הסוד הוא במים: איך רזתה נורית 24 ק"ג?
אביה של נורית וקנין נפטר מסרטן, וכדי להתגבר על האובדן היא אכלה את עצמה לדעת. כשהגיעה למשקל של 103 ק"ג, כבר לא יכלה ללכת בעצמה. כמעט ברגע האחרון היא החליטה שהיא חוזרת לחיים. אחרי שרזתה 24 ק"ג היא אומרת: "שיניתי את אורח החיים שלי, לא עשיתי דיאטה", וממליצה בחום על כוס מים בכל שעה
בשיתוף מכון אברהמסון
עד לפני 7 שנים נורית וקנין צברה לחובתה את כל ההרגלים הכי מזיקים לבריאות. היא עישנה, סבלה מעודף משקל ניכר ופשוט חיכתה לסוף הבלתי נמנע. מותו של אביה מסרטן הריאות גרם לצלצול ההשכמה שהיא כל הייתה זקוקה לו והיא החליטה לשנות את חייה ב-180 מעלות.
- עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
"אבי נפטר כתוצאה מסרטן ריאות, וזמן קצר לאחר מכן שברתי את הקרסול ונאלצתי לשבת במשך תקופה ארוכה בכסא גלגלים. זאת הייתה תקופה קשה מאוד של התמודדות עם שכול, כאבים איומים ואיבוד העצמאות. לא יכולתי לקום או ללכת ורוב הזמן ישבתי ואכלתי ללא הכרה. תוך זמן קצר עליתי במשקל והגעתי למשקל השיא שלי – 103 קילו", מספרת וקנין בת ה-53 מראשון לציון.
- רזיתם בגדול? שתפו אותנו בסיפורכם
"הבנתי שאם אני רוצה לחיות חיים ארוכים ובריאים יותר, עליי להיגמל מהדברים שעושים לי רע. בין היתר מסיגריות ואוכל משמין ולא בריא", אומרת וקנין. "ניסיתי כמה שיטות שלא הצליחו, עד שהגעתי למכון אברהמסון וזה עבד. שם גם רזיתי וגםהצלחתי להיגמל מסוכר וגלוטן וקיוויתי שעם השיטה החדשה יגיע גם השינוי באורח החיים הלא בריא שסיגלתי לעצמי במשך השנים".
עוד סיפורי דיאטה מעוררי השראה
- רז הוריד 117 ק"ג: "הרופא אמר לי שאמות שמן"
העיסוק באוכל הפך להיות חיובי
במסגרת המכון החלה וקנין לעבור טיפולי הילינג שבועיים. לאחר מספר פגישות היא נגמלה מסיגריות ותוך זמן לא רב הצורך בסוכר וגלוטן פחת עד שנעלם לגמרי. "הטיפולים בהילינג, לצד הייעוץ המקצועי והתמיכה הרבה לה זכיתי במכון הפכו אותי לאדם בריא יותר תוך זמן לא רב אנשים בסביבתי התחילו לראות את השינוי ולהחמיא לי והצלחתי לגרום גם לבתי האמצעית להצטרף אליי לתהליך", היא מסבירה.
לדבריה, העובדה שבתה הצטרפה אף היא לתהליך מסייעת להן לשמור על שגרת החיים החדשה וליהנות מאורך חיים בריא מאוזן. "אנחנו מקפידות על הליכה מהירה של שעה במשך 6 ימים בשבוע ומבשלות יחד ארוחות בריאות הכוללות הרבה ירקות, קטניות, ומנות בריאות ללא גלוטן וסוכר. אנחנו משתדלות לגוון במנות כדי שלא יהיה משעמם, מפרידות בין חלבונים ופחמימות ודואגות שתמיד יהיה אוכל זמין עבורנו".
האוכל הפך להיות משני עבורך?
"זה לא יהיה מדויק לומר שהוא הפך למשני, אלא פשוט קיבל משמעות אחרת. אני עדיין מתעסקת עם אוכל במשך רוב היום ומנסה ללמוד מנות חדשות שמותאמות לדרך החיים שאימצתי לעצמי. עם זאת, העיסוק הפך להיות חיובי - ההקפדה על אוכל בריאות בבית והניסיון לגוון וללמוד דברים חדשים, לעומת המחשבות האינסופיות על מתי הארוחה הבאה והאם אני אשבע ממנה".
נתקלת בקשיים לאורך התהליך?
"בוודאי. אירועים מיוחדים, חגים, חופשות וסתם ארוחות משפחתיות הם לא דבר פשוט וצריך ללמוד להתמודד איתם. במקומות האלו יש הרבה אוכל וקשה יותר לעמוד בפיתוי, אבל אם מחפשים טוב תמיד ניתן למצוא תחליף למאכלים עם הסוכר הלבן והגלוטן.
"היו לי גם הרבה נפילות, המשכתי אמנם להימנע מסוכר וגלוטן אבל פתאום התחשק לי לאכול חטיפים משמינים ובכמות גדולה יותר. במצבים כאלו יצרתי קשר עם המכון והגעתי לפגישות נוספות, שם חיזקו אותי והעניקו לי ייעוץ מקצועי להתמודדות עם הקשיים ולהמשך שגרת האכילה המאוזנת.
"הנפילות האלו קרו כתוצאה מכך נתתי לגוף מספיק פחמימות בתחילת התהליך, וכשהוא לא קיבל אותן התחיל החשק למתוק. במקרים כאלו שיניתי את התפריט והתחלתי לשלב קטניות בארוחה. לעלות קצת במשקל זה מתסכל, אבל לומדים להתמודד עם זה ולהפוך את זה לחלק מהתהליך".
"המראה היא המפרגנת הגדולה ביותר"
תוך שנתיים מתחילת התהליך השילה וקנין 24 קילוגרמים ממשקלה והגשימה את חלומה להיות בריאה וספורטיבית. המראה החדש הוביל אחריו תגובות חיוביות הן מצד קרוביה והן מצד הרופאים, שפרגנו על תוצאות הבדיקות החיוביות אחרי זמן רב בהן סבלה מלחץ דם ומכולסטרול גבוה במיוחד.
"במשקל של 79 קילו ובגובה של 1.79 מטרים התחלתי לקבל מחמאות אין סופיות מצד כל מי שמכיר אותי. התחושה הפכה להיות נפלאה, הן בהיבט הפיזי שפתאום הפכתי לקלילה ובריאה יותר והן בהיבט הרגשי שהתחלתי להרגיש טוב עם עצמי ולהסתכל במראה בכיף וללא כל חשש". היא אומרת ולצד זה מוסיפה, "אין ספק שמכל המפרגנים, ויש לא מעט כאלו, המראה היא המפרגנת הגדולה ביותר".
על איזה מאכל היה לך קשה במיוחד לוותר?
"בעבר אהבתי מאוד לחמים ועוגות והיום אין לי כל צורך בהם. אני אוכלת לחם ללא גלוטן רק במקרים מיוחדים, כמו למשל לפני חודשיים כשהייתי בחופשה בנוי יורק וקניתי לי לחמניות ללא גלוטן וללא סוכר. כשחזרתי לארץ עזבתי את הלחם וחזרתי לאכול פריכיות".
המשקל החדש והביטחון עצמי שרכשה לעצמה בעקבותיו, הובילו למהפך בארון הבגדים שלה. היא שינתה את המלתחה שלה ואת הבגדים השחורים והרחבים החליפה בבגדים צבעוניים, צמודים יותר ומחמיאים למראיה החדש. "התחלתי ללבוש שמלות, גופיות ובגדים שמחים יותר. זה שינוי משמעותי מפעם שהייתי מכסה את עצמי במחטב ובעשרות שכבות גם בימים החמים ביותר" היא מספרת.
הגעת למשקל היעד שהצבת לעצמך בהתחלה?
"כמעט הגעתי, נותרו לי 6 קילו למשקל המיועד אבל אני לא מוותרת וממשיכה בדרך שלי".
"לא דיאטה, אלא אורח חיים"
"לעולם לא אחזור לאכול כמו שאכלתי פעם", היא אומרת. "התפריט החדש הפך מבחינתי לאורך חיים. זאת לא דיאטה אלא שגרה שחיים אותה". לצד דברים אלו מודה וקנין כי למרות ההרגל לתפריט המאוזן, היא עדיין מחשבת את הקלוריות של כל מאכל לפני שהיא מחליטה להכניסו לגופה.
"זה הרגל שקשה לי להיגמל ממנו, אבל למרות שאני בודקת את הקלוריות אני מרשה לעצמי מידי פעם לחרוג ולאכול עוגייה ללא גלוטן. זה הכל עניין של כמויות. הרי ברגע שלא מפריזים אין שום בעיה לאכול גם לחם ועוגות, כמובן ללא גלוטן וללא סוכר".
עצות הדיאטה של נורית
לשתות הרבה מים. "להקפיד פעם בשעה על שתייה של כוס מים אחת לפחות. המים ממלאים והרבה פעמים כשנדמה לנו שאנחנו רעבים אנחנו בעצם זקוקים לשתיה ולא לאוכל".
לשתות תה ירוק אחרי כל ארוחה. "התה מקל על תחושת הכבדות אחרי הארוחה ומאפשר לנו להרגיש קלילים יותר".
להקפיד על הליכה מהירה של שעה פעם ביום.
להקפיד על פעילות גופנית. "פעילות גופנית היא חשובה ואף הכרחית לירידה במשקל ולעיצוב הגוף. הליכה מהירה היא מומלצת במיוחד שכן היא עוזרת לשרוף יותר קלוריות, לחזק את שרירי הישבן והרגליים ומסייעת לסיבולת לב ריאה".
בשעות אחה"צ לאכול משהו קטן ללא גלוטן וללא סוכר. "אלו שעות יחסית קשות למרבית האנשים ולכן כדאי לאכול במהלכן ארוחת ביניים קטנה, כמו פרי או כל מוצר מזון אחר שאינו מכיל גלוטן וסוכר. ארוחת הביניים תמנע נפילות סוכר ותחושת רעב בלתי נשלטת שעלולה לגרום לאכילה מרובה בארוחה הבאה".
לאכול הרבה ירקות מבושלים וחיים ומרקים ממלאים. "ירקות ומרקים העשויים מירקות הם ממלאים ויחד עם זאת אינם פוגעים בתהליך ההרזיה. ניתן לאכול מהם יותר והם מסייעים גם לתהליך העיכול בגוף".
להקפיד על כמויות ולשים לב לקלוריות. "בכל ארוחה חשוב להקפיד על הכמות של האוכל שמונחת על הצלחת. כדאי לקחת מנה אחת, לא גדולה מידי ולא קטנה מדי, ואותה לאכול מבלי לקחת תוספת. בנוסף, מומלץ לשים לב לקלוריות של מוצרי המזון כי לפעמים גם מאכל ללא גלוטן וסוכר עלול להכיל הרבה קלוריות וכדאי שלא להפריז איתו".
להפריד חלבונים ופחמימות במהלך הארוחה. "באופן כללי לא מומלץ לאכול את שני הדברים יחד, שכן השילוב שלהם מאט את קצב הירידה. כדאי לאכול פעם פחמימות עם ירקות ופעם חלבונים כמו בשר או דגים עם ירקות. ארוחות מאוזנות אלו יובילו לירידה במשקל ויאפשרו שמירה על משקל אחיד ולאורך זמן".