BDI: חברת החשמל - המקום שהכי טוב לעבוד בו
מדירוג החברות של BdiCoface עולה כי חברת החשמל הדיחה את אינטל, שירדה למקום השני ונחשבה למקום הטוב ביותר לעבוד בו בחמש השנים הקודמות. במקום השלישי דורג בנק לאומי ובמקום הרביעי שמרה על מעמדה HP
- מיקרוסופט: מענק של שנתיים לעובדות שילדו
- בצרפת יש וקאנס, ולנו? השוואת זכויות עובדים
חצי מתלונות בני נוער בעבודה: על ניצול במלצרות
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת ב-BdiCoface הסבירה ל"כלכליסט" כי נתון זה משקף שינוי תפיסה אצל העובדים בישראל וגם בעולם: "הנתון שראינו מסמן שינוי בתפיסת חיים ולא משתייך לגיל מסוים, מגדר או מגזר. כיום 3 האלמנטים שחשובים לעובדים יוצאים מהתפיסה שמקום עבודה צריך להיות יציב, נוח, הוגן וכזה שמשאיר מספיק זמן לתחביבים משפחה וחברים. זאת בשונה מהתפיסה הקודמת שרווחה לפני מספר שנים ששמה במקום הראשון את הסיפוק והקידום האישי בעבודה".
עוד היא מציינת כי למרות שבתקשורת ועדי העובדים מושמצים, לעובד עצמו חשוב כי במקום עבודתו יהיה ועד חזק שישמור על זכויותיו: "ב-41% מהחברות בדירוג קיים איגוד עובדים באופן מלא וב-7% נוספים איגוד כזה נמצא בהקמה או שקיימת התארגנות חלקית. זאת, כשהדירוג של 51% מהחברות בהן קיים איגוד עובדים עלה, לעומת פחות מ-40% שדירוגן ירד. ניתן לייחס חלק מהעלייה לחשיבות הגדלה שמקנים העובדים לאיגוד חזק בתקופה הנוכחית".
במקום השלישי דורג בנק לאומי, שזינק מהמקום השמיני אשתקד. HP ישראל שומרת על מעמדה במקום הרביעי. את החמישייה הראשונה חותמת חברת טבע, שירדה 2 מקומות בדירוג. גוגל ישראל השתלבה רק במקום השישי ועלתה מקום אחד.
עוד ניתן לראות מהדירוג כי מעמדן של חברות הסלולר ממשיך להישחק על רקע המצוקות הפיננסיות של בעליהן, הפיטורים ושחיקת הרווחיות וכך פרטנר יורדת 12 מקומות אל המקום ה-23; סלקום צונחת 13 מקומות אל המקום ה-29 ופלאפון מאבדת 17 מקומות ויורדת למקום ה-40. בשנת 2011, סלקום ופרטנר דורגו בעשירייה הראשונה.
ינאי הסבירה ל"כלכליסט" כי הסקר נעשה בקרב עשרות אלפי מעוסקים שנשאלו על החברות בהן היו רוצים לעבוד: "זה הרבה פעמים עניין של תדמית החברה או השפעה משיחות עם חברים, או משפחה שמספרים על מקום העבודה שלהם. עם זאת הדירוג גם מורכב מעובדים של החברות עצמן. מעל ל-60 חברות נתנו את הסכמתן להשתתף בדירוג (מתוך 100). והציון לחברה הוא שכלול שאנחנו עורכים ומורכב מהשניים".
עוד נתונים העולים מהדירוג הם שבכ-1 מתוך כל 4 חברות ציבוריות המופיעות בדרוג (בדרוג 33 חברות ציבוריות, מתוך 100 חברות מדורגות), שכר המנכ"ל נאמד בפי 10 משכרו של העובד הממוצע בחברה. בשיעור זהה מתוך כלל החברות המדורגות, שכר המנכ"ל נמצא בין פי 10 לפי 20 משכרו של העובד הממוצע. בכ- 27% מהחברות המדורגות, שכר המנכ"ל גבוה בין פי 20 ל-30 משכר העובד הממוצע בחברה. בכ-18% מהחברות שכר המנכ"ל גבוה בין פי 30 ל-40 משכר העובד הממוצע; ובכ-6% מהחברות שכר המנכ"ל גבוה במעל לפי 40 מהשכר הממוצע לעובד בחברה.
בהתפלגות על פי מגזרים ניתן לראות כי חברות ההייטק תופסות נתח של 37% בדירוג, עלייה של 3% בהשוואה ל-2012 ואם אשתקד הנושא החשוב ביותר לעובדי ההייטק היה השכר, ב-2013 החשיבות הראשונה במעלה היא ליחסי עבודה ולאחר מכן השכר, הקידום מקצועי, היציבות התעסוקתית, התנאים הנלווים חוסן החברה וגמישות בשעות העבודה.
הנתח של חברות הפיננסים בדירוג עלה ל-20% מ-18%, בהובלת בנק לאומי. מצטרפים חדשים לדירוג הם בנק אוצר החייל ובנק ישראל.
אצל חברות ענף התעשייה, להן נתח של 10% מהרשימה, ניכרה נטייה לשיפור. בראש הרשימה טבע תעשיות, שירדה מקום אחד ודורגה 5 בדירוג הכולל. מכתשים אגן שיפרה את דירוגה ב-6 מקומות ודורגה במקום ה-32; מפעלי ים המלח עלתה 2 מקומות ל-34; ופריגו זינקה 20 מקומות בדירוג למקום ה-47. בזן ירדה ב-7 מקומות למקום ה-58, וחוגלה קימברלי קפצה ב-26 מקומות ומדורגת 66 ברשימה.