הרשויות מאיימות: שינוי תקציב או שביתה מיום ב'
מטה המאבק של השלטון המקומי הכריז כי אם לא ירוככו סעיפי הצעת תקציב המדינה שנוגעים לרשויות, המשק יושבת כליל. "אנחנו שומעים על פוליטיקה חדשה, אך נתקלים בישנה", הסבירו
אם לא יחולו שינויים בהצעת התקציב החדשה, ישבתו כל הרשויות המקומיות מיום שני בבוקר, כך עולה מישיבה שקיים היום (ד') מטה המאבק של השלטון המקומי. "הפגיעה הרצחנית בתושבי ישראל היא קודם כול בעוכרי הרשויות המקומיות", אמר יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מעלות-תרשיחא, שלמה בוחבוט. "זה ריטואל. אנחנו שומעים על פוליטיקה חדשה, אך נתקלים בישנה".
עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
איום ההשבתה נוצר על רקע הקיצוצים הנרחבים בתקציבי האיזון והפיתוח שמתוכננים במסגרת הצעת תקציב המדינה ברשויות המקומיות. על פי מטה המאבק, השארתו על כנו תוביל להשבת כלל השירותים המסופקים בשגרה, לרבות פינוי זבל, הפעלת גנים וקבלת קהל.
"התשובה שקיבלנו עד לרגע זה היא שאין תשובה", התלונן איציק רוכברגר, ראש עיריית רמת השרון וראש מטה המאבק. "למרות התחושה שנתן שר האוצר שיש עם מי לדבר, בפועל לא זז כלום".
הצעת התקציב של משרד האוצר קוראת לקיצוץ נרחב בתקציבי הרשויות. הקיצוץ מורכב מביטול פרס שר הפנים לרשות מקומית מצטיינת,
שמחלק מדי שנה 20 מיליון שקל, מביטול ההקצבה של 10 מיליון שקל לקריות חינוך ומקיצוץ של כל מענקי הפיתוח לרשויות המקומיות, שהיו אמורים לעמוד על 76 מיליון שקל ב-2014. כמו כן, מציעים באוצר לקצץ עוד 100 מיליון שקל בתקציב משרד הפנים, על פי החלטת השר גדעון סער, וכן לבטל את הפטורים מארנונה שהוענקו ב-4 השנים האחרונות במסגרת חקיקה בכנסת.
יואל לביא, ראש עיריית רמלה, הוסיף כי "זו בעיה הרבה יותר רחבה מאשר אם יהיה לי כסף לטאטא את הרחובות או לפנות אשפה. אנו נאבקים על בעיות התושבים. זו ירידה באיכות השירותים שאנחנו יכולים לספק להם מהיבט אחד, ולמרות שאני מכיר בצורך לסגור את הגירעון התקציבי של הממשלה, תהליכי קבלת ההחלטות האחרונים לא פוגעים במי שיש לו כסף, אלא בחלשים. כמנהיגים מקומיים של הציבור, אסור לנו להסכים לזה".