"קרקע ל-2,500 דירות בירושלים מעוכבת"
שר השיכון, אורי אריאל אמר בוועדת הכלכלה, כי משרדו מוכן לשווק כבר היום קרקעות ל-2,500 יחידות דיור, כולל דיור בר השגה, אבל השיווק מתעכב ולא באשמת משרדו או האוצר. קודמו בתפקיד, אריאל אטיאס, הסביר: יש הנחיה גורפת מנתניהו שלא מזיזים כלום בענייני בנייה בירושלים
שר השיכון, אורי אריאל, אמר היום (ג') בכנסת כי משרדו מוכן לשווק כבר היום קרקעות ל-2,500 יחידות דיור, כולל דיור בר השגה, אבל השיווק מתעכב ולא באשמת משרדו או האוצר. שר השיכון הקודם, ח"כ אריאל אטיאס (ש"ס), הרחיב בעקבותיו, ואמר שמדיניות הממשלה היא הגורמת להקפאת הבנייה בירושלים.
שוק הדיור - כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן
- ויכוח בין משרדי הממשלה מעכב עסקאות נדל"ן
- המרוויחה הגדולה מהזינוק בנדל"ן: המדינה
- בועת הנדל"ן: גם בפריפריה כבר יקר לשכור דירה
הישארו מעודכנים - עשו לנו לייק בפייסבוק
השר המכהן והשר לשעבר דיברו בדיון שנערך בוועדת הכלכלה, בנושא שיווק קרקעות ופתרונות דיור בירושלים לרגל יום ירושלים. ראש העירייה ניר ברקת אמר: "אנחנו הולכים יד ביד עם משרד השיכון כדי לקדם את הבנייה ולהוסיף לעיר 50 אלף יחידות דיור ב-25 השנים הבאות". שר השיכון צינן את התלהבותו שלא עולה בקנה אחד עם מדיניות הממשלה.
"אנחנו מקיימים ישיבות משותפות עם העיריה כדי לקדם פרויקטים של דיור בר השגה" הרחיב השר. "יש בידינו תכנית לשיווק של 2,500 יחידות דיור שאנחנו יכולים לצאת אתה כבר היום", אמר אריאל. ח"כ איילת שקד (הבית היהודי) שאלה מי או מה מונע בעדו לשווק אותן, והשר השיב: "המניעה היא לא מצדנו וגם לא מצד משרד האוצר".
השר הקודם אריאל אטיאס מיהר להבהיר במפורש את הרמז המעורפל של אריאל. הוא אמר: "בירושלים קיימת הקפאת בנייה בהגדרה. יש הנחיה גורפת מראש הממשלה, בנימין נתניהו, ומראש המועצה לביטחון לאומי, יעקב עמידרור, שלא מזיזים כלום בענייני בנייה בירושלים. זה לא משנה אם במשרד יושב שר ממרכז הבמה הפוליטית או שר ימני".
ירושלים תקבל מעמד של אזור עדיפות לאומית
ראש העירייה ברקת לא התייחס להערות השרים אלא דבק בתוכניות הבנייה שלו כאילו אין בשטח חסמים פוליטיים. "אנחנו מתכוונים להמשיך ולהרחיב את השכונות בהתאם לגידול הטבעי. ביחס למצב הקיים. יש צורך בבנייה צפופה, בנייה לגובה ובפרויקטים של פינוי-בינוי".
השר אריאל בישר גם לוועדה, כי החל מסוף השבוע ייכנס לתוקף חוק שנדחק במהלך השנים מחוק ההסדרים, הקובע כי ירושלים מקבלת מעמד של אזור עדיפות לאומית, כך שזכאי משרד השיכון יוכלו לקבל מענק של 100 אלף שקל ברכישת דירה (מענק זה עשוי להצטמצם במסגרת הקיצוצים של האוצר, צ"ל). עם זאת העיר השר כי ירושלים צריכה לקבל מעמד מיוחד גם בתחום הדיור במדיניות הממשלה.
ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) מנה מכשולים נוספים. "יוקר הדיור מבריח את הזוגות הצעירים מירושלים. יוקר הדיור נובע מהספסרות של מנהל מקרקעי ישראל בקרקעות, והמחירים שהמנהל גובה על הקרקע בירושלים ממשיך להרקיע שחקים. המגזר החרדי נפגע פעמיים. בגלל עניינים פוליטיים בעירייה, לא משווקים של קרקעות לדיור של הזוגות הצעירים החרדיים, שהם 40% מהזוגות בעיר, כדי למנוע מהם לגור בירושלים".
יו"ר הוועדה ח"כ אבישי ברוורמן (עבודה) אמר בסיכום כי הוא מתכוון להפעיל את סמכותו הפרלמנטרית לפקח על משרד הבינוי והשיכון. "אנחנו נעקוב אחריו ונבקר את צעדיו להגדלת היצע הדירות בירושלים, בעיר לזוגות צעירים ולדיור בר השגה", אמר.