מצרים לתיירות: בואו אלינו, שתו ותלבשו ביקיני
מאז המהפכה ספגה ענף התיירות, החיוני כל כך לארץ הנילוס, מכה אנושה. כעת מנסים האחים המוסלמים להחיותו, ומסכימים לוותר אפילו על כמה ממגבלות האיסלאם. שר התיירות לזרים: "מותר לכם לשתות כאן אלכוהול וללבוש בגדי ים חושפניים"
שר החוץ של מצרים, הישאם זאזו, הבהיר היום (א') כי למרות המהפכה השלטונית במדינה והעובדה שכעת האחים המוסלמים השמרנים הם שמנהיגים אותה, ארץ הנילוס עדיין פתוחה לגמרי לתיירים הרוצים ליהנות מחופיה ועריה - ובמקביל לא לוותר על מנעמי המערב המתירניים.
עוד חדשות מהעולם :
- המלך הבא: "הנסיך הארי חשף שקייט מצפה לילד"
- צפו: הציע נישואין עם טבעת מעופפת בשלט רחוק
- סגן יו"ר הפרלמנט הבריטי חשוד באונס גבר
השר זאזו אמר כי לממשלת מצרים יש "מטרות אופטימיות" למגזר התיירות, והמעיט בחשיבות הצהרותיהם של ארגונים סלפיים קיצוניים במצרים, שקראו לאסור צריכת אלכוהול ולמנוע מנשים ללבוש בגדי ים חושפניים. "מצרים מקדמת בברכה ביקיני ועדיין מגישים כאן אלכוהול", אמר זאזו באנגלית במסיבת עיתונאים במהלך ביקור באיחוד האמירויות הערביות.
ענף התיירות במצרים, החיוני מאוד לכלכלה המקומית, ספג מכה אנושה מאז המהפכה שבה הודח הנשיא חוסני מובארק בשנת 2011. בשנתיים שעברו מאז התגלעו במצרים כמה וכמה סבבים של אלימות בין תומכי המשטר החדש בראשות מוחמד מורסי לבין מתנגדיו, ובמהלכם נהרגו עשרות רבות של בני אדם ומאות נפצעו, גם בערי תיירות פופולריות כמו הבירה קהיר.
"דיברנו עם הארגונים הסלפיים וכעת הם מבינים את החשיבות של מגזר התיירות", אמר השר, "אבל עדיין יש כמה אנשים שאינם חלק מההנהגה ואומרים את הדברים האלה". זאזו הוא עצמאי מבחינה פוליטית, ואינו משתייך למפלגת האחים המוסלמים. ממשלתו של הנשיא האיסלאמיסט של מצרים מוחמד מורסי העלתה בדצמבר האחרון את המס על אלכוהול, אבל הורידה אותו בחזרה אחרי ביקורת שנמתחה על המהלך בענף התיירות ומצד גורמים ליברליים במצרים.
לפני ההתקוממות העממית של 2011, ענף התיירות היה משקל של יותר מעשירית מהתוצרת המצרית. ב-2010 ביקרו במצרים 14.7 מיליון איש שהניבו הכנסות של 12.5 מיליארד דולר, אולם בשנה שלאחר מכן פחת זרם המבקרים ל-9.8 מיליון איש שהכניסו רק 8.8 מיליארד דולר. לפי זאזו, בשנת 2012 חל שיפור עם 11.5 מיליון תיירים שבאו והכניסו למדינה כ-10 מיליארד דולר. ברבעון הראשון של 2013 ביקרו לדבריו כשלושה מיליון תיירים, עלייה של 14.6% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. המטרה ארוכת הטווח של מצרים היא להגיע ל-30 מיליון תיירים ולהכנסות של 25 מיליארד דולר עד 2022.
זאזו אמר כי שיקום ענף התיירות הוא עדיפות לאומית עבור מצרים. כדי לסייע להשיג את המטרה של גידול של 20% במספר התיירים השנה,
משרדו התקין מצלמות באתרי נופש המעבירות צילומים חיים לאתר שלו. "אנחנו רוצים להראות לאנשים שמצרים בטוחה, והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא על ידי שידור חי. הצעד הבא יהיה להציג את התמונות האלה על מסכי ענק בכיכרות בפריז או בניו-יורק".
בניסיון לפנות לשווקים חדשים, מצרים ניסתה לפתוח את שעריה גם לתיירים איראנים, אחרי 34 שנים של קיפאון ביחסים הדיפלומטיים בין המדינות. אלא שקיצונים סונים מחו על כך בקהיר והאשימו את איראן כי היא מנסה להפיץ את האמונה השיעית במצרים, ובעקבות זאת הופסקו הטיסות המסחריות בין מצרים לאיראן באפריל. "זו רק הפסקה זמנית, התיירות תתחדש ואנחנו נמצאים בשיחות עם הארגונים שהתנגדו", אמר השר, שמקווה לפתור את הסוגיה תוך שבועיים.
Read this article in English