שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

חגיגת בלוגריות במשק: שולחן ערוך לשבועות

לרגל החג, התאספו חבורת בלוגריות כדי לעצב שולחן חג אחר לשבועות. טיפים לשולחן ערוך ומתכונים של קיש פלפלים וגבינות, גריסיני ומטבלים

תחושת השדות המזהיבים של שבועות היא רחוקה ומנותקת עבור שוכני הערים. אבל לרגל החג, התאספנו חבורת בלוגריות כדי לעצב שולחן חג אחר לשבועות. שרית נובק בחרה ערימה של גבינות משק צוריאל ופרשה למטבח לרקוח מזימות, בשעה שאנחנו התעמקנו בבחירת קונספט, אווירה, צבעים וכלים.

 

עוד מתכוני שבועות - בעמוד "חגיגת שבועות במשק"

 

בכתבה שלפניכם ערכנו שולחן חג עירוני ועדכני - בלי השיבולים וללא הטנא - שמביא עימו בכל זאת טעימה מהגליל. תוכלו לעקוב אחרינו שלב-שלב ואף לבצע בביתכם. המתכונים מוגשים בסוף הכתבה.

 

המרכיבים שבחרנו:

 

לבן-ורוד אביבי ועדין

סקאלת צבעים אביבית ועדינה של לבן נקי וורוד חיוור שמשדרים תום וטוהר שאופיינית לשבועות:

 

  • כלי חרסינה פשוטים ולבנים, שקיימים כמעט בכל בית והופכים לרקע הדומיננטי של השולחן.
  • נגיעות קלות של כלים בודדים בצבע וורוד חיוור מוסיפים רוך ועניין.
  • צרור ענוג של פרחי נץ החלב שמתאימים כל כך לחג, גם בצבעם, גם במראם וגם בשמם הסמלי. הם נחים בתוך כוס חרסינה גבוהה שמשמשת כאגרטל.

 

 (צילום: אפרת לוזנוב) (צילום: אפרת לוזנוב)
(צילום: אפרת לוזנוב)

 

גוונים חומים בהירים-טבעיים

ממשיכים את הקו הפסטלי האביבי ומשדרים כפריות גלילית ושדות שיבולים.

 

  • מקלות גריסיני וקלתית הפשטידה - כן, גם לאוכל יש צבע. התייחסו אליו כאחד מצבעי הקישוט של השולחן.
  • חוטי פשתן טבעיים לקשירה.

 

 (צילום: אפרת לוזנוב) (צילום: אפרת לוזנוב)
(צילום: אפרת לוזנוב)

 

לקישוט: ירוק מעושן וצבעים טבעיים

אלמנטים מן הטבע משמשים כקישוט ומביאים אל השולחן תחושה כפרית ים תיכונית.

 

  • ענפי רוזמרין חיים - הצבע הירוק והדהוי של הרוזמרין משתלב בצורה שקטה ונפלאה במניפת הצבעים הפסטלית שמתגבשת.

 

 

נצנוץ חגיגי מוזהב

בזקנו בזהירות מדודה אלמנטים זעירים מוזהבים שמקפיצים את האווירה ומשדרים חגיגיות. רק אל תסחפו עמם - התייחסו אל הזהב כמו אל פלפל שחור גרוס במאפה אנין.

 

  • מזלגונים מוזהבים לאכילה.
  • סרט פייטים מוזהב לקשירת המפית.

 

 

אלמנטים גרפיים בצבעים עזים של שחור-לבן-אדום

במעבר חד לנוכח הרכות הגלילית, נוספו לשולחן כלי הגשה עדכניים, שמתכתבים עם הסביבה העירונית של הדירה. הכלים של hook 'n loop design מוסיפים את הקריצה הצעירה והאורבנית.

 

  • תחתיות קפה קשיחות בעיצוב גיאומטרי בולט משמשות לקישוט השולחן ולתוספת של צבעי שחור-לבן עזים.
  • תחתיות סירים מסדרה מקבילה, בצבעי אדום-ורוד-לבן, מוסיפים חיוּת חצופה.
  • אדמומיות קיש הפלפלים הקלויים ומטבל הפלפלים הוורדרד, מוחמאים היטב מתוספת הצבעים (אוכל הוא חלק מהקישוט, זוכרים?)

  

 (צילום: אפרת לוזנוב) (צילום: אפרת לוזנוב)
(צילום: אפרת לוזנוב)

 

 

מתכונים: שרית נובק, מיספטל

 

קיש פלפלים קלויים וגבינות

 

המרכיבים:

לבצק:

250 גרם קמח לבן

150 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

3 כפות מים קרים

 

למילוי:

6 פלפלים במגוון צבעים

טימין

גבינת מה-עז משק צוריאל (9% מופחת שומן או 20%)

50 גרם קוביות בולגרית מעודנת 5% משק צוריאל

1/3 כוס שמנת מתוקה

ביצה

שמן זית

מלח ופלפל

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לבצק: מכניסים למעבד מזון קמח, חמאה, מלח וסוכר ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים מים קרים ומעבדים רק עד שמתאחד.
  2. משטחים את הבצק ומכניסים למקרר ל-30 דקות. מוציאים מהקירור, מרדדים את הבצק דק ומרפדים תבנית פאי. מרפדים בנייר אלומיניום, מפזרים מעל הבצק שעועית יבשה כמשקולות ואופים 20 דקות ב-180 מעלות (אפייה עיוורת).
  3. למילוי: קולים פלפלים בתנור, מקררים, קולפים וחותכים לרצועות. מנקזים נוזלים ומכניסים לקערה, מתבלים במעט שמן זית, תימין, מלח ופלפל ומערבבים.
  4. חותכים גליל מה-עז לרצועות בעובי כחצי ס"מ ומפזרים על הקלתית האפויה. מעל הגבינה מפזרים את הפלפלים הקלויים, ומעל מפזרים קוביות גבינה בולגרית מעודנת 
  5. מערבבים שמנת מתוקה עם ביצה, מתבלים במלח ופלפל. שופכים את השמנת מעל הפלפלים, מזיזים קצת את הפלפלים על מנת לאפשר לתערובת השמנת להכנס ביניהם. מפזרים מלמעלה ענפי תימין, ושולחים לתנור לכ-40 דקות עד שהמלית מתייצבת.

 

מקלות גריסיני

 

המרכיבים:  

1.5 כוסות קמח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם בולגרית מעודנת עם תבלינים 5% משק צוריאל

1 חלמון ביצה

מעט שמן זית להברשה.

 

אופן ההכנה:

  1. מעבדים את כל החומרים עד קבלת כדור בצק.
  2. מחלקים את הבצק לכדורים וכל כדור מגלגלים למקל. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
  3. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים את המקלות עד להזהבה קלה, כ-12 דקות. בתום האפיה מברישים את המקלות במעט שמן זית

 

מטבלי גבינות

 

מטבל זעתר

500 גרם גבינה לבנה מחלב עיזים 5% משק צוריאל

1 גביע יוגורט עיזים מחלב מלא 3.6% משק צוריאל

2 כפות שמן זית

3 כפות זעתר

2 כפות שומשום קלוי

מלח

פלפל שחור גרוס

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים ומשהים למנוחה במקרר.

 

מטבל פלפלים קלויים

250 גרם גבינה לבנה מחלב עיזים 5% של משק צוריאל

50 גקם גבינה בולגרית מעודנת 5% משק צוריאל מפוררת

2 פלפלים קלויים וקלופים

2 שיני שום

1 כף שמן זית

מעט טימין

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון עד שמתקבלת עיסה כתמתמה מכוערת. ואז מעבירים למנוחה במקרר.

 

קונספט וסטיילינג - משותף

הפקה: אלישבע מנקין, מעצבת תעשייתית ובעלת המותג - hook 'n loop design

מתכונים ואפיה: שרית נובק, כותבת, אופה ומצלמת מתכונים למגזיני אוכל - מיספטל

צילום: אפרת לוזנוב, צלמת אופנה, לייף סטייל, ילדים ומשפחה - mylovelymess

כתיבה: אפרת יפה, כתבת ועורכת, בעלת סטודיו לתוכן שיווקי ויצירתי ברשת - קפה ויפה  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפרת לוזנוב
קיש פלפלים וגבינות
צילום: אפרת לוזנוב
מומלצים