שתף קטע נבחר

 

סנאטורית אמריקנית הכריזה: "אני לסבית"

לפני ההצבעה שקבעה כי דלאוור תהיה המדינה ה-11 בארה"ב שמאשרת נישואים חד-מיניים, החליטה הסנאטורית קארן פטרסון לצאת מהארון: "אם האושר שלי גורם למישהו להרגיש שחיי הנישואין שלו נחותים, אז שיעבוד עליהם"

אף פעם לא מאוחר מדי: קארן פטרסון, סנאטורית דמוקרטית במדינת דלאוור, יצאה הלילה (יום ד') מהארון בעת דיון שהתקיים לקראת ההצבעה על אישור נישואים חד-מיניים במדינה בצפון מזרח ארה"ב.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet  

 

פטרסון בת ה-63 עלתה לדוכן הנאומים והכריזה כי היא חיה ב-24 השנים האחרונות יחד עם בת זוג. "אם האושר שלי מבזה מישהו או גורם למישהו להרגיש שחיי הנישואין שלו נחותים, אז כדאי שהוא יעבוד עליהם", אמרה הסנאטורית הגאה תוך שהיא זוכה למחיאות כפיים.

 

מושל דלאוור מציג את המסמך שעליו חתם ומאשר נישואים חד מיניים (צילום: AP) (צילום: AP)
מושל דלאוור מציג את המסמך שעליו חתם ומאשר נישואים חד מיניים(צילום: AP)

 

חגיגות בסנאט בדלאוור לאחר אישור נישואים חד מיניים (צילום: AP) (צילום: AP)
חגיגות בסנאט בדלאוור לאחר אישור נישואים חד מיניים(צילום: AP)

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

התייקרות רביעית ב-4 שנים: "מעשן ימשיך לעשן"

לפיד פוגע בחינוך: "מתסכל, צריך לצאת למאבק"

בית הזוועות: "5 תינוקות נולדו לצעירות שנכלאו"

מועמד לנשיאות ארה"ב קיצר קיבה: 'רק 1/3 סטייק'

 

בסופו של יום, מעשיה של פטרסון עשו את שלהם לאחר שהסנאט בדלאוור אישר נישואים חד-מיניים ברוב של 12 תומכים מול תשעה מתנגדים.

 

מושל המדינה ג'ק מארקל מטעם הדמוקרטים חתם על הצו בתוך דקות לאחר אישורו בסנאט. "אני לא מתכוון לתת לאף אחד מהחוגגים לחכות", אמר מארקל לפני החתימה.

 

בכך הפכה דלאוור למדינה ה-11 בארה"ב שמאשרת חוק המאפשר לזוגות חד-מיניים להתחתן. רק לפני חמישה ימים חוקק חוק גם במדינת רוד איילנד שהצטרפה בין היתר למיין, מרילנד ומדינת וושינגטון שהתירו נישואים כחוק בקרב הקהילה הגאה.

 

הדעה בקרב הציבור האמריקני די שינתה את פניה בתקופה האחרונה וכעת מרביתם תומכים באישור נישואים-חד מיניים. אוון וולפסון, נשיא ארגון "הזכות להתחתן" בניו יורק, שעזר בקמפיין בדלאוור אמר כי "המומנטום נמשך וצריך להמשיך לדחוף קדימה".

 

רוב הציבור האמריקני תומך בנישואים חד מיניים. ארכיון (צילום: MCT) (צילום: MCT)
רוב הציבור האמריקני תומך בנישואים חד מיניים. ארכיון(צילום: MCT)

 

התחנה הבאה של הקהילה הגאה עוברת למינסוטה, שם צפוי להיערך דיון בנושא מאוחר יותר השבוע. גם באילינוי צפויה להתקיים בקרוב הצבעה על החוק.

 

עם זאת, הדרך לקבלת ההכרה בקהילה ההומו-לסבית בארה"ב רחוקה מסיום. ישנן עדיין 30 מדינות בארה"ב שאימצו תיקונים בחוקה האמריקנית שמגבילים נישואים חד-מיניים.

 

בנוסף, בית המשפט העליון יכריע בחודש הבא בשתי סוגיות מרכזיות: האחת תהיה החקיקה משנות ה-90 בתקופת כהונתו של הנשיא ביל קלינטון, שקובעת כי ברית הנישואים יכולה להתקיים רק בין גבר לאישה. ביהמ"ש העליון בארה"ב יצטרך להחליט גם אם לשנות את "הצעה 8" בקליפורניה משנת 2008 שקבעה נגד הזכות של הומוסקסואלים ולסביות להתחתן.

 

בריאן בראון, שעומד בראש הארגון הלאומי לנישואים שמתנגד לאישור נישואים חד-מיניים, לא מתכוון לוותר. "עוד לא התייאשנו. רוב המדינות שאישרו נישואים-חד מיניים הן מדינות ליברליות ומזוהות עם המפלגה הדמוקרטית", אמר בראון לעיתון "ניו יורק טיימס". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יצאה מהארון. הסנאטורית קארן פטרסון
מומלצים