סינג נעצר בשנת 1990 אחרי הפיצוצים בערים הפקיסטניות לאהור ופייסלאבאד שבהם נהרגו 14 בני אדם. הוא הורשע בריגול למען הודו ובפיצוץ מטעני הנפץ וכל ערכאות המשפט בהודו תמכו בעונש המוות שנגזר עליו.

 

משפחת ה"מרגל" טענה: "הוא חף מפשע"

משפחתו של סינג טענה כל הזמן שהוא חף מפשע ושהוא נכנס לפקיסטן בטעות מעיר מגוריו ביקיווינד בצפון-מזרח מדינת פונג'ב הגובלת עם פקיסטן. משרד החוץ של פקיסטן מסר כי ביום שישי האחרון הותקף סינג בבית הסוהר והועבר לטיפול בבית חולים בלאהור. הוא מת באותו יום אחרי שבאחרונה היה שרוי בתרדמת והונשם בחמצן.

 

ממשלת פקיסטן מסרה שהיא משלימה מהר ככל האפשר את ההליכים הרשמיים כדי להעביר את גופתו של סינג לידי שגרירות הודו באיסלאמבד. מותו של ה"מרגל" צפוי להשפיע על היחסים בין שתי המדינות השכנות שמחזיקות בנשק גרעיני, שכבר נלחמו ביניהן בשלוש מלחמות גדולות מאז שזכו לעצמאות מבריטניה ב-1947.


רגעי זעם. הודים שורפים את דגל פקיסטן בעיר אמריטסר ההודית (צילום: EPA) (צילום: EPA)
רגעי זעם. הודים שורפים את דגל פקיסטן בעיר אמריטסר ההודית(צילום: EPA)

 

שר החוץ של הודו סלמן קורשיד אמר מוקדם יותר היום כי היחסים בין הודו לבין פקיסטן "נפגעו קשות מהטרגדיה הנוראה הזאת". אחותו של סינג, דאלביר קאור, שביקרה אותו בתחילת השבוע בבית החולים בלאהור, קראה לארצה לנתק את היחסים עם פקיסטן. "מדובר ברצח שבוצע על ידי פקיסטן", היא האשימה.

 

ראווי שאנקר, מנהיג מפלגת האופוזיציה ההודית "בהרטיה ג'נטה", תקף את ממשלת ארצו ואמר שהוא "מאוד פגוע מהאדישות הגדולה של הממשלה בכך שלא הפעילה מספיק לחץ על איסלאמבד לשחרר את סינג מהכלא". מנגד, שר המידע והתקשורת ההודי, מאניש טווארי, אמר שממשלת הודו לחצה על פקיסטן לשחרר את סינג מאז שנת 2005.

 

יחסי הודו ופקיסטן ידעו עליות ומורדות בשנים האחרונות. פיגועי הטרור במומבאיי בשנת 2008 החריפו את יחסי המדינות ואף היו קרובים להביאן לכדי מלחמה ביניהן. אולם, המתיחות נרגעה לאחר לחץ דיפלומטי כבד שהפעילה הקהילה הבינלאומית על שתי המדינות, ביחד עם הבטחתו של נשיא פקיסטן דאז פרבז מושארף לרדוף אחר מיליציות איסלאמיות קיצוניות שעוסקות בטרור נגד הודו. את השינוי לטובה ביחסים ניתן היה לראות בעיקר בעלייה בסחר בין שתי המדינות.

 

אולם, היחסים בין הודו לבין פקיסטן שוב הידרדרו בעקבות עימותים אלימים בין צבאות שתי המדינות בתחילת השנה, שבהם נהרגו שלושה חיילים פקיסטנים ושלושה חיילים הודים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בתי המשפט לא ביטלו את עונש המוות שנגזר עליו. סינג
צילום: EPA
צילום: EPA
מתאבלת. בתו של סינג פונאם
צילום: EPA
כועס על הפקיסטנים. ראש הממשלה סינג
צילום: רויטרס
מומלצים