גלקסי S4 - נאה אך עמוס גימיקים
המלחמה בשוק הסלולרי בעולם כבר הגיעה לרתיחה עם השקת הסמארטפון המדובר של סמסונג - הגלקסי S4. האם התכונות החדשות והגימיקים מצדיקים את המחיר?
ממש כמו שתעשיית הקולנוע הכניסה את התלת ממד בחזרה אל הקולנוע, כך גם סמסונג מנסה לנכס לעצמה עוד חלק מתעשיית הסמארטפונים העולמית עם הוספת תכונות מתקדמות שמרחיבות את השימוש במכשיר. האם הן באמת שימושיות או שזה סתם גימיק?
בואו להיות חברים בפייסבוק של ynet
עיצוב
עם מסך בגודל 5 אינץ', עובי 7.9 מילימטר ומשקל 130 גרם - הגלקסי S4 מציג עיצוב נאה ואופנתי. המכשיר דקיק ומאופיין בקווים חלקים ונאים, ויש לו מראה יוקרתי ואיכותי. ביחד עם המסך הגדול מתקבלת תנוחת אחיזה לא נוחה במיוחד, גם לבעלי ידיים גדולות. לא ניתן להגיע מקצה אל קצה רק עם האגודל כך שצריך להשתמש בשתי ידיים.
תצוגה
המסך בגודל 5 אינץ' מציג רזולוציה של 1920X1080 שהיא Full HD. שווה להתעכב על זה - מדובר במסך 5 אינץ' בלבד, עם רזולוציה שלרוב נפוצה במסכים בגודל 23 אינץ' ומעלה. מדובר בצפיפות פיקסלים של 441 נקודות לאינץ' שזה לא פחות ממדהים. התצוגה בהירה וחדה, גם באור שמש ישיר. סרטים נראים מעולה, ותמונות נראות מרהיב.
לצלם בשתי מצלמות ביחד
בחלקו האחורי של המכשיר שוכנת מצלמת 13 מגה פיקסל שפועלת מעולה באור יום, אך בינונית מאוד בתאורה נמוכה יותר. את המצלמה ניתן להפעיל דרך המסך, כפתור הווליום או בפקודה קולית שאותן הוא מבין לעיתים רחוקות. התכונה החדשה של ה-S4 המאפשרת לצלם בשתי המצלמות בו זמנית היא חביבה ביותר. כך תוכלו לצלם את האזור שאתם נמצאים בו, ואת איך שאתם מרגישים באותו זמן. למשל כשאתם בטיול ורוצים שיראו את הנוף, ובנוסף כמה שאתם נהנים בטיול.
המעבר בין צילום תמונה, שמירתה והכנה לתמונה הבאה הוא מהמהירים שאי פעם ראינו, כך שמרגע שהמצלמה עלתה ניתן לצלם ברצף בלי לפספס. עם זאת עד שהמצלמה מואילה בטובה לעלות אפשר לפספס הכל פעמיים. מבדיקה שערכנו נראה שלוקח 4.7 שניות מרגע שבו לוחצים על אייקון המצלמה, ועד שהיא מבצעת את הצילום הראשון בפורמט אופקי. לגלקסי S2 זה לקח 4.1 שניות ולאייפון 5 זה לקח רק 1.3 שניות.
לא סופר מהיר
ה-S4 מתהדר במעבד בעל שמונה ליבות במהירות 1.6 גיגה הרץ (בדגם שמגיע לישראל) שאמור כביכול לספק ביצועים חסרי תקדים ונטולי תחרות. המציאות לעומת זאת מאכזבת למדי. מעבר בין אפליקציות, בין טאבים בדפדפן ופתיחת תכונות כמו מצלמה, הוא איטי בצורה שאינה הגיונית למכשיר החדש ביותר בשוק.
אם תפעילו וידאו (גם אם מקורו במכשיר וגם אם מיוטיוב) ותסובבו את המכשיר כדי לצפות על כל המסך, תגלו שעליכם להמתין כמעט 4 שניות רק כדי שיסובב את המסך. 4 שניות אולי נשמע כמו מעט, אך במכשיר כזה שסמסונג מתרברבת בו, הייתי מצפה למינימום זמן תגובה כמו של אחד המתחרים הבולטים שלו - האייפון 5, שם המסך מסתובב בפחות משנייה. אפליקציית Waze הכה פופולרית נפתחה על ה-S2 לאחר 5 שניות, ב-S4 לאחר 4 שניות ועל האייפון 5 לאחר 3 שניות. עם זאת חייבים לציין שוויז מעלם לא נראתה כל כך טוב, כמו על המסך של ה-S4.
עדכון: אחד המגיבים ציין שאם מבטלים את כל פונקציות העקיבה אחרי העיניים, זמן התגובה משתפר ואכן הוא צודק. המסך הסתובב בפחות משנייה. אבל אם כך הדבר, אז לשם מה התכונות האלה קיימות אם הן גורמות לאיטיות משמעותית שכזו? סמסונג וודאי לקחה בחשבון שנרצה להשתמש בתכונות החדשות והמדוברות שלה.
אז מה קורה פה? איך יכול להיות שמכשיר חדש לגמרי מציג ביצועים לא שונים בהרבה ממכשיר שני דורות אחורה? לידינו קיבלנו את הדגם הפשוט יותר בעל מעבד ה-1.6 גיגה הרץ. וייתכן שבגלל הרזולוציה הגבוהה מאוד, הוא לא עומד במשימה כראוי, ורק הדגם היקר יותר בעל מעבד ה-1.9 גיגה הרץ, יוכל להחזיר את כבוד המכשיר למקומו. כך או כך, הוא לא מיובא סדיר לישראל אז אלא אם אתם מעוניינים לייבא אותו בדרכים אחרות - זה מה שסמסונג מציעים בארץ.
סוללה
ל-S4 סוללת 2600 מיליאמפר שמחזיקה פחות מיום אחד של פעילות סבירה.לסוללה ולמכשיר עצמו יש נטייה להתחמם בצורה שאינה מניחה את הדעת. המכסה האחורי דק מאוד וכל החום עובר דרכו, כך שלפעמים נדמה שאם נמשיך המכשיר יפסיק לעבוד מעודף חום. אין ספק ששלל הפטנטים החדשים שסמסונג הכניסה ל-S4 מעלים את צריכת הסוללה בצורה משמעותית, ואם נכבה אותם אז המצב יהיה יותר טוב. אך לא בשביל זה בדיוק תקנו את המכשיר החדש ולא את הקודם?
סמסונג כללה במכשיר שלל פיצ'רים מעניינים וכיפיים שהופכים את ה-S4 לחוויתי יותר. אלו כמה מהתכונות החדשות שאהבנו:
גלילה חכמה, מחוות וזיהוי מבט
אחת התכונות המדוברות היא הגלילה על פי תנועת העיניים, אך למעשה היא לפי תנועת המכשיר, ביחס לעין או תנועת הראש ביחס למכשיר. המכשיר מביט עליך וכשהוא מזהה את העיניים הוא ננעל על מיקומם. על המסך תופיע עין ירוקה המסמלת שהוא ננעלת, ומכאן תוכלו להטות את המכשיר למעלה ולמטה או לסובב את הראש על צירו מעלה ומטה כדי לגלול. המהירות שבה זה נעשה היא סבירה אך ה-S4 מאבד את הנעילה על העיניים יותר מדי בקלות וזה גורם לתנועה לא רציפה, ושימוש מאוד מתסכל.
עוד שימוש מתוחכם שלא כל כך עובד הוא העקיבה אחר עיני המשתמש בזמן צפייה בסרטון. כביכול, ברגע שתפנו את מבטכם, המכשיר יעצור את הווידיאו אך למעשה הוא לא עוצר אותו כשאתם לא מסתכלים, אלא כשהוא מפסיק לזהות מתי אתם מסתכלים. לפעמים הוא הבין מתי באמת לא הסתכלתי עליו ולפעמים עצר את הווידיאו, אך גם כשכיסיתי קצת את החיישן עם האגודל בגלל השול העליון הצר, הוא חשב שאני לא שם והסרטן הפסיק שוב. סך הכל חווית צפייה מתסכלת.
כן אהבנו את זיהוי המחוות במעבר בין לשוניות בדפדפן ובמענה לשיחה עם הנפת היד באוויר, וללא מגע. הוא קלט דיי טוב ועם מעט מאוד טעויות. עם זאת כשסיפרו לנו על זיהוי מחוות מעל הטלפון דמיינו יותר את דוח מיעוטים עם טום קרוז מאשר אותי מנפנף בתסכול מול הטלפון. את כל התכונות האלה אגב אפשר לבטל.
אתה שומע?
לאחר הרבה שנות תיפוף איבדתי את הרגישות בשמיעה לחלק מהתדרים ובמיוחד באוזן ימין. אפליקציית Adapt Sound בודקת את טווח התדרים הנשמע של המשתמש ומתאימה את הפלט הקולי מהמכשיר בהתאם.
הבדיקה נערכת ממש כמו בדיקת שמיעה אמיתית שבה משמיעים לך תדר באוזניות, ואתה צריך לענות אם אתה שומע אותו או לא. בסיום ניתן לשמוע דוגמה של מוזיקה במצב הרגיל ובמצב המיוחד המותאם לתחום התדרים האישי שלך. הרשו לי לומר לכם - ההבדל ניכר.
המוזיקה לפתע עשירה ומפורטת בצורה משמעותית לעומת המצב הרגיל. האם הוא באמת משנה את התדרים? אין ברשותי ציוד מעבדה המסוגל לנתח את התדרים ולבדוק את זה - יכול להיות שזה סתם משחק של האיקוולייזר. כך או כך המוזיקה באמת נשמעת יותר טוב, והקול בצד השני של השיחה יותר ברור.
לנגן לחברים
אוהבים לשבת מתחת לבתים של אנשים בשעות הלילה? אוהבים לנסוע באוטובוס ולהכריח את כולם לשמוע את המוזיקה הנוראית שלכם? דרך הגרופ פליי תוכלו לעשות זאת יותר חזק. התכונה המובנית מאפשרת בין השאר לחלוק מוזיקה בזמן אמת בין מכשירים תומכים, כך שהרמקול שלכם משדר את ערוץ שמאל, וטלפון של חבר משדר את ערוץ ימין וכן הלאה. אפשר להוסיף מכשירים ולעשות מסיבה שלמה רק מהטלפונים. ובכנות, המחשבה שכל אחד יכול לייצר כזה מפגע רעש קצת מפחידה.
לבריאות שיהיה
חבר להליכה, להתעמלות, עוקב מזון ורמת נוחות - כל אלה נמצאים בתוך תכונת ה-S Health החדשה. דרכה ניתן לעקוב אחר התזונה והספורט שמי מאיתנו נוהג לבצע. לא מדובר במשהו כל כך יוצא דופן, יש המון אפליקציות כאלה, אבל נחמד שזה מגיע מובנה. בנוסף ישנה אפשרות להתחבר אלחוטית למשקל דיגיטלי ייעודי ושאר אביזרי ספורט המשדרים מידע לתוכנה. בנוסף ישנה אפשרות לבדוק מה הטמפרטורה והלחות באוויר - אך המידע מושפע מאוד מטמפרטורת המכשיר המאוד מתחמם הזה, כך שלא בטוח שאפשר לסמוך עליו במיוחד.
שלט אוניברסלי
עם ריבוי המכשירים בסלון ובכלל בבית, שלט חכם הוא משהו שרבים חושקים בו. עד כה על אלו ששולטים בבית דרך הסמארטפון היה לחבר מתאם אינפרא אדום או לקוות שהמכשירים תומכים בתקן DLNA, שעובד על הרשת הביתית. ב-S4 ישנו משדר אינפרא אדום מובנה שבעזרת התוכנה הכלולה מאפשר לשלוט במכשירים בבית לא תוספות חיצוניות. נכון לעכשיו אין תמיכה בממירים הנפוצים בארץ, אך בהשקת המכשיר בשבוע שעבר נאמר כי ישנה הדברות עם הוט.
מצב קל
המצב הפשוט מאפשר לכל אחד להתרגל למכשיר החדש בקלות וללא תסכול. הכפתורים גדולים וברורים, ובעיקר - לא מפחידים גם את המשתמש הטרי ביותר.
לא מרגש
הגלקסי S4 הוא מכשיר איכותי, יוקרתי ומרהיב. המסך מעולה, הסאונד מצוין ויש בו תכונות שיעוררו קנאה אצל כל אחד. עם זאת הוא רחוק מלהיות מספיק מהיר כדי להוות תחרות למכשירים בקטגורית המחיר שלו.
למרות שפע מכשירי האנדרואיד סמסונג אוהבת להדגיש את ההבדלים מול מתחרתה הבולטת אפל על ידי זה שהיא לא גורמת לנו לצפות לחידוש הכי מטורף שאיש מעולם לא ראה, ואז מאכזבת. אבל הפעם סמסונג נפלה לבור של אפל ויצרה ציפייה כל כך גבוהה מהמכשיר שלה שאכן הוא טוב, אבל הוא לא הבשורה החדשה והטובה ביותר, כפי שהיינו מצפים ממכשיר שמתמודד בשוק כל כך תחרותי.
המכשיר שנבדק הגיע עם אנדרואיד 4.2.2 ועם הרום של חברת סאני כך שהמכשיר לא זהה לחלוטין עם אחד שתרכשו במדינה זרה או בייבוא מקביל, וייתכן וזו הסיבה לביצועים הפושרים. במחיר הרשמי של 3,600 שקל, עדיין משתלם ללכת על הדגם הקודם, עד שמחירו ירד. כי ההבדלים בין הדגמים לא מספיק גדולים כדי להצדיק שדרוג.