באקסטרים: מצלמת שטח ROAM 2
על האופניים, על האופנוע או על המגלשיים, בנסיעה מהירה בביצוע מרהיב וכמובן בהתרסקות משפילה. תמיד כדאי שתהיה לכם מצלמת אקסטרים. ROAM 2 של חברת קונטור היא אחת מהאופציות. מבחן
ישנן כמה דרישות בסיסיות ממצלמת שטח. צילום איכותי בשטח, תפעול קל מאוד, התקנה קלה ועמידות. ROAM 2 של חברת קונטור עונה טוב על רובן. נתחיל
בעיצוב הייחודי דמוי הצינור, שאמור להיות עמיד במיוחד בתנאי שטח. גוף המצלמה קשיח ועמיד במים ואבק, ואין כאן צורך במארז חיצוני שקוף כמו במצלמות של גו פרו או סוני. ביחס למצלמות הללו הקונטור נראית טוב יותר וחשוב מכך, מרגישה קלה יותר. המצלמה עמידה במים עד מטר אחד כלומר בעיקר בגשם ושלוליות מזדמנות, ולמי שמעוניין - ניתן לרכוש מארז צלילה לעומק של עד 60 מטר.
עוד ב-dtwon:
- פיליפס משיקה טלוויזיות חדשות – הפעם עם עברית
- הרסיברים החדשים של קיימברידג' אודיו נחתו בארץ
- כונן נייד ראשון של Seagate עם WiFi
מתכוננים
גם בנוגע לתפעול זה מתחיל טוב: מכניסים כרטיס זכרון, מטעינים את המצלמה באמצעות מטען מיני USB פשוט, וזהו. את החיבור לקסדה קל מאוד להתקין והוא מסתדר מצוין על קסדת אופניים. עבור התקנה לקסדת אופנוע חלקה יש מדבקה מיוחדת.
המצלמה תומכת בכרטיסי מיקרו SD עד 32 GB מה שמאפשר צילום רציף של כשמונה שעות ברזולוצית HD. גם הסוללה לא תאכזב, היבואן מצהיר על זמן סוללה של שלוש שעות וחצי בדקנו וזה לגמרי ריאלי.
בכל זאת נציין שני תיקונים חשובים שהיינו מקווים לראות בדור הבא: כרטיס הזכרון נכנס לחריץ קטן ומוגן מאחורי מכסה הפלסטיק האחורי. זה מצוין אבל ההכנסה וההוצאה שלו לא מאוד נוחים. בנוסף וזו כבר בעיה גדולה יותר, גם את שקע הטעינה החביאו מאחורי המכסה הזה וחבל. אילו היה שקע חיצוני, כזה שלא מחייב פתיחת המכסה והשבתת המצלמה בזמן טעינה, ניתן היה לחבר כאן סוללה חיצונית סטנדרטית, מהסוג שמטעין גם סלולרי ולקבל משך זמן עבודה אדיר (אם כי ניתן לרכוש סוללה חיצונית יעודית). במארז מקבלים גם בד ניקוי, נרתיק הגנה וכרטיס זיכרון בסיסי של 4GB. אם אתם מתכוונים לצלם באמת, שדרגו אותו מייד לכרטיס גדול.
לאחר ההתקנה על הקסדה ניתן וחשוב לאפס את זוית המצלמה. לסובב את התמונה ב-180 מעלות הינו ענין קל יחסית גם לאחר צילום, אך צילום אלכסוני (כלומר לאחר ההתקנה המצלמה ישבה על הקסדה בזוית) קשה מאוד לתקן. לכן חשוב להשתמש בסמן הליזר וגם זה פשוט מאוד. לוחצים על הכפתור האחורי ונעמדים מול קיר. מוודאים שהמצלמה מסתכלת ישר לכיוון המבט שלנו ובעדינות מאפסים את הקו כך שיהיה ישר לגמרי. זו פעולה שלוקחת כמה שניות וחשובה מאוד לקבלת סרטונים איכותיים.
היבואן מציע גם שפע של אביזרים משלימים להתקנה בכל פלטפורמה שתעלו על דעתכם כמו מוט סקי, עוקב כוונת רובה או סתם כובע. תוכלו כמובן לרכוש גם סוללה נוספת ומטען נייד.
מבחן השטח
לקחנו את המצלמה לשני טיולי אקסטרים במדבר יהודה (נחל קדרון) לצד מנזר מרסבא כשאנו רכובים על אופני שטח. המצלמה עבדה למופת וההפעלה שלה קלה מאוד – עם הושטת יד לראש הקסדה ולחיצה על המתג הגדול של ההפעלה. המצלמה מציגה אישור הפעלה על ידי צפצוף חזק ונכנסת לפעולה לאחר כ-5 שניות. זה אמנם לא רע אבל אפשר לתת כאן עוד נקודה לשיפור בדורות הבאים: לעיתים אתה פתאום רואה סצינה השווה צילום (חיות בר, משהו מעניין ברכיבה) וזמן התגובה המושהה עלול לגרום לאיבוד רגע פוטוגני. דווקא החשש הגדול ביותר מפני כיוון המצלמה בשטח (ללא מסך אחורי מובנה) התגלה כלא בעייתי כלל, פשוט מסתכלים לכיוון והמצלמה כבר עושה את שלה.
איכות הצילום טובה מאוד וברוב המקרים המצלמה מתגברת יפה על רעידות קלות. בשביל משובש גם התמונה רועדת, יש מי שיגיד שזה נותן את האפקט הנכון לקושי השביל. למעשה, לא ניתן כלל להשתמש במסך סמארטפון ברכיבות כאלו. אתה מרוכז לחלוטין בדרך שלפניך ואינך יכול להביט מטה במסך. אם תסתכל מטה למסך גם לא תראה את האובייקט אליו אתה מכוון ולכן חיבור כזה שימושי רק בהתקנה על הכידון או על עצם קבוע אחר (חזית טרקטורון למשל). צריך לזכור שהתקנות כאלו בדרך כלל יתנו תוצאה טובה פחות כיוון שהגוף משמש כבולם זעזועים וכיוון שבהתקנה על הקסדה המצלמה גבוהה יותר, חשופה פחות לאבק ותופסת שטח גדול יותר של נוף.
ניסוי המצלמה באור דמדומים לא הביא לתוצאות טובות, אין ספק שהמצלמות הללו נועדו לפעול באור יום מלא. יש לציין גם את רעשי הרוח גם בגלל התנועה שלנו וגם בגלל רוחות באזור. בגלל שאין חיבור לסמארטפון והיצרן בחר שלא לשלב מסך (לטובת משקל ועמידות) לא ניתן לשנות בשטח את ההגדרות איתן מגיעה המצלמה. מאידך, לרוב גדול של המשתמשים אין בזה באמת צורך.
בבית
בדקנו את התוצאות ונהנינו לגלות צילום איכותי וברמה גבוהה. המצלמה עובדת מצוין ונותנת ללא מאמץ רב תוצאות מרשימות. אמנם בהשוואה למצלמת ה- GoPro Hero 3, התמונה מעט פחות חדה והצבעים פחות עזים, אך גם המחיר שלה הינו חצי ממנה. הקונטור מייצרת קבצי וידאו Full HD מסוג MP4 וחבל שהיצרנית לא מצרפת אליה תוכנת עריכה בסיסית. לווינדוס בהקשר זה יש פתרון חינמי לא רע בכלל Movie Maker ומשתמשי מק מכירים בוודאי את iMovie. ישנן כמובן עשרות תוכנות עריכה אחרות, הטובות שבהן בתשלום.
השורה התחתונה
במחיר של 999 שקל מדובר על העיסקה הטובה בשוק. מצלמות זולות העולות מאות שקלים נותנות תוצאות באיכות נמוכה מאוד. כאן תקבלו צילום HD מלא ברזולוציה של 1080 (ו-30 FPS) או 720 (ו60 FPS מהם ניתן כבר לייצר הילוך איטי). האחות הבכירה, קונטור 2+ מציעה חיבור WIFI וכן GPS לתיעוד המיקום, לטעמנו שניהם מיותרים לרוב הגדול של הרוכשים. במחיר השקול למחצית ואף פחות מהמצלמות המתחרות כדוגמת גו פרו וסוני, מדובר בפתרון מעולה הנותן בדיוק את מה שרובנו צריכים.
מחיר: 999 שקל
בעד: מצלמה קשיחה ונוחה לשימוש, מתאימה מאוד להתקנה על קסדה, ציין לייזר מובנה לכיוון התמונה, חיי סוללה טובים.
נגד: גישה לא נוחה לכרטיס זיכרון ושקע טעינה.
המצלמה נמסרה לסקירה באדיבות המשווק אננס גלובל.