שתף קטע נבחר

 

כמה חכם השעון החכם של פבל?

הפרויקט הכי מצליח בקיקסטארטר עד היום הוא השעון החכם, Pebble. אחרי שרוחות ההצלחה נרגעו והוא הגיע לזרועותיהם של התומכים, הגיע הזמן לבדוק כמה הוא חכם והאם עכשיו היא השעה לשעון כזה

Pebble, השעון החכם שמתחבר לסלולר, הוא המוצר שגייס הכי הרבה כסף עד כה באתרי גיוס מימון, וספציפית בקיקסטארטר, הגדול מבין האתרים האלה. עם עשרות אלפי משקיעים, ויותר מ-10 מיליון דולרים, הפבל הוא המוצר הראשון שמצליח לחדור באמת לשוק,עם קטגוריה שיצרני השעונים מנסים להפוך להצלחה כבר שנים רבות: השעון החכם.

 

 

היה לי חבר עשה לי לייק, לפייסבוק של ynet

 

במקום ללכת על תצוגה צבעונית ויכולות מולטימדיה, יצרני הפבל הלכו על מסך דיו אלקטרוני, סוללה שמסוגלת להחזיק מעמד מספר ימים, וקשר סימביוטי עם הסמארטפון. לפחות בשלב הקיקסטארטר הראשוני, זה עבד טוב מהצפוי. למעשה, זה עבד כל כך טוב, שהם לא עמדו בעומס. המעבר מ-1,000 יחידות לעשרות אלפים, בשילוב עם ההבטחות שהבטיחו לשיפורים במוצר במהלך הקמפיין, גרמו לעיכוב משמעותי. השעונים אמורים היו להישלח בספטמבר, והראשונים מביניהם נשלחו רק בפברואר.

 

עוד ב-gsm-israel:

האם זהו מכשיר ה-X Phone של מוטורולה?

סמסונג מגיבה: תכונות מתקדמות גוזלות נפח איחסון

שמועה: Optimus G2 של LG יגיע עם מעבד Snapdragon 800

 

מה הוא עושה?

מדובר בשעון דיגיטלי מעט גדול (המסך הוא כשלושה על חמישה סנטימטרים", שמתחבר לסמארטפון - אייפון או אנדרואיד באמצעות בלוטות' (אני בדקתי אותו עם נקסוס 4). אפשר לקבל התראות על שיחות, מיילים, סמסים, הודעות פייסבוק ומגוון דברים אחרים, אבל אי אפשר לענות - הקשר הוא חד כיווני בהקשר הזה. מסך הדיו האלקטרוני אינו מסך מגע, וגם לו היה, מקלדת זעירה לא היתה נוחה במיוחד. עם זאת, היה נחמד אם היה אפשר לשלוח בסמס תשובה מבין תשובות שנבחרו מראש. אין בשעון מיקרופון או רמקול, ואי אפשר לענות לשיחה מהטלפון, אבל כן אפשר לדחות שיחה.

 

 

דבר נוסף שניתן להעביר כבר עכשיו מהסמארטפון לשעון הוא תצוגות שעון שונות. מפשוטות ושימושיות למורכבות ומטופשות, אלא שאין הרבה כאלה כיום, אבל צפויות תצוגות נוספות בהמשך. לבסוף, השעון יכול לשמש כשלט רחוק למוזיקה במכשיר. אפשר לעצור, ולדלג לשיר הבא.

 

אלגנטי

מדובר באחד המוצרים המגניבים ביותר בהם יצא לי להשתמש. הוא די נאה, למרות הכפתורים הגדולים. עם תצוגת השעון האנלוגי, הוא אפילו נראה כמו שעון די אלגנטי. הוא גם עמיד בפני מים, כך שתיאורטית תוכלו לחבר את הסמארטפון שלכם לרמקול, ולהעביר שירים בעודכם במקלחת. עוד דבר מגניב הגיע בעדכון הקושחה האחרון (1.9): סנייק! כן, משחק הסלולר הפופולרי עושה קמבאק. והוא בהחלט יכול לעזור לכם להעביר כמה דקות ריקות במקרה שאתם חוששים לחסל את הסוללה של הסמארטפון.

 

 

האם הוא שימושי?

כן, במידת מה. כרגע הוא פשוט לא עושה הרבה. יש כל מיני אפליקציות, כמו מד הליכה לצועדים ולרצים, שעשויים להפוך אותו לשימושי יותר, אבל טרם הגיעו. יש אפשרות למפתחים לשפר את השימושיות, בעתיד. יישום אחד שכבר תומך בפבל ומשפר את השימושיות שלו מאד הוא Pushover, שדוחף הודעות ממגוון שירותים רשת. ואם תחברו אותו לאתר המעולה ifttt.com, תוכלו לקבוע מגוון כמעט בלתי מוגבל של התראות. יישום לאנדרואיד בשם Pebble Notifier מאפשר לדחוף לשעון כל התראה שיישום בסמארטפון עצמו מפיק. זה עובד, אבל בעיני זה קצת מיותר. התראות מאבדות את השימושיות שלהן כשהן מגיעות בכל רגע. 

 

בעיית שימושיות שהמפתחים עובדים על פתרונה היא העובדה שכל התראה שמגיעה מוחקת את הקודמת. אין אפשרות לדפדף בהתראות קודמות, כך שאם קיבלתם סמס, מייל והתראת פייסבוק ברצף, תראו רק את ההתראה האחרונה מבין אלה. מצד שני, יש משהו מאד נוח באפשרות לדעת מי שלח את המייל שהגיע עכשיו מבלי להסתכל במחשב או בטלפון. מייל מהעבודה? אני בודק מיד. מייל מעוד שירות כלשהו שנרשמתי אליו מתישהו? אתעלם כרגע, תודה. זה חוסך זמן ומאמץ.

 

תירבע?

פגם משמעותי בשימושיות של הפבל בעבור ישראלים הוא ההעדר המוחלט של תמיכה בעברית. אם אתם מנהלים ספר כתובות באנגלית, לפחות תמיד תדעו מי מתקשר אליכם או שולח סמס. אם אתם עובדים בעברית, לעומת זאת, השימושיות של השעון מצטמצמת ל"משהו שרוטט כשמתקשרים או כשמגיעה הודעה, שהוא גם שלט רחוק לסמארטפון”.

 


 

במקומות רועשים, כשהטלפון בכיס, קל מאד להחמיץ שיחות והודעות, ולכן הרטט על פרק היד הוא נוח, לא מציק במיוחד, ומובחן. אבל קשה להצדיק רכישה של מכשיר שעולה כיום 150 דולרים ורק רוטט על פרק היד, למי שצריך תמיכה בעברית.

 

מחזק כמה ימים

ולמרות החסרונות, אני חייב לומר שלאחר כמה ימים עם המכשיר, אני תוהה איך ויתרנו כל כך בקלות על האפשרות לדעת מה השעה במבט, מבלי להוציא מכשיר מהכיס או מהתיק. שעוני יד? יש סיבה שהם היו חזקים כל כך במשך שנים רבות כל כך. הם ממש נוחים.

 

הפבל מבטיח זמן עבודה של שבוע, והניסיון שלי בעניין מעורב. היו שבועות שהוא שרד. ואז היה את רגע שהוא מת שלושה ימים בלבד אחרי שהוטען. מאז עדכון הקושחה האחרון (1.9), יש טענות על ירידה משמעותית בזמן הסוללה. אני לא חוויתי אותן, אבל ברור שיש חוסר עקביות בחיי הסוללה. אבל התקווה שזה יהיה מכשיר שניתן לקחת לנסיעה בת כמה ימים בלי לקחת מטען התבדתה, נכון לעכשיו. ויש לציין שהמטען של הפבל הוא מטען ייחודי, ולא מיקרו-USB. הסיבה לכך טובה – המטען המגנטי מאפשר למכשיר להיות עמיד למים – אבל המחיר שמשלמים הוא הכורח לזכור את הכבל הסצפציפי הזה בנסיעות. 

 

 


 

האם הוא שווה את הכסף?

שעון איכותי, עמיד למים, בעיצוב נאה, יכול בקלות לעלות 150 דולרים, הסכום שהפבל עולה כיום (הוא עלה 115 דולרים בקיקסטארטר). האם זה כדאי? תלוי כמה אתם מחוברים לסמארטפון שלכם. אם אתם אנשים שקשורים אליו בקשר עבות, וחיים מהתראה להתראה, אני חושב שלמרות שהפבל הוא פריט אלקטרוני על פרק היד שלכם, ממש על הגוף, הוא יכול לשמש כגורם מפחית לחץ. האפשרות לדעת מיד מה ההתראה שנשמעה מהטלפון, ולדעת שאם הותרתי את המכשיר בחדר השני, זה לא אומר שאחמיץ שיחה או מייל חשוב, מרגיעה אותי.

  

הפוטנציאל האמתי של המכשיר נמצא בידיהם של המפתחים. שני יישומי הצד-שלישי שבדקתי היו תוספות משמעותיות למכשיר, ואם הוא ימשיך להיות פופולרי בשוק החופשי כפי שהיה בקיקסטארטר, יהיו עוד ועוד כאלה.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום דידי חנוך
השעון החכם
צילום דידי חנוך
מומלצים