שתף קטע נבחר

 

מירוצי סוסים. ככה מתעשרים עכשיו בדובאי

שליט דובאי הורה לסגור חוות סוסים שבבעלותו בבריטניה לאחר שהתגלה כי הם קיבלו סמים ממריצים, אך ספק אם הדבר יפגע בתעשייה המשגשגת, המכניסה לכיסיו של השליט ושל אמידי האמירות מיליוני דולרים בשנה

סוס מנצח לא מחליפים? לאחרונה סערו דובאי ובריטניה לאחר שנודע כי הסוסים בחוותו של שליט דובאי באנגליה קיבלו סמים ממריצים. בעקבות הגילוי המרעיש, ובמטרה להמעיט בנזק התדמיתי הורה שיח' מוחמד בין ראשיד אל-מקטום, המשמש גם כראש ממשלת איחוד האמירויות, לסגור את החווה המדוברת. הסוסים שם נחשבו עד לאחרונה לטובים ביותר בתעשיית מירוצי הסוסים והכניסו לכיסיו של השליט מיליוני דולרים בשנה.

 

דובאי - כתבות נוספות בנושא:

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

הפרשייה הזו מאפשרת לנו לסקור את ההיבטים הכלכליים של תעשיית הסוסים במדינת המפרץ, התופסת מקום חשוב בבניית תדמיתה של אמירות דובאי, והיא גם מפרנסת מגדלים בכל רחבי העולם.

 

מירוץ סוסים. עשירי דובאי מפרנסים מגדלים בכל העולם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מירוץ סוסים. עשירי דובאי מפרנסים מגדלים בכל העולם(צילום: shutterstock)

 

כך לפני כעשור החל למשל שליט דובאי לרכוש סוסים באורוגוואי. הוא משלם בממוצע כ-40 אלף דולר על סוס, פי שניים מהמחיר המקובל בשוק המקומי. מכל סוס כזה עושה השליט כפל כפליים בהכנסות באמצעות השתתפותם במירוצים. לפי דיווחים בלתי רשמיים, עשה שליט דובאי מהסוסים בחווה בבריטניה בלבד רווחים של כ-250 מיליון דולר במהלך 20 השנים האחרונות.

 

השקעה של למעלה ממיליארד דולר

בשנת 2010 נחנך קומפלקס מפואר למירוצי סוסים באמירות בהשקעה כוללת של 1.25 מיליארד דולר. הפרויקט המפואר נחנך לקראת אירוח הגביע העולמי למירוצי סוסים בדובאי. מדובר בפרויקט משולב הכולל מרכיבים נוספים מעבר לאיצטדיון המירוצים בעל התכולה של 60 אלף צופים, בתי מגורים, שטחי מסחר ובתי מלון.

 

המירוץ בדובאי נחשב היקר ביותר בעולם ומספק פרסים בשווי של 30 מיליון דולר. לא בכדי הוא מושך תיירים מכל העולם ובדובאי כבר הודיעו כי ישקלו להכפיל בעתיד את קיבולת האצטדיון ל-120 אלף צופים.

 

מרשים גם ללא כל קשר לסוסים. המגדל הגבוה בעולם, בדובאי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מרשים גם ללא כל קשר לסוסים. המגדל הגבוה בעולם, בדובאי(צילום: רויטרס)

 

עד כמה התפתחה התעשייה באמירות, ניתן ללמוד מהנתונים הבאים: בדובאי רשומים כ-2,000 סוסי מירוץ ב-87 חוות. בצרפת, שם גם כן יש מסורת ענפה של רכיבה ופי כמה וכמה תושבים, ישנם כ-800 סוסי מירוץ בלבד. מי שדואג להגדיל את מספר הסוסים הרשומים במדינה הוא שיח' מוחמד והוא גם לא חוסך בזה. בשנת 2010 שילם למשל על סוס כ-840 אלף דולר - המחיר השלישי בגובהו ששולם אי פעם עבור סוס מירוץ.

 

ההתעניינות של השליט בענף הסוסים הביאה להתפתחות מקומית. כך למשל בשנים האחרונות החלו לפרוח יותר ויותר חוות לגידול סוסים אך לא רק למירוץ בלבד אלא גם כאלה המיועדות ל"תחרויות יופי" לסוסים, הנפוצות מאוד באזור המפרץ.

 

עבור המשפחות המקומיות האמידות, רכיבה על סוסים היא חלק מתרבות הפנאי. העלות הממוצעת למשפחה (ארבע נפשות) עבור שיעורי רכיבה על סוסים מגיעה לכ-3,000 דולר בחודש - סכום פעוט לעשירי המדינה. לא בכדי בתי הספר לרכיבה המציעים שירות זה מצליחים לכסות את ההשקעה אחרי חמש שנים בעוד מקביליהם באירופה צריכים כ-10 שנים לכיסוי ההשקעה.

 

יש לזכור כי באמירויות, גידול הסוסים הוא עסק יקר בשל תנאי האקלים והצורך לייבא את המספוא ושאר תשומות לגידול. בעלי החוות חוסכים כשמדובר במגדלים. בדרך כלל מי שמועסק בחווה הם עובדים זרים מאסיה (הודו, פקיסטן) המשתכרים כ-330 דולר בחודש. לפי הערכות, עלות אחזקתו של סוס מירוץ מגיעה ללפחות 30 אלף דולר בשנה.

 

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד חקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיח' דובאי, מוחמד בין ראשיד אל-מקטום
צילום: איי אף פי
מומלצים