שתף קטע נבחר
 

מצעד עוגות הגבינה

רותי קינן התאוננה על צונאמי עוגות הגבינה שהציף את ביתה, אבל בינינו - לנו זה הרגיש כאילו היא נהנתה מכל רגע של טעימה. לרגל שבועות, היא מכתירה את עוגות הגבינה הטובות של 2013. הרשימה המלאה - לפניכם

לא פשוט לבחור את עוגות הגבינה הטובות ביותר מבין אלה שהתנפלו על המקרר הביתי שלי לקראת החג. החדשות הטובות: רובן טובות עד מצוינות. הבשורה הפחות מרנינה היא בתחום הגזרה (שלי התעגלה בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים).

 

כל מתכוני שבועות בערוץ האוכל

 

עוד בערוץ האוכל:

מלכת שבועות: עוגת גבינה עם פירורים

 

בהתבוננות על הכלל ובהשוואה לשנים קודמות, אפשר לאבחן כמה טרנדים שעברו מעולם הגבינה השנה, ובראש ובראשונה השילוב של שוקולד כהה וגבינה, מגמה שהתמתנה עד התאיידה כמעט כליל. טעמנו השנה מעט עוגות כאלה, כשרוב השילובים התמצו בעיקר בשוקולד לבן (שבעיני עדיף בהרבה ונטמע בטעם ובגוון).  

 

לעומת זאת, מה שנכנס בגדול הם דובדבני אמרנה. נראה שלא תוכלו להתחמק מהם השנה. למי שלא מכיר, מוצאם של הדובדבנים הבשרניים הכהים האלה באיטליה.

 

הם מושרים בליקר אמרטו, כך שמי שמייעד עוגה כזאת לילדים - שיזהר. אישית, אני חושבת ששימוש פרוע בהם - יותר מכמה בודדים בעוגה - ממש לא מתאים ומאפיל על כל מה שמסביב.

 

לפני שמתחילים - הערה לגבי המבחר שהגיע אלינו:

  • צפוניות נהנות יותר: כמות הקונדיטוריות המעולות שמתפרסמות באזור חיפה והקריות (שמו ודודו אוטמזגין הם רק דוגמאות) ונודדות אחר כך דרומה למרכז עולה לאין שיעור מאלה שממוקמות באזורים אחרים בארץ.
  • נחמה מתוקה: יש די רשתות מצוינות בפריסה ארצית וגם קונדיטוריות שמפעילות קייטרינג לכמויות מצומצמות ומארגנות משלוחים לכל קצווי הארץ.

 

1. בייקרי

הפשטות הנון-שלנטית שמאפיינת את העוגה המהוללת של הבייקרי, הנקראת על שם מסעדתם הקופי-בר גם בכל יתר המוסדות של רשת המסעדות ובתי הקפה של בני הזוג ברודו, מתורגמת בחך לעושר טעמים מדויק ומרענן.

 

המנצחת שלנו. עוגת "קופי-בר" של הבייקרי (צילום: עידית בן עוליאל) (צילום: עידית בן עוליאל)
המנצחת שלנו. עוגת "קופי-בר" של הבייקרי(צילום: עידית בן עוליאל)

 

2. רביבה וסיליה

עוגת הגבינה האפויה של רביבה וסיליה שמצופה בשכבה מעודנת של שמנת, מצדיקה בטעמיה המורכבים והעשירים את כל המוניטין שמחייבים את מלכת הקונדיטוריה המקומית (ויש גם מתכון!)

 

 (צילום: דנה זונשיין) (צילום: דנה זונשיין)
(צילום: דנה זונשיין)

 

3. אידלסון 10 ובראון

העוגות שעשו הכי הרבה כבוד למסורת העוגות האפויות עם כיסוי השמנת הגיעו מבתי קפה יוקרתיים בתל אביב: עוגת הגבינה עם השוקולד הלבן של אידלסון 10 - שילוב ענוג ועשיר שבשבילו גם תיאלצו לשבור קופת חיסכון (180 שקל); ואחותה התאומה (אבל לא זהה) - עוגת הגבינה-שוקולד לבן של בראון, גם היא במחיר שאינו שווה לכל כיס (130 שקל)

 

 (צילום: אופיר גביאי) (צילום: אופיר גביאי)
(צילום: אופיר גביאי)

 

כל העוגות המומלצות:

 

פיס אוף קייק

העוגה שהיא ממש כמו של פעם - גבוהה, אוורירית ולא מתוקה מדי, העלתה מיד גל של נוסטלגיה עממית, שקיבל חיזוק גם במחיר (49.90 שקל)

 

מאפיית לחמים

קראנץ הגבינה של מאפיית לחמים, עם בצק מצוין ומלית עשירה, הצטיין בתחום עוגות השמרים.

 

 (צילום: איתיאל ציון) (צילום: איתיאל ציון)
(צילום: איתיאל ציון)

 

לחמנינה

את טורט הגבינה העגול של לחמנינה אהבנו יותר מכל שפע העוגות (הטובות) האחרות של המאפיה שטעמנו, בזכות נגיעת החמצמצות ובשומת ההדרים המעולה שלו (120 שקל).

 

 (צילום: ינאי יחיאל) (צילום: ינאי יחיאל)
(צילום: ינאי יחיאל)

 

דלאל

עוגת הגבינה האפויה העגולה של דלאל מצטיינת באיזון המושלם בין המרקמים – פריכות הבסיס, נימוחות הגבינה ורכות הציפוי - ובעושר טעמים חגיגי. (145 שקל).

 

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

 

קייק ארט

מקוריות מיוחדת נרשמה לזכותה של עוגת גבינה אלפחרוס של ערן שוורצברג ל- cake art, המיועדת לחובבי הקוקוס: קרם גבינה עם קרמל, ריבת חלב ושבבי קוקוס קלוי (40 - 150 שקל).

 

מיקי שמו

ברשת ההולכת ומתרחבת של שמו (מהצפון עד המרכז) אפשר למצוא, כרגיל, מבחר מדהים של עוגות ומאפים לחג אבל אנחנו הצבענו על הטירמיסו והעוגות הקרות עם מבחר הציפויים - ה"פסים" הכי יפים בטעמים הכי מקוריים (49 - 59 שקל).

 

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

 

קונדיטוריית שני

מבין העוגות של הקונדיטוריה המרושתת היטב בצפון אהבנו את שושני השמרים-גבינה (44 שקל).

 

רולדין

מי שכל הקונדיטוריות האלה נמצאות רחוק מהישג ידו יתנחם במבחר הנפלא (כרגיל) של רולדין, שמצטיין בעוגות גבינה מסורתיות (גבינה פירורים, אפויה עם שמנת) וביציאות חתרניות (קפה לאטה, מסקרפונה קדאיף), כולם במחירים סבירים, יחסית.

 

 (צילום: רונן מנגן) (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)

 

ביסקוטי

כאן מבטיחים לשלוח משלוחים לכל רחבי הארץ והצטיינו בעוגות טובות - מגבינה לבנה עם דובדבני אמרנה המיופייפת והעשירה ועד לפאי ריקוטה נוצ'לה טעים במיוחד, עם תחתית פריכה ונימוחה מועשרת בנוגט ואגוזים ומלית מרעננת (56 - 144 שקל).

 

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

 

בונז'ור

לא תאמינו - אפילו בסופר הקרוב תוכלו להשיג מאפי גבינה מתוקים של בונז'ור, שעברו מקצה שיפורים והם באמת טעימים (בעיקר אחרי חימום קל), ובמחיר משתלם (32.90 שקל לקילו).

 

קונדיטוריית בן עמי

עוגת הגבינה האפויה הקלאסית שכאן מזכירה בהחלט את המקור המסורתי של הסבתות, אך ציפוי השמנת החמוצה שודרג בגנאש של שוקולד לבן (67 - 159 שקל).

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

עוד מתוקים לחג - בלינצ'סים וטרייפל גבינה (!) 

  • אם אתם דווקא לא בעניין עוגות, תוכלו ללכת על הבלינצ'ס המצוינים במילוי שוקולד (יש גם פטריות ותרד) של רביבה וסיליה.

    גם מתוקה (במשלוחים לכל הארץ במסגרת שירות הקייטרינג רום סרוויס) יש בלינצ'סים עם מלית מלוחה ומתוקה שאפשר לאכול סתם כך אבל הכי טוב אחרי טיגון קל בחמאה.

 

בלינצ'ס של רביבה וסיליה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בלינצ'ס של רביבה וסיליה(צילום: ירון ברנר)

 

כל מתכוני שבועות בערוץ האוכל

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז לביא
צבעונית! עוגת גבינה
צילום: בועז לביא
מומלצים