מלכת שבועות: עוגת גבינה עם פירורים
משק צוריאל מציג: עוגת הגבינה האהובה ביותר עם טוויסט עיזי וכיפי. השף ברק חי חורש עם מתכון מנצח וטיפים
עוגה גבינת עיזים עם פירורים
מתכון של ברק חי חורש, השף של "משק צוריאל"
צילום: יהונתן צור, אבי חי
המרכיבים:
500 מ"ל שמנת מתוקה 32%
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינת עיזים לבנה 5%
150 גרם יוגורט עיזים לשתיים
1 כף ג'לטין
לתחתית:
150 גרם ביסקוויטים טחונים
100 גרם חמאת עיזים מומסת
1/3 כוס סוכר חום
אופן ההכנה:
- מכינים את התחתית: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ופירורית.
- מעבירים לתבנית אפיה 3/4 מהכמות ומהדקים היטב. מכניסים למקרר, כשאת הרבע האחרון שומרים בצד
- מכינים את העוגה: מקציפים את השמנת עם תערובת הפודינג.
- ממיסים את הג'לטין עם 2 כפות מים פושרים ומערבבים עם הגבינה והיוגורט.
- מקפלים את תערובת הגבינה לתוך הקצפת ויוצקים באופן אחיד על התחתית. מפוררים את שאר תערובת הפירורים על העוגה ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
עם חלב עיזים! עוגת גבינה עם פירורים
צילום: shutterstock
מומלצים