בזמן ביקור נתניהו: סין יוצאת נגד התקיפה בסוריה
רה"מ הגיע לבייג'ינג לביקור בן 5 ימים, ומשרד החוץ הסיני מסר כי סין "מתנגדת לשימוש בכוח צבאי ולהפרת ריבונות של מדינות". גם רוסיה הביעה "דאגה עמוקה" מתקיפות ישראל. השתיים נהנות מזכות וטו במועצת הביטחון ותומכות מסורתית באסד
סין מתחה בצהריים (יום א') ביקורת על התקיפות הישראליות לכאורה בסוריה בסוף השבוע, בשעה שראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו נמצא בביקור רשמי בבייג'ינג. בהודעת משרד החוץ הסיני נמסר כי סין מתנגדת לשימוש בכוח, וקרא לשמור על איפוק ולכבד את הריבונות (של סוריה).
עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
עוד חדשות מהעולם :
- ר"מ הונגריה לקונגרס היהודי: לא נסבול אנטישמיות
- המלך הבא: "הנסיך הארי חשף שקייט מצפה לילד"
- צפו: הציע נישואין עם טבעת מעופפת בשלט רחוק
- סגן יו"ר הפרלמנט הבריטי חשוד באונס גבר
"אנחנו מתנגדים לשימוש בכוח צבאי ומאמינים שיש לכבד את הריבונות של כל מדינה", אמר דובר משרד החוץ בבייג'ינג הואה צ'וניינג. "סין קוראת לכל הצדדים הנוגעים בדבר להתחיל ליצור את הבסיס להגנה על השלום והיציבות באזור, לשמור על איפוק ולהימנע מנקיטת פעולות שיסלימו את המתיחות". הוא לא הזכיר את ישראל בשמה.
נתניהו הגיע לסין לביקור בן חמישה ימים, ממש בשעה שבה שגם נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן נמצא שם. לסין, חברה קבועה במועצת הביטחון של האו"ם הנהנית מזכות וטו במועצה, הייתה במשך שנים השפעה מועטה על הדיפלומטיה במזרח התיכון, וכעת היא מנסה למצב עצמה כשחקן חשוב בדיפלומטיה הבינלאומית.
בתדרוך במשרד החוץ בבייג'ינג נשאל הדובר הסיני אם סין קראה לנתניהו לחדול מההתקפות, והוא השיב שנתניהו טרם נפגש עם מנהיגים סינים. נתניהו צפוי להיפגש עם ראש ממשלת סין לי קקיאנג ביום רביעי.
בצהריים פרסמה גם רוסיה הודעה שבה הביעה "דאגה עמוקה" מהתקיפות שביצעה כביכול ישראל בסוריה, ומכך שלדבריה גדלים הסיכויים להתערבות צבאית בינלאומית במלחמת האזרחים בארצו של אסד. בהודעת משרד החוץ הרוסי נמסר כי מוסקבה סבורה שהתקיפה עלולה להוביל להסלמת המתיחות באזור: "אנחנו מנסים לזהות ולנתח את הנסיבות הקשורות לתקיפות של ישראל ב-4 וב-5 במאי בפרברי דמשק", נאמר.
כמו סין, גם רוסיה היא חברה קבועה במועצת הביטחון של האו"ם ונהנית מזכות וטו בה. היא תומכת מסורתית במשטר אסד בסוריה, והעובדה
שמוסקבה ובייג'ינג מתנגדות להתערבות צבאית בינלאומית בסוריה היא הגורם העיקרי שמנע התערבות כזו עד כה.
רמי עבד אל-רחמן, ראש ארגון זכויות אדם סורי (OSDH) המזוהה עם המורדים במדינה, אמר בצהריים כי בשלושת האתרים שתקפה לכאורה ישראל בהפצצה בין שבת לראשון אמורים היו לשהות 150 חיילים. לדבריו, לפחות 15 נהרגו ועדיין לא ברור מה עלה בגורל היתר. לפי הערכות שפורסמו הבוקר ב"ניו יורק טיימס", נהרגו עשרות לוחמים מיחידות מובחרות.