שתף קטע נבחר
 

מחקר ענק: אומגה 3 לא מונעת מחלות לב

חוקרים באיטליה שבדקו אלפי מטופלים במשך 5 שנים, מצאו כי השימוש בתחליפי שמן הדגים לא הפחיתו את הסיכון למחלות לב. זאת במקביל לעובדה כי אומגה 3 מפחיתה את רמת הכולסטרול בדם ועוזרת בספיגת ויטמינים מסיסי שומן

המודעות מבטיחות לכם שנטילת אומגה 3 מפחיתה את הסיכון למחלות לב, אבל מחקר חדש מגלה שהמציאות שונה לחלוטין. חוקרים באיטליה מצאו כי שמן הדגים לא הצליח להפחית את הסיכון הזה. המחקר שפורסם היום בניו אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין, נערך על ידי מכון נגרי למחקר פרמקולוגי, ונמשך 5 שנים.

   

  • עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית שאינה מיוצרת על ידי הגוף ויכולה להגיע אליו רק באמצעות מזון. היא מסייעת להוריד את רמת הכולסטרול בדם ועוזרת בספיגה של ויטמינים מסיסי שומן כגון A, D, E ו-K.

  

על פי מחקרים קודמים, ויטמינים אלה מפחיתים את הסיכון ללקות במחלות כרוניות, מחלות לב, אלרגיה, דיכאון, עייפות, וזיהומים. מקורות עשירים לאומגה 3 הם דגי סלמון, סרדינים, פורל, מקרל, טונה או תזונה עשירה בדלעת ופשתן.

 

עוד כתבות על אומגה 3

הדגים הבריאים: איפה יש הכי הרבה אומגה 3?

איך משפיע אומגה 3 על הגוף שלנו?
מדריך: מהי אומגה 3 ולמה חשוב לצרוך אותה?

 

המלצות ארגוני הבריאות בעולם קבעו כי יש לשלב דגים שומניים המכילים אומגה 3 באורח קבע בתזונה, אך לא יותר מארבע מנות בשבוע למבוגר ושתי מנות בשבוע לילדים, לנשם הרות או מיניקות, משום שהדגים עלולים להכיל כמויות רעילות של כספית ודיוקסין.

 

מסקנות של מחקרים מ-25 השנים האחרונות

אבל בד בבד, החלו ספקות לעלות בשנים האחרונות, בדבר יכולתו של האומגה 3 אכן למנוע מחלות לב וכלי דם. מחקר שפורסם אשתקד על ידי חוקרי אוניברסיטת יואנינה ביוון, בחן את תוצאותיהם של 20 מחקרים קודמים, החל בשנת 1989, שכללו סך של 68,600 מטופלים.

  

מתוך הנבדקים נרשמו 7,044 מקרי מוות, 3,993 מקרי דום לב, 1,150 מקרי מוות פתאומי, 1,837 התקפי לב ו-1,490 מקרי שבץ מוחי. מכל מקרי התמותה והתחלואה, לא נמצא שאלו שנטלו אומגה 3 זכו להגנה כלשהי, בהשוואה לאלו שלא צרכו אומגה 3. "אומגה 3 אינה מפחיתה את הסיכון להתקפי לב ולכן הממצאים שלנו אינם מצדיקים את השימוש בה למניעת מחלות לב וכלי דם", סיכמו החוקרים.

   

כעת החוקרים מהאיגוד Prodotti Antibiotici במילאנו, בדקו 12,513 מטופלים, מחציתם נטלו תחליפי אומגה 3, (במינון יומי של 1 גרם) מחציתם האחת נטלו תרופת פלצבו, שאיננה מכילה אומגה 3 או כל חומר פעיל. (גם היא במינון יומי של 1 גרם).

  

ממצאי המחקר הראו כי שיעור השבץ המוחי היה זהה בשתי הקבוצות, בין אם נטלו שמן דגים או לא: 11.7% בקבוצת נוטלי האומגה 3, ו- 11.9% בקבוצת נוטלי הפלצבו, חוו שבץ מוחי.

  

החוקרים סיכמו כי "הנבדקים שסבלו מסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם ונטלו אומגה 3 לא זכו להפחתה בסיכון התחלואה והתמותה".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אז מה התועלת בצריכת אומגה 3?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים