שתף קטע נבחר
 

הנקה: איזו משאבת חלב אם הכי טובה ונוחה

רוצה להיניק אבל גם לצאת בלי התינוק מדי פעם? חוזרת לעבודה אבל לא מוותרת על הנקה? עינת שגיא-אלפסה, אמא לארבעה עם ותק ארוך בהנקת תאומים, בדקה איזו משאבת חלב תעשה את העבודה במהירות וביעילות

כולם יודעים שחלב אם הוא התזונה המיטבית עבור התינוק, אך כל אמא מניקה גם יודעת שהנקה היא לא דבר פשוט. אחד הקשיים הגדולים בה נובע מכך שהיא "כובלת" את האם ומאלצת אותה להיות זמינה כל העת לתינוקה. הפתרון לאלו שלא יכולות להיות שם תמיד אבל לא רוצות לוותר על הזנה בחלב אם, היא שאיבת החלב כך שגם אחרים יוכלו להאכיל את התינוק.

 

עוד חדשות ועידכונים בפייסבוק של ynet

 

"לפני שניגשים לבחינת סוגי המשאבות השונות הקיימות בשוק, חשוב שהאם תשאל את עצמה תחילה מהו סוג השאיבה העיקרי שהיא מתכננת", מייעצת שרית פאר, אחות מוסמכת ויועצת הנקה של מרכז "מיבאל'ה", מרכז לליווי הורים וילדים. "היא צריכה לשאול את עצמה היא היא תזדקק למספר רב של שאיבות במהלך היום? האם היא זקוקה למשאבה קטנה וניידת? האם היא זקוקה למשאבה שקטה, שמתאימה מאוד לשאיבה במהלך העבודה? האם היא מעוניינת בשאיבה דו צדדית?".

 

עוד על הנקה בערוץ הורים :

את בטוחה שיש לך מספיק חלב? 5 מלכודות הנקה

איך יודעים שהתינוק ינק מספיק? עובדות על הנקה

מדריך וידאו: לעבור בקלות את ההנקה הראשונה

 

איך בוחרים משאבה מתאימה?

לדברי פאר, לאחר שהאם עונה לעצמה ל השאלות הללו היא יכולה לעבור לשלב התאמת המשאבה:

 

אם את זקוקה לשאיבה לעתים רחוקות: בכדי להשאיר חלב אם עם הבייביסיטר כאשר את יוצאת ללא התינוק, תספיק משאבה בסיסית או אפילו משאבה שכורה (המשאבות השכורות בדרך כלל גדולות ומסורבלות לנשיאה ומתאימות לשאיבה בבית). ניתן לשאול משאבה מארגונים כמו "יד שרה" או "עזר מציון" ללא עלות.

 

אם את זקוקה לשאיבה או שתיים מחוץ לבית: ממליצה פאר על משאבה ניידת קטנה, שתהיה קלה לנשיאה, בין אם היא ידנית או חשמלית שעובדת גם על סוללות.

 

אם את זקוקה לשלוש שאיבות ביום ויותר: פאר ממליצה על משאבה עם מנוע חזק שמסוגלת לשאוב לאורך זמן. משאבות אלו יקרות, אך ההבדל ביעילות של הוצאת החלב והגירוי לשד, בכדי לשמר את ייצור החלב, הוא משמעותי מאוד.

 

אם מטרת השאיבה היא להגביר את ייצור החלב: מומלץ דווקא לקחת משאבה חזקה, בדומה לאלו שיש בבתי החולים, כךשאכן תהיה לה היכולת לייצר גירוי מתאים. ניתן לשכור או לקנות משאבה שכזו.

 

איך להשתמש נכון במשאבה?

לדברי פאר, חשוב להשתמש בצורה נכונה במשאבה כדי להשיג את מטרת השאיבה:

 

שאיבה לצורך הגברת ייצור החלב: השתמשי במשאבה איכותית וחזקה שמסוגלת ליצר גירוי טוב וחזק. לאחר כל הנקה. שאבי מכל צד חמש דקות פעמיים, סך הכל 10 דקות בכל צד. כשאת שואבת הקפידי להתחיל במינימום עוצמה ולעלות בהדרגה, תוך כדי עיסוי השד. גם אם לא יוצאת אף טיפה, המשיכי את כל חמש הדקות בכדי לייצר גירוי מספיק איכותי.

 

שאיבה כאשר את רחוקה מהתינוק: זו שאיבה שמתאימה לעבודה, למשל. מומלץ לקחת איתך חיתול טטרה או בגד שהתינוק לבש בכדי שתוכלי "להסניף" תוך כדי שאיבה ולחשוב על תינוקך, דבר המזרז הפרשה של ההורמון אוקסיטיצין, המשחרר חלב מהשד. בנוסף ניתן לעשות הכנה לשד על ידי עיסוי בכדי לגרום לו לשחרר את החלב בצורה מכנית, ולהמשיך בעיסוי תוך כדי שאיבה. סך הכל צריכה להיות שאיבה של 15 דקות מכל צד. ניתן להחליף צד לאחר שנגמר הזרם ולחזור לעוד "סיבוב".

 

שאיבה בכדי להשאיר בקבוק לבייביסיטר: אם את בבית, ניתן לשאוב כחצי שעה לאחר ההנקה בכדי לאפשר לגוף זמן לייצר, ומצד שני לא לפגוע ברצף ההנקה. את החלב שנשאב יש לשים במקרר ובמידה והכמות אינה מספיקה אפשר לחזור על פעולה זו שוב לאחר הנקות נוספות. זמן השאיבה לא יעלה על 15 דקות בכל צד, כאשר אפשר להחליף באמצע, כל חמש עד עשר דקות. חשוב להקפיד שלא לאחד חלב שאינו באותה טמפרטורה. יש לחכות שהחלב יתקרר לפני שמאחדים עם חלב שכבר במקרר. ניתן לאסוף לאורך 24 שעות ואז להקפיא בשקית מיוחדת לשמירת חלב אם או להשאיר במקרר.

 

ואיזו משאבה עושה את העבוה הכי טוב?

ערכנו בדיקה והשוואה בין מספר משאבות המוצעות למכירה בחנויות. הבדיקה בכל אחת מהמשאבות נעשתה לפרק זמן זהה, ובה נבדקה נוחות השימוש, איכות השאיבה, ניקוי ופירוק ועלות מול תועלת. התוצאות - לפניכם.

 

משאבת Ameda חשמלית דו צדדית

 

מה בערכה? משאבה דו צדדית הניתנת להזנה באמצעות כבל חשמלי, שש סוללות או חיבור למצת הרכב (אביזר הנמכר בנפרד). מעמד לשני בקבוקים ובו שני כפתורי הפעלה: אחד לעוצמת ואקום והשני למהירות השאיבה. הכפתורים מופעלים בסיבוב וניתנים לשימוש בשבת גם לשומרי מסורת. שני בקבוקים לשאיבה עם דיאפרגמת סיליקון המסייעת לשמירה על סטריליות, שני מכסים לבקבוקים (כך שניתן לשמור את החלב בתוך הבקבוק). עשרים שקיות הקפאה חד פעמיות המותאמות לחיבור ישיר למשאבה, כך שאין צורך להעביר חלב מהבקבוק לשקית. יש מבחר של שבעה גדלים של קונוסים להתאמה מירבית לשד האישה. הערכה מגיעה בתיק נוח ואלגנטי.

 

נוחות שימוש? הערכה נוחה לשימוש. החלקים מתחברים ומתפרקים בקלות. רעש המנוע אינו חזק והערכה כולה אינה כבדה ומתאימה לנשיאה גם מחוץ לבית.

 

איכות השאיבה? האפשרות לשלוט הן בעוצמת הואקום והן במהירות הוכחה כיעילה ביותר. בתוך פרק זמן קצר החלב ניגר היישר לתוך הבקבוק בצורה נוחה וללא תחושת לחץ בשדיים.

 

למי מתאים? לאמהות שרוצות תפוקה גבוהה של חלב, לאמהות לפגים, לאמהות לתאומים שממילא רגילות להניק הנקה כפולה, ולאלו הרוצות להגביר את ייצור החלב.

 

כמה? 950 שקלים במבצע (מחרגיל: 1,350 שקלים).

 

איפה? להשיג ב"המרכז הישראלי לציוד רפואי" מבית "פיטנס מדיקל". פרטים באתר

 

בשורה התחתונה: משאבה איכותית. שווה להשקיע אם את פריקית של הנקה.

 

Mono Gentelfeed - משאבה חשמלית מבית Mebby

 

 

 

מה בערכה? הערכה מגיעה בתיק יפה ונוח ובו תאים צדדיים. הערכה בנויה מגוף המנוע, אותו ניתן לחבר לחשמל או לטעון בסוללות. ישנו כפתור הפעלה וכפתור נוסף השולט על עוצמת השאיבה, מיכל חלב המכיל עד 250 מ"ל (ללא מכסה, כך שצריך להעביר מיד את החלב למיכל מותאם), מעמד נפרד למיכל החלב, שני קונוסים: קונוס אחד עשוי סיליקון רך המעסה את הפטמה ומתאים בעיקר לנשים הסובלות מגודש או דלקת בשד, קונוס נוסף, מסורתי, עשוי פלסטיק. ניתן לבחור בין שלוש מידות של קונוסים.

 

נוחות השימוש? ערכה קומפקטית וקלה המתאימה מאוד לנשיאה מחוץ לבית. דווקא משום כך חבל שלא ניתן לסגור את המיכל ולשמר בו את החלב אפילו באופן זמני. החלקים מתפרקים ומתחברים בנוחות, וקל לנקות כל חלק בנפרד. רעש המנוע חלש ואינו מפריע.

 

איכות השאיבה? המשאבה עשתה את העבודה. קונוס הסיליקון נעים לשימוש, אך גם קונוס הפלסטיק היה מצויין.

 

למי מתאים? לנשים עם גודש ודלקות בשד, לאמהות עובדות שרוצות לשאוב במקום העבודה ולאמהות המוכנות להשקיע למען הנוחות במשאבה חשמלית.

 

כמה? 600 שקלים.

 

איפה? להשיג ברשת ניו פארם, במכבי פארם ובבתי המרקחת המובילים ברחבי הארץ. פרטים באתר

 

בשורה התחתונה: יופי של משאבה, אם את מוכנה להשקיע את המחיר.

 

  

B free Plus

 

 

מה בערכה? מעמד לבקבוק, שני בקבוקי B-free plus המכילים 160 מ"ל, גוף משאבה עם ידית רחבה, קונוס פלסטיק עם מעטפת סיליקון הכוללת כריות עיסוי ומכסה הגנה לקונוס השאיבה.

 

נוחות השימוש? ערכה פשוטה ונוחה. כל החלקים מתפרקים ומתחברים בקלות. העובדה כי ניתן לשאוב היישר לבקבוק ולסגור אותו עד השימוש מקלה מאוד על אמהות היוצאות לפרק זמן מסויים ורק רוצות להשאיר בקבוק עבור התינוק.

 

איכות השאיבה? הקונוס נצמד בקלות לשד, ידית האחיזה נוחה והשאיבה נעשית בקלות גם אם שרירי הזרוע שלך לא מהמשובחים.

 

למי מתאים? לאמהות השואבות בקבוק או שניים ביום.

 

כמה? 199 שקלים.

 

איפה? בסניפי רשת ד"ר בייבי ובחנויות המתמחות.

 

בשורה התחתונה: המחיר האטרקטיבי, נוחות השאיבה והבקבוקים המצורפים הופכים את העיסקה לכדאית.

 

משאבת חלב ידנית נטורל מבית פיליפס AVENT

 

מה בערכה? בקבוק אוונט המכיל 125 מ"ל כולל פייה ומכסה, מעמד לבקבוק, ידית שאיבה וקונוס עם כיסוי סיליקון המשולב בכריות עיסוי לשד. לערכה מצורפים שני זוגות פדים להנקה.

 

נוחות השימוש? הבקבוק אינו נתפס היטב במעמד המיועד לו. השאיבה ישירות לתוך הבקבוק נוחה לאמהות המעוניינות להשאיר בקבוק מוכן עבור התינוק. החלקים מתחברים ומתפרקים בקלות.

 

איכות השאיבה? הקונוס נצמד היטב לשד וידית האחיזה רחבה ונוחה ומאפשרת שאיבה לאורך זמן מבלי לחוש עייפות ביד.

 

למי מתאים? לאמהות השואבות בקבוק או שניים ביום.

 

כמה? 399 שקלים

 

איפה? להשיג ברשתות הפארם וברשת שילב.

 

בשורה התחתונה: למה לשלם יותר אם אפשר לקבל יותר בפחות?

 

משאבת הנקה ידנית נטורל טאץ' מבית Nuby

 

מה בערכה? מעמד לבקבוק, שני בקבוקים מבית Nuby המכילים 240 מ"ל כולל פטמה ומכסה, משאבה עם קונוס הכולל כיסוי סיליקון עם כריות לעיסוי השד, מכסה לקונוס. הערכה כוללת גם ארבעה פדים להנקה.

 

נוחות השימוש? החלקים מתחברים ומתפרקים בקלות. גם כאן האפשרות לשאוב היישר לתוך הבקבוק נוחה מאוד.

 

איכות השאיבה? מבין כל המשאבות שנבדקו, זו הייתה המשאבה היחידה שיצרה לחץ בלתי נעים על השד בעת השאיבה. ידית השאיבה קצרה יחסית והפעולה מעייפת אחרי פרק זמן קצר.

 

למי מתאים? לנשים שלא רוצות להשקיע סכום גבוה עבור משאבת הנקה.

 

כמה? 179 שקלים

 

איפה? רשת ביג שופ ובאתר

 

בשורה התחתונה: אפשר לשאוף ליותר.




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: sutterstock
הנקה. לפעמים צריך קצת חופש
צילום: sutterstock
מומלצים