ליד הגבינה: פוקאצ'ה של מיקי שמו
מיקי שמו, חובב שבועות ידוע, מגיש לצד פלטת הגבינות מתכון של פוקאצ'ה אישית. בשתי מילים: יאמי יאמי!
יש דרכים רבות ומגוונות לאפות פוקאצ'ה. הפעם אני מגיש לכם מתכון של פוקאצ'ה אישית. תוכלו לצפות כל פוקאצ'ה במגוון עשיר של ציפויים, לפי טעמכם האישי.
- טיפ: מעט מלח ים ושמן זית יעצימו את טעמה העשיר של הפוקצ'ה. פזרו אותם עם תום האפייה
- ועוד משהו: חשוב לתת לבצק לתפוח בגמר הלישה בקערה שלו כשעה אחת. הבצק מפתח את טעמיו ואח"כ נוח לעבודה.
עוד בערוץ האוכל:
מלכת שבועות: עוגת גבינה עם פירורים
לכל שאר המתכונים של "עוגה לשבת"
המרכיבים ל-9 פוקאצ'ות:
לבצק:
1 ק"ג קמח לחם
2.5 כוסות גרם מים (600 מ"ל)
1 כף שמרים טריים - "מסוג שמרית" (20 גרם)
1 כף מלח (20 גרם)
3 כפות שמן זית של "אפיולה" (30 גרם)
לציפוי:
רוטב פסטו, לפי הטעם
גבינה פטה, לפי הטעם
מעט זיתים ירוקים
מעט עגבניות שרי
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: לשים במיקסר עם וו לישה במשך 3 דקות במהירות איטית את הקמח והמים.
2. מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.
3. מוסיפים מלח, שמן זית ולשים עוד 2 דקות עד ל קבלת בצק חלק ואחיד - מעט דביק.
4. מוסיפים שמן זית ולשים עוד דקה - מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.
5. מחלקים את הבצק ל-9 יחידות.
6. מכל יחידה יוצרים מלבן בצק במידות 25X7 ס"מ, מורחים ברוטב פסטו ומפזרים גבינה פטה, זיתים ירוקים ועגבניות שרי.
7. מתפיחים חצי שעה.
8. אופים ב-230 מעלות במשך כ-8-9 דקות עד להשחמה קלה.
גיוון:
ניתן לצפות עם שומשום וקצח או עם רוזמרין קצוץ דק דק ומעט שמן זית.
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה נפלאים של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים אשר שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
- מיקי שמו הוא שף קונדיטור והבעלים של קונדיטוריית "שמו".