שתף קטע נבחר

 

"מלונות מהגיהנום": גורדון רמזי כגיבור צפוי

בסדרת ה"מייק אובר" החדשה של השף גורדון רמזי, הוא עובר משדרוג מנות ומסעדות, לתקן בתי מלון כושלים, בהם הארוחות מבושלות במיקרו ובסדינים יש חורים. רק חבל שליוזמת הריאליטי הזאת, יש סוף טוב אמריקני, משעמם ומלאכותי. ביקורת

זה לא שחסר לנו תוכניות מייק-אובר אמריקניות בטלוויזיה - אבל תמיד אפשר לייצר עוד אחת. והפעם, אחרי ששיפצנו כמעט הכל (מראה חיצוני, מכוניות, בתים ואפילו כלבים) - לכבוד עונת התיירות הקיצית, הגיע גם זמנם של בתי המלון.

 

מה עוד קורה בערוץ הטלוויזיה של ynet:

כוכבות סמאש: אם הסדרה תרד - נישאר בברודוויי

חדשות האירוויזיון: הקרב בין בריטניה לאירלנד

עוד כתבות ועדכונים, לפני כולם - בעמוד הפייסבוק של ynet

 

בשביל המשימה המיוחדת גייסו יוצרי התוכנית את השף הבריטי הנודע גורדון רמזי, מיודענו מהסדרה "מטבחי הגיהנום" וגם "בעזרת השף", שבה עזר בעשור האחרון לבעלי מסעדות להפוך את "בתי התמחוי" שלהם לטרקליני אוכל שחולמים להיות מועמדים לכוכבי מישלן.

 

גורדון רמזי. "בעזרת השף" וגם בעזרת החדרנית (מתוך "מלונות מהגיהנום")  ()
גורדון רמזי. "בעזרת השף" וגם בעזרת החדרנית (מתוך "מלונות מהגיהנום")

 

וכך נוצרה לה "מלונות מהגיהנום" שהפרק הראשון שלה שודר אצלנו אמש (ימי א' ב-19:00, "ערוץ החיים הטובים" של HOT), סדרה בת שישה פרקים, שבכל אחד מהם יתארח רמזי בבית מלון מזעזע (עם ג'וקים, סדינים מוכתמים, מקלחת מתפוררת וכדומה) - כדי שאתם לא תאלצו לעשות זאת.

 

שדרוג-פיצוי

בפרק הראשון מגיע רמזי למלון קיימברידג' בצפון מדינת ניו יורק, מלון משפחתי בן 150 שנה, שנטען שהוא רדוף רוחות, בבעלותו של ג'ון אימהוף - איש צבא בדימוס, מעין דיקטטור שחושב שהוא עדיין משרת את הדוד סם. אט-אט מתחיל רמזי לסרוק את החדר שקיבל ומוצא, כמובן, לא מעט כשלים שהיו שולחים אתכם ישר לפקיד הקבלה לדרוש פיצוי.

במיקרוגל שלו זה לא היה קורה. גורדון רמזי ()
במיקרוגל שלו זה לא היה קורה. גורדון רמזי

 

בין המחדלים שמגלה רמזי ניתן למנות חורים בסדין, מנות ארוזות שמחוממות במיקרוגל ומוגשות במסעדת המלון (ככה עושים לשף? לא יפה!), שערות על המיטה ובעיקר בעל מלון שהוא קונטרול-פריק שמתערב בכל דבר: מנקה שולחנות, מחדש את מצבור הקרח בבר, עונה לטלפונים בקבלה ואפילו שואב אבק. המלון מוצג ככל כך גרוע, שנראה, כפי שרמזי אומר, שלא רוח הרפאים מבריחה את האורחים - אלא הבעלים עצמו.

 

אבל רמזי כאן בשביל לשנות את הגורל, רמזי ייתן את הפיתרון, רמזי ייסדר. תפקידו בסדרה הוא על תקן "אחד שיודע", שוטה הכפר שצודק אבל לא מקשיבים לו, האורקל של דלפי שרואה את הנולד וחוזה את עתיד המלון - ניצחון או כישלון. הכל ידוע מראש והרשות נתונה.

 

רמזי מסתובב, בודק, נוזף בכולם, מנהל שיחות מוטיבציה ובעיקר משתמש הרבה במילה "פאק". וכך מתחילה לה הרפורמציה במלון קיימברידג': הבעלים מתחיל "לשחרר מעט חבל" למנהלת לעשות את עבודתה, השף מתחיל לבשל עם מוצרים טריים ונראה שהשינוי עושה את שלו.

 

קתרזיס של חמישה כוכבים

כמובן, כמו לכל סדרה מן הסוג הזה, ובניגוד לטרגדיות יווניות, יש סוף טוב. בעל המלון מבין את טעויותיו לצלילי מוזיקה מרגשת והצופה מזדהה עם הגיבור הטרגי - איש הצבא הקשוח שפתאום יודע גם לדמוע ולהצטער על מעשיו. וכך הציל רמזי את המלון מאבדון ואת המשפחה מפילוג נצחי והפך, בעצם, לגיבור האמיתי של הטרגדיה האמריקנית, וזה כנראה מה שרצו יוצריה להשיג מלכתחילה: להעלות על נס את "משביח המלונות" הבריטי.


סוף טוב בכל מחיר. מה יהיה על הטלוויזיה האמריקנית?  ()
סוף טוב בכל מחיר. מה יהיה על הטלוויזיה האמריקנית?

 

אבל רמזי לא רק מטיף לעבודה נכונה במלון. הוא גם עושה מהפך פיזי, בדומה לעיצוב מחדש שנהג לעשות למסעדות ב"בעזרת השף". כך, למשל, הוא הופך את החדר המבחיל שלו ואת שאר חדרי המלון,

לראויים לאירוח. מחליף את השטיח הדביק בפרקט, מכניס ריהוט ומצעים חדשים ואפילו מעניק במתנה את מתכון עוגת הלימון שלו, שהמלון מתגאה שבו היא נוצרה לראשונה.

 

קריאות "וואו" מלאכותיות נזרקות לאוויר מצד העובדים למראה השינוי, ואפילו רמזי מעיד על עיסתו: "אני חושב שזה פשוט מדהים", כשהכל מכוון כלפי הקתרזיס של העלילה, שלצערנו ידוע מראש.

 

אמריקה, כידוע, היא לא יוון. בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות מתים על גיבורים ועל סוף טוב. עכשיו, לאחר שגיבורנו הציל את המלון מקריסה ואת המשפחה מפילוג, הוא אורז מזוודה ועובר להציל מלון אחר, ממש כמו קאובוי נודד שהציל את העיירה מפורעי חוק וממשיך הלאה.

 

סך הכל יש לנו כאן סדרה בינונית-מינוס, צפויה ומוכרת כשהפעם בתי המלון נמצאים תחת זכוכית המגדלת של ז'אנר ה"מייק אובר" הנדוש באמריקה. אבל השאלה שצריכה להישאל היא: מי יעשה "מייק אובר" לטלוויזיה שלה? אז לפני עונת התיירות הקיצית בחרו בערוץ החיים הטובים של לעשות צ'ק-אין לסדרה שתיקח אותנו למסע בין מלונות קטנים ו"ווייט טראש" אמריקני.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גורדון רמזי. מקירות המטבח אל קירות המלון
לאתר ההטבות
מומלצים