"עדויות שהמורדים הסורים השתמשו בגז עצבים"
כך אמרה קרלה דל פונטה, בכירה בוועדה העצמאית של האו"ם לחקר המצב בסוריה, לטלוויזיה בשוויץ. היא הוסיפה שהוועדה עדיין לא מצאה עדויות לכך שמשטרו של אסד השתמש בגז העצבים סארין שהשימוש בו אסור לפי החוק הבינלאומי
בכירה בוועדה העצמאית של האו"ם לחקר המצב בסוריה אמרה הלילה (ב') כי נמצאו עדויות לכך שהמורדים הסורים הם שהשתמשו בגז העצבים סארין במלחמת האזרחים במדינה. הבכירה, קרלה דל פונטה, אמרה בראיון לטלוויזיה השוויצרית בשפה האיטלקית כי הוועדה עדיין לא מצאה עדויות לכך שמשטרו של אסד השתמש בגז העצבים שהשימוש בו אסור לפי החוק הבינלאומי. דל פונטה, לשעבר שרת המשפטים של שוויץ ותובעת בבית הדין הבינלאומי במשפטי פשעי המלחמה ביוגוסלביה, לא מסרה היכן ומתי נעשה שימוש בסארין בסוריה.
עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
הלחימה בסוריה - דיווחים אחרונים ב-ynet:
סוריה: "כל האופציות פתוחות, אנחנו לא חלשים"
סוריה מדממת: 62 גופות נמצאו בעיר בניאס
סוריה: המורדים ירו רקטות לעבר נמל התעופה
"חוקרים מטעמנו היו במדינות השכנות וראיינו קורבנות פגיעה של הנשק ורופאים בבתי החולים שהוקמו בשטח. לפי הדיווחים שלהם מהשבוע שעבר, ישנם חשדות מבוססים אבל עדיין ניתנים להפרכה לשימוש בגז העצבים סארין, לפי הטיפול הרפואי שהקורבנות זכו לו", אמרה דל פונטה בראיון הטלוויזיוני. "השימוש בגז היה מצד האופוזיציה, המורדים, לא מצד רשויות המשטר", היא הוסיפה.
ועדת הבדיקה המיוחדת שיושבת בז'נבה בודקת חשדות לפשעי מלחמה ולהפרות זכויות אדם בלחימה בסוריה בנפרד מחקירת האו"ם בעניין השימוש לכאורה בנשק כימי בסוריה, שאותה יזם מזכ"ל האו"ם באן קי מון ומעוכבת. באן מינה ועדה בראשות חוקר שבדי והודיע לפני שבוע שהוא משגר צוות מקדים לקפריסין בתקווה שאסד יאפשר להם להיכנס לסוריה בתוך יממה או שתיים, אולם הסורים אינם מאפשרים לוועדה להיכנס למדינה כדי לבצע את תפקידה.
שני הצדדים הנצים בסוריה האשימו זה את זה באחריות לשלוש מתקפות בנשק
כימי, אחת ליד העיר חלב, אחרת ליד דמשק ומתקפה נוספת ליד חומס. ארצות הברית כבר הכריזה כי היא סבורה "בביטחון רב יחסית" כי משטרו של אסד השתמש בגז העצבים סארין על אזרחי סוריה והנשיא אובמה ציין בשנה שעברה ששימוש בנשק כימי יהיה "חציית קו אדום".
בסוף השבוע דיווחו כלי התקשורת בעולם על שני מקרים של הפצצות אוויריות בדמשק, שיוחסו על פי מקורות זרים לישראל, שבמסגרתן נפגעו מרכזי נשק של המשטר הסורי. ככל הנראה לא מדובר במאגרי נשק כימי, בשל החשש מפני הפגיעה באוכלוסייה האזרחית, אבל בחלק מהדיווחים הופיעה ההערכה כי בהפצצה נפגעו גם אמצעים להפעלה ולשיגור נשק כימי.