נהג לשוטר: "שתקבל שיתוק, שהיטלר ייקח אותך"
שוטר שעצר נהג בחשד שדיבר בטלפון נייד הותקף מילולית וגופנית. "אתה לא שווה כלום, ככה זרקו אותך לזבל", הטיח הנהג בשוטר, לפני ששלח יד לאיבריו המוצנעים. בית המשפט לתעבורה בתל אביב הרשיע את הנהג, לאחר שדחה את טענתו כי השוטר רודף ומתנכל לו
"שלא תקום בבוקר. שתקבל שיתוק מוחי, שהיטלר ייקח אותך, הרסת לי את הבית". במלים קשות אלה תקף נהג את השוטר שעצר אותו, לאחר שנחשד בדיבור בטלפון נייד בזמן הנהיגה. השוטר, רס"מ נ', עצר את הנהג ברחוב שלמה בדרום תל אביב, לאחר שלטענתו צפה בו כשהוא אוחז בטלפון נייד בידו השמאלית, ומצמיד אותו לאוזנו השמאלית.
שטף הקללות שבו קידם הנהג את פני השוטר, לא היה סוף התקרית. "אתה לא שווה כלום", המשיך הנהג בתקיפה המילולית של השוטר. "ככה זרקו אותך לזבל, תרשום (את) פרטיך בבירור, ברור שאתה מסרב כי אתה לא יודע לרשום, אני שם זין עליך". מהכרעת דין של בית המשפט לתעבורה בתל אביב עולה כי לאחר דברים אלה, "שלח הנאשם (הנהג) עד לעבר גופו של העד (השוטר) ותפס באיבריו המוצנעים".
להגנתו, טען הנהג כי כלל לא קילל את השוטר. למעשה, הנהג טען כי "העד (השוטר) הוא ש'בירך' את עצמו בכל הברכות". בעניין השימוש בטלפון נייד, טען הנהג כי כלל לא אחז בטלפון בידו, אלא החזיק "קופסת סיגריות וכסף". לדבריו, הטלפון שהיה ברשותו באותה עת הוגבל לשיחות נכנסות בלבד, אלא שהשוטר סירב לבדוק טענה זו. עוד טען הנהג כי הטלפון היה "בין הרגליים על הכיסא, מתחת לכיסא".
השוטר רודף ומתנכל?
השופטת שרית קריספין-אברהם לא התרשמה מטענותיו של הנהג. בהכרעת הדין שבה הרשיעה את הנהג, כותבת השופטת כי השוטר נ' "תיעד באופן מפורט את נסיבות ביצוע העבירה, תוך התייחסות לכל רכיביה ולעובדות הרלוונטיות לאישום. עדותו הייתה עניינית, בהירה ולא נסתרה בחקירה נגדית". יש לציין כי בגין התקיפה הגופנית של השוטר נעצר הנהג והועבר לתחנת משטרה, "בחשד להעלבת עובד ציבור ותקיפתו".
ואיזה רושם הותיר הנהג על השופטת קריספין-אברהם? "גרסת הנאשם לא עשתה עלי רושם אמין", כותבת השופטת. "הנאשם בחר שלא להציג גרסה סדורה לעניין ביצוע העבירה, אלא לתקוף את העד - ועובדה זו פוגמת בהגנתו". בהכרעת הדין גם דחתה השופטת טענה נוספת שהעלה הנהג, ולפיה השוטר "רודף אותו ומתנכל לו". לדבריה, טענה זו "לא נתמכה בכל ראיה, ולו הקלושה ביותר".
עונשו של הנהג ייקבע בגזר הדין, שצפוי להינתן בקרוב. יש לציין כי בית משפט רשאי לקבוע עונשים חמורים משמעותית מאלו שהיו מוטלים על הנהג, אם היה בוחר שלא להישפט. בין השאר, הקנס המקורי - 1,000 שקלים - עשוי להיות מוכפל, ובנוסף יכולה השופטת לקבוע כי רישיונו של הנהג יישלל לתקופה ארוכה בפועל או על-תנאי.