שתף קטע נבחר

 

ח"כ גלאון על פרשת רוזן: "הותר דם הקורבנות"

בזמן שהמשטרה בודקת תקיפות מיניות שלכאורה ביצע העיתונאי, התקיים בכנסת דיון בוועדה לקידום האישה. יו"ר מרצ: "אחרי שהודח מערוץ 2 רוזן המשיך במעשיו במקומות אחרים". נציגת ערוץ 10: "לא ידענו מדוע הוא פוטר מערוץ 2"

פרשת עמנואל רוזן מגיעה לכנסת: על רקע הדיווחים על הטרדות לכאורה שביצע איש התקשורת, קיימה היום (ב') הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת דיון מיוחד בנושא "הטרדות מיניות באמצעי התקשורת". במהלך הדיון דיברה עו"ד דבורה קמחי, היועצת המשפטית של ערוץ 10, שהיה המקום האחרון שבו הועסק רוזן. לדבריה, בערוץ לא ידעו שבעבר פוטר רוזן מערוץ 2 בשל תלונה של עובדת על הטרדה מינית: "סיבת הפיטורים שלו לא הייתה ידועה. ברגע שהתקבל המכתב מתא העיתונאיות רוזן הוצא לחופשה". ynet העביר את הדיון בוועדה בשידור חי.

 

 

ח"כ גלאון בוועדה: "לא פרסמו, ועמנואל רוזן המשיך במעשיו"    (צילום: ערוץ הכנסת)

ח"כ גלאון בוועדה: "לא פרסמו, ועמנואל רוזן המשיך במעשיו"    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

באותו עניין התבטאה גם יו"ר מרצ, ח"כ זהבה גלאון, שאמרה: "מי שסוגר דברים ולא חושף אותם, מתיר את דמן של הקורבנות". היא התייחסה לכך שהוסתרו תלונות שהוגשו בעבר נגד רוזן: "ערוץ 2 כביכול בדק, פעל נכון ופיטר, אבל לא פירסם. מי שעושה את זה מתיר את דמם של הקורבנות הבאים. במקרה זה עמנואל רוזן המשיך לעשות את זה במקומות אחרים. אני מציעה הצעת חוק: כשאדם מפוטר בגלל התנהגות בלתי הולמת - צריך לדווח על כך".

 

לדיון הוזמנו נציגים של משרדי הממשלה הרלוונטיים, רשות השידור, הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, מועצת העיתונות, תא העיתונאיות, ערוצי הטלוויזיה המסחריים, ארגוני נשים וכן נציגי איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית.

 

ראשונה דיברה ענת סרגוסטי מתא העיתונאיות - הגוף שטיפל בעשרות עדויות של נשים שריכז בהקשר של רוזן. "אנחנו לא מחפשות את ראשו של איש  אלא מבקשות לתת מקום עבודה ראוי ובטוח לנשים", הדגישה בפתח דבריה. "כשהקמנו את תא העיתונאיות עלו כמה נושאים שחשבנו שצריך לדון בהם, כמו שכר, הטרדות מיניות וסביבת העבודה הלא בטוחה שיש לנשים בעולם התקשורת. מאחורי הקלעים מדובר בארגונים מאוד גבריים".

 

כתבות נוספות בערוץהחדשות של ynet:

 

הבלוגרית טל שניידר, גם היא מתא העיתונאיות, התייחסה לפיטורים של רוזן מערוץ 2 לפני כמה שנים. "אני עוד לא יודעת הכול על מה שקרה בערוץ 2, אבל במבחן התוצאה יש כאן כישלון", אמרה שניידר. "ערוץ 22 פעל לכאורה לפי החוק והשתמש בכלים של הממונה, אבל התאפשר המעבר (של רוזן) לכלי תקשורת אחר ואפשרו לתופעה להמשיך ולהתקיים. אישה אחת שהייתה אמיצה ראתה איך הוא מתקדם אז התלונה שלה אפשרה לזה להיחשף.

הבעיה נשארה ואנחנו מכירים שנשים לא מתלוננות".

 

ח"כ דוד צור (התנועה) התייחס לתא העיתונאיות שמהווה מעין גוף ביניים - בין המשטרה לבין המעסיקים: "אני חושב שיצירת מדרגה נוספת היא טעות. למשל גוף כמו 'פורום תקנה' גרם נזק גדול".

 

בדיון השתתפה מנכ"לית הרשות השנייה, איילת מצגר, שהדגישה שעד שלא מוגשת תלונה לרשות השנייה - אין לה סמכות לבדוק את הדברים. "הדיון מאוד חשוב, אבל הוא צריך להיות הרבה יותר רחב", הוסיפה. "שוק התקשורת לא שונה מכל מגזר אחר. זו תופעה רחבה בחברה ולא ייחודית לתקשורת".

 

המשטרה הודיעה בשבוע שעבר כי תפתח בבדיקה על רקע טענותיהן של נשים שעבדו לאורך השנים במחיצתו של רוזן, ולפיהן הוא נהג לכאורה להטריד אותן. מאז פתיחת הבדיקה העידו במשטרה בין היתר בפרשה מנכ"ל חדשות ערוץ 2 אבי וייס, העיתונאית קרן מרציאנו ואיש התקשורת גדי סוקניק.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיון בכנסת. רוזן
צילום: שרון בק
ח"כ גלאון. "רוזן המשיך במעשיו במקומות אחרים"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים